woensdag 3 december 2008

2 december

Liggend, met mijn laptop op de bank, wil ik jullie toch even op de hoogte brengen van mijn weekend, en van mijn gesteldheid nu... Zaterdagavond had ik de verloving van mijn allerbeste vriendin: Gup... Om een uur of half 8 waren we daar, en om een uur of half 11 gingen we weer weg. Het was enorm gezellig, dus had ik de vermoeidheid die ik de volgende dag had, er wel voor over.

Zondag ben ik eerst smorgens naar de kerk geweest. Toen we smiddags gegeten hadden ben ik op de bank gaan liggen, en heb ik 1,5 uur geslapen. Daarna hebben we wat gedronken, en zijn we weer naar de kerk gegaan. Na de kerk hebben we koffie gedronken, en daarna mijn moeder haar cadeautjes gegeven. Eigenlijk wilden we die op haar verjaardag pas geven, maar aangezien ze dan heel vroeg (half 8) weg moest, en teus eigenlijk ook (achteraf niet, omdat hij ziek was) om 6 uur weg moest, hebben we ze maar op zondagavond gegeven. Ze was enorm verrast door alles wat ze had gekregen. Ze had helemaal niets gemerkt van dat we het gekocht hadden... Dat was zo mooi, en zo leuk:)

Gerrine en ik zouden samen de cadeaus voor ma haar verjaardag gaan kopen. We hadden afgesproken dat we vorige week zaterdag zouden gaan. Dus vrijdag kwam gerrine al met teus mee naar ons, en bleef slapen. Zaterdag ochtend zeiden gerrine en ik heel schijnheilig dat we geen zin hadden om de hele middag te gaan zitten niksen (uiteraard had dat niet erg geweest, maar aangezien ma moest gaan werken konden wij lekker naar de stad gaan:P) dus dat we naar de stad wilden. Vantevoren wilden we met de scooter gaan, maar gerrine was meegereden en het was best koud, en niet makkelijk om cadeaus te vervoeren. Dus besloten we met de bus te gaan... Kwamen we erachter dat die in het weekend niet reed mits hij van te voren gebeld werd... dus bleef de mogelijkheid teus over:) Nu was het zo dat teus een reunie had van de middelbare school tijd, dus besloten gerrine en ik om maar met teus mee te rijden. Hij moest toch in gorinchem zijn, en dan kon hij ons afzetten, en weer ophalen.

Nadat we ma heel schijnheilig hadden overtuigd dat we lekker gingen stadten (de dag ervoor had ik nog in de stad gelopen met ma, en een nieuw stelletje kleren gehad), omdat ik een ketting moest hebben voor bij de kleren, en dat gerrine ook nog wat dingen nodig had, gingen we met teus mee naar gorinchem waar hij ons afzette..

Toen we aan het einde van de middag thuis kwamen, hadden we een leuke en gezellige middag achter de rug, en met resultaat. We hadden een mooie ring gekocht voor ma, en nog een deel van het servies van janneke brinkman. (wat kan je een lol hebben als je midden in de stad of midden in de winkel op de grond gaat zitten om je tas in te pakken:) hahahah (toen we servies hadden gekocht, kregen we van die iele dunne blokkertasjes mee... gelukkig waren we goed voorbereid en had ik een grote tas bij me, die stevig was. Maar zie het er dan maar eens in te krijgen. 2 blokkertassen in 1 grote tas:) midden in de blokker, voor de kassa, zat gerrine mijn spullen uit de grote tas in haar handtas te proppen... daarna, toen ze merkte dat ik klaar was met afrekenen (de volgende klant hing half over haar heen, om af te rekenen:P) gingen we net buiten de blokker, op straat de grote tas in pakken:) wat een lol hadden we, toen we iedereen zagen kijken... Snel maar even in de Hema een WC opgezocht, maar aangezien de wachttijd zo'n 10 wachtenden voor u, en zo'n half uur misschien wel was, zijn we maar doorgegaan, met het besluit thuis naar de WC te gaan:))

sAvonds hebben we alles ingepakt, en goed opgeborgen, zodat ma het niet kon vinden. Het gezicht was dus Zondag avond echt een foto waard... Toen we vertelden wanneer we het gekocht hadden, was ze helemaal een en al verbazing.. ze had zowaar niets door gehad... :) Zelfs niet dat ik toen ik die dag daarvoor heel schijnheilig zei dat ik de maat van mn eigen ringen niet wist, en dat ik vroeg hoe zij het gedaan had (Ze zei toen dat ma en ik de zelfde maat hadden, aangezien ze mijn ringen een keer om had gehad, toen ik geopereerd ben) dat ik toen heel doelbewust, maar voorzichtig aan het uitvinden was, welke maat ze had...:) achteraf blijkt de ring te groot te zijn (komt het door mijn prednison handjes? of is ma zoveel afgevallen?) en moet ze nu 2 weken wachten op een kleinere versie:)

Maar goed... Zondagavond hebben we voorderest niet veel bijzonders meer gedaan. Alleen nog wat spelletjes, waar we weer helemaal dubbel bij hebben gelegen... De meest rare dingen kom je dan tegen... Om een voorbeeld te noemen...: Ma zat mandarijn te eten, en in 2 mandarijnen zaten een stuk of 13 pitten... toen ik haar van het mens erger je niet bord af gooide... vloog er dus een pit om mn oren... vervolgens merkte gerrine heel droog op naar teus: is dat echt jou ma? nou dan lig je dus helemaal dubbel... Gevolgd door een hoestbui van mij...

Maandagmorgen zijn gerrine, teus en ik om 7 uur even uit bed gekomen om ma te feliciteren. Ma moest namelijk de hele dag naar cursus, dus zouden we ze om half 4 pas weer zien, en dan zou de visite al vrij snel komen. Dus tadaaaa verrassing... Ma met een ontroerd gezicht... Ach, zo lief dat jullie zomaar uit bed komen:) nou daaar doe je het toch voor???

Daarna zijn we overigens nog even terug in bed gedoken, tot een uur of 9. Daarna eruit, en alle voorbereidingen treffen. Worstjes, kaasjes, eieren klaarmaken, bowl maken, kamer in orde maken, enz.. Tegen 12 uur waren we klaar, en zijn we om de beurt gaan douchen. Daarna nog even relaxt een dvd kijken, en toen kwam ma thuis, gevolgd door oma, die op visite kwam, en toen was het lopen geblazen. Smiddags viel de drukte reuze mee. Er waren maar een paar mensen, en dus konden gerrine en ik nog even rustig aan doen. Tussen half 6 en 7 was er niemand en hebben we gegeten, en wat voorbereidingen getroffen. Vanaf 7 uur tot 10 uur was het spitsuur... Gerrine en ik liepen kamer in kamer uit, keuken in keuken uit... Koffie schenken, taart rondbrengen, drinken inschenken, met worst, kaas en eieren rond gaan, nog een keer drinken, nog wat hapjes op tafel zetten... enz... al met al hebben we misschien in die 3 uur 5 min gezeten.

Hoe leuk kan het trouwens zijn om op een verjaardag te komen... Mijn oom en tante waren ongeveer 3 min binnen, toen er werd aangebeld... Een buurman van een paar huizen verderop belde aan.. Euhm.. ik heb tegen een blauwe auto aangezeten... Is die van iemand hier? Gevolg: Lekke radiateur, en met de autoambulance (wegenwacht of ANWB of wat het ook was) nog geen 3 kwartier later naar huis:) hahahaha... nee, dan zal je nog een keer naar een verjaardag gaan:) ze zaten net, en ze moesten mee, om hun auto naar huis te brengen...

Maar goed.. Na 10 uur werd het opeens een stuk rustiger, en konden we ook even gaan zitten. Wel af en toe nog drinken inschenken, of wat pakken. Toen iedereen naar huis was, hebben we nog even geholpen met opruimen... Tegen half 12 lag ik in bed, en daarna sliep ik al snel...
Vanmorgen was ik om 9 uur ongeveer uit bed, omdat ik niet meer kon slapen. na een uur was iets mij al weer heel duidelijk geworden: Ik ben weer oververmoeid wat de volgende klachten weer met zich meebrengt: moeheid, hoofdpijn, beetje keelpijn, duizelig enz.. Ik heb dus mijn fitness voor vanavond maar afgezegd, heb besloten heel rustig aan te doen vandaag, en mogelijk nog even te slapen, en anders DVD te kijken. Morgen wil ik immers wel weer naar mijn stage???
Vanmorgen zijn de buren nog even op visite geweest voor de verjaardag van mijn moeder. Ik heb toen weer even koffie geschonken, en taart gedeeld.

Nu ga ik zometeen eten, en daarna lekker heel de middag niks doen... Met als enige misschien nog even naar de bank...

Jullie horen binnenkort wel weer van me;)
Groetjes

Geen opmerkingen: