zaterdag 27 december 2008

fijn weekend

Daar ben ik weer;) Ik ga maar niet heel mijn leven hier beschrijven, want zoveel is er steeds niet te vertellen. Daarom ga ik nu alleen de dingen opschrijven die bijzonder zijn of die leuk zijn om te vertellen.

Allereerst heb ik groots nieuws..!! Ik heb mijn EERSTE rijles gepland... Een paar dagen voordat ik opgenomen werd, heb ik een mailtje gestuurd naar de rijschool waar mijn broer ook rijlessen heeft gevolgd. Ik heb nu een afspraak staan op mijn verjaardag, om 18.00 uur... Dus jongens, vanaf 25 maart 2009 word de weg onveilig. de kranten adviseren om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te gaan, of thuis te blijven vooral de eerste tijd..;)

Verder denk ik dat ik in het vervolg een deal maak, en wel met mn lichaam... Afgelopen dagen ben ik weer behoorlijk ziek geweest, (leek dit keer erger dan anders te zijn) en ik heb besloten af te spreken dat de antibiotica en mijn lichaam en de bacterien op een kamertje gaan zitten een paar dagen en als ze uit gevochten zijn, dat ik er bij kom... Zo voorkom ik een hoop beroerd voelen;) net of het kan, maar ja zeg nou zelf, iedereen heeft toch zijn dromen???

Verder ben ik er wel achter dat ik zo gek ben als een deur;) Dus om eens iets nieuws te vertellen....;) Wat blijkt nu.. toen ik dinsdagavond zo ziek was en veel pijn had, en de zuster zei dat ik wel moest proberen door te ademen, zei ik: als jij met een mes in je vingers snijd, snij je toch ook niet door? oké lekker bijdehand..;) Wie maakt er nu zulke zinnen of dubbelzinnige opmerkingen als tie zo ziek is??? Tja, waarschijnlijk niemand, maar ik wel;)

Verder zijn de verpleging en artsen van mening dat ik meer moet gaan mobiliseren. Ik lig vrijwel de hele dag op bed, en kom er alleen af om even naar de wc te gaan, en je hebt mazzel als ik 1x per dag de afdeling even op ga om drinken te halen. Tuurlijk ik snap dat ik op moet bouwen, maar ik ben gewoon niet erg fit en heb nergens zin in. Als ik van mijn kamer afga, dan doe ik het omdat ik het op mijn kamer zat ben...

Maar goed.. Vanaf nu moet ik dus meer gaan lopen, en vandaag heb ik al 2x op de afdeling een stukje gelopen. Was het de afgelopen dagen maar 1x of helemaal niet, nu ben ik al bij 2x. Het probleem is echter dat ik enorm moe ben, duizelig ben, en bij de minste inspanning al hoofdpijn krijg. Vandaar dat de motivatie ook niet groot is.

Wat zijn mijn klachten dus? Moe, energieloos, beetje benauwd, snel hoofdpijn, enorm duizelig, en nog steeds geen trek... Ik eet wel wat meer dan eerst (want toen at ik niks) maar nogsteeds is het geen vetpot. Ik begin de dag met een beschuitje, en eet smiddags een heeel klein beetje warm. Vanavond voor het eerst heb ik een half (ja meer ging er niet in, het is erg ik weet het) broodje op.
Verder zijn ze blij dat ik mijn grapjes niet verloren ben, want vanmorgen kwamen ze een aankleedkussen halen, en zei ik dus bloedserieus (tegen nieuwe zuster, die niet gewend is aan mijn grapjes, en dat moet je nu net niet bij mij hebben) dat ik me net wilde om gaan kleden, dus het aankleedkussen nodig had... En dan staat ze daar met haar mond open, en met een vragend gezicht van meen je dat nu... Het leuke is dat ik nog geen 5 min eerder al een stop van het badje had uitgeleed, terwijl ik zelf ook in bad wilde zoals ik zei (bad houd in: de gootsteenbak, die tegelijk functioneert als babybadje) en zeg nu zelf... als ze er dan na 2x nog in trappen, dan lig je toch dubbel???

O ja, nog een nieuwtje. Wisten jullie dat er nieuwe controles gedaan worden in het ziekenhuis??? Het is namelijk de gewoonte om bij iedere keer dat ze de pols, ademhaling en temp gaan doen, ook je bed word gecontroleerd, of hij het nog wel doet... Dat houd in: helemaal omhoog, helemaal de hoofdsteun omhoog en helemaal de voetensteun omhoog.. (foto volgt). De gewoonte hierbij is dat de patient op het bed blijft zitten, en veel lacht. Zo is het ook gelijk een onderdeel van de broodnodige therapie.

En om op mijn spraakgebrek een nadruk te leggen: er is op de MRI naar achteren gekomen dat mijn longen naar vooruit gekomen zijn... (ofdewel... er is op de MRI naar voren gekomen dat mijn longen achteruit zijn gegaan). En zo dobbert de avond voort;) met gebreken, met nieuwe controles enz.

Omdat ik er achter kwam dat ik nog steeds geen adres op mijn site heb gezet van waar ik nu verblijf is hierbij het adres:

Marianne Vlot
Afdeling 2 midden
kamer 2148
dokter molenwaterplein 60
3015 GJ Rotterdam

Fijn weekend allemaal;) groetjes;)

1 opmerking:

Anoniem zei

Heel veel sterkte van een moeder van dochter (18) met cf. Ik vind dat je goed schrijft. Je bent een intelligente meid met gevoel voor humor.