maandag 29 december 2008

maandag 29 december

Na een weekend wat lang duurde, heb ik besloten om jullie maar weer eens op de hoogte te brengen van mijn toestand;)

tegenwoordig doe ik het al zo dat ik een lijstje maak met dingen die ik op mn site wil zetten, omdat ik anders gewoon niets meer weet;) en aangezien veel dingen voor mij gewoon zijn (of er bij horen) en voor jullie misschien wel totaal vreemd zijn, gaan we vol goede moed weer beginnen aan een nieuw verhaal;)

Allereerst nog een stukje aanvulling op het stukje van zaterdag... Hoe ik het vergeten ben te vertellen heb ik geen idee van, maar goed, ik lag in bed en toen dacht ik er weer aan, en bedacht me dat ik het helemaal niet verteld had. Aangezien ik nog net zo gek niet was om de pc weer op te starten en alsnog even een stukje erbij te zetten, heb ik het onthouden en komt het er nu bij;)
Zaterdagmiddag is mijn goede lieve vriendin Petra geweest, en heeft mijn kamer even versierd. Een grote poster met foto's van mensen uit mn klas, en wat slingers, denneappeltjes, sterretjes enz. Mijn kamer ziet er nu een stuk gezelliger uit, en het kan haast niet anders, of ik heb de gezelligste kamer van 2 midden. Peetjuh, ik wil je vanaf deze plaats ook nog eens bedanken, en zeggen dat ik van je houd... Je doet zo veel voor me... Je betekent heel veel voor me...(L)

Natuurlijk betekent het niet dat ik, nu ik dit op mn site zet, alleen maar veel om petra geef, maar ik vond dat ze even een plekje op mn site verdiende.. Naast petra heb ik nog een aantal ECHTE goede vrienden, maar goede vrienden en ware vrienden zijn schaars... en die leer je pas kennen in tijden van moeite en verdriet...

Gisteren heb ik eerst tot 10 uur geslapen, en daarna alles gedaan wat ik moest doen. Daarbij heb ik gisteren voor het eerst mn kleren weer aangehad, en dat voelde toch wel lekker moet ik zeggen... Na 4 a 5 dagen pyama en huispak, ben ik blij dat ik weer een rokje en een shirtje aan kan, en gewoon lekker in mn normale kleren kan zitten:) Wat wel raar was... Niemand merkte op dat ik in mn kleren was... De zusters niet, de fysio niet, mn moeder niet, en mn opa en oma niet.... Of ze zeiden het gewoon niet natuurlijk... Je hebt dan toch even zoiets van HALLO kijk HIER dan...!! ik zit voor het EERST weer in mn KLEREN!!!!!!!!! ;)

Gisteravond heb ik voor het eerst weer een uur naast mn bed gezeten, en daarna was ik heel moe, duizelig en mislijk, en ben ik weer op bed gaan liggen. Ook had ik (volgens mn moedeR) traanogen, en zag ik er koortsig uit. Gelukkig bleek dat ik 36.6 had, en dat is een keurige temperatuur;)

Ook heb ik gisteren een zevenpuntscurve gedaan, omdat mijn bloedsuikers nogal raar doen. zaterdagavond was hij heel de tijd 20... ik had 8 bijgebolust, daarna nog 20... dus ik mn systeem vervangen, weer 6 bijgebolust, en toen schoot tie door naar de 4,e n moest ik weer bij gaan eten... De artsen vonden dit nogal raar en besloten dat ik maar een zevenpunts curve moest doen. Dat heb ik dus gisteren gedaan, en die was iets aan de hoge kant, maar niet meer boven de 15 uit.

Vanmorgen was het weer helemaal wennen, en moest ik omschakelen van uitslapen naar om half 9 rechtop in bed zitten en sprayen, omdat de fysio het nodig vond om om 9 uur te komen. Nu zeg ik je... ik vraag me af waarom hij gekomen is... Hij heeft naast het bed gezeten, alleen gepraat, zn handen gevouwen, en niets gedaan;) haha.. Oke, dacht ik op een gegeven moment, kom je me nog helpen, of kom je hier uitslapen??? Maar goed ik had gelukkig de sputem die ik moest doen daarvoor al gedaan, omdat het goed lukte, en daar ben ik blij om. Want al had ik gewacht met de sputem doen, totdat hij kwam, dan had het potje nu nog leeg geweest.

Verder heb ik nog steeds een halve liter zuurstof, en is mijn saturatie 89-95%. Ik hoop er nog steeds op om met de oud en nieuw naar huis te mogen, maar de kans word al kleiner en al kleiner.. Want ik heb nog steeds zuurstof (zou ik flessen voor mee kunnen krijgen) en ik lig nog steeds het meeste van de dag op bed... Dus de vraag speelt bij me: MAG IK MET OUD EN NIEUW NAAR HUIS OF NIET????

Mijn meoder heeft al gezegd dat als ik niet naar huis mag, de plannen omgegooid worden, teus en gerrine naar gerrine thuis gaan, en ma bij mij blijft slapen... Oke, lief, maar toch... IK WIL GEWOON THUIS ZIJN MET OUD EN NIEUW!!! Aan de andere kant heb ik besloten de mening van de artsen te vragen, en te vragen wat het effect dan is op de behandeling. Als ik daarna achteruit ga, en weer opnieuw beroerd word, dan blijf ik liever hier. want zin in achteruitgang heb ik niet...Dat zou betekenen dat ik opnieuw bij het begin begin... en je denkt toch niet dat ik dat doe;)

Dit weekend heb ik voor het eerst weer een half pistoletje op. Het is dan nog maar een halve, maar het is alweer beter dan een beschuitje... Ik hoop dit vol te houden, en langzaam op te bouwen naar een heel pistoletje;) Op naar BETER!!!!

Verder heb ik droge handen en lippen, (mag op mijn lippen geen vasaline smeren omdat ik zuurstof heb...) en zit ik dus lekker te kriebelen en hoop dat het snel wat minder droog word...
Ook hoorde ik vanmorgen dat er getest word op een virus... Op 2 virussen eigenlijk. namelijk het Centero virus en het coxsackie virus. Ook leuk dat ze dat even vertellen.. Ik moest het van de pedagogisch medewerker horen;) maar goed... ik ga straks maar vragen of er al uitslagen bekend zijn, en dan zien we wel weer;)

Ik geloof dat dat het voor nu wel is... Als er nog nieuws is horen jullie het vanavond, en anders tot morgen;)

Groetjes...

Ps. Ma, sterkte met uw sollicitatie gesprek

1 opmerking:

Tamara M. zei

Waarom mag je geen vaseline op als je zuurstof hebt? Ik geloof dat ik dat altijd doe hoor:P Ik heb nl nu met die vrieskou ontzettend droge lippen, en als ik daar niks op smeer scheuren ze gewoon kapot en dat doet ZEER.

Verder, balen dat t nog niet zo lekker gaat, ik hoop dat je met oud en nieuw naar huis mag, en anders in het zk een beetje leuk maakt!

xxx Tamara