dinsdag 3 februari 2009

3 feb 2009

Mijn internet doet het nog, dus hier weer een nieuwe update...

Gisteren had ik het over de fysio, en dat we beiden veel kracht en inspanning moesten leveren. Later bedacht ik dat ik wel had kunnen vertellen hoe we dat deden. Ik heb helaas geen foto, dus ik hoop dat jullie uit mijn uitleg ongeveer gaan begrijpen hoe het was.

Ik zat op mijn bed, met de hoofdsteun helemaal omhoog. De fysio zat op de rand van mijn bed, en dan naar mij toegedraaid. Ze had haar handen links en rechts van de ribbenkast (onder de oksel) en ik had daaroverheen mijn armen over elkaar. Bij iedere inademing ontspanden we, en bij iedere uitademing, duwde mijn fysio naar binnen, en duwde ik mijn armen op mijn buik. Hierdoor bouw je druk op op de borstkast. (ik hoop dat het een beetje te begrijpen is... haha)

Gister had ik het er al over dat ik enorm hoge bloedsuikers had. Ik had gisteren een dagtotaal van 135 eenheden. Ik heb eens terug gekeken in mn pomp en zag dat ik een week geleden op de 40 eenheden per dag zat.. Dat is dus gewoon ruim 3x zoveel. Vannacht schoot ik opeens door, en had een bloedsuiker van 3,5... Gezien ik nu bloedsuikers van 20 gewend ben, voelde ik me even flink beroerd... Vanmorgen begon ik nuchter met een waarde van 10,7. Te hoog voor nuchter, maar mooi voor overdag.. Helaas steeg hij in de loop van de dag weer naar de 17-20. Als dit nog een dag aanhoud, ga ik mijn basaal ophogen naar meer %.

Vanmorgen met de fysio had ik een fysio die "gespecialiseerd" is in CF patiƫnten. We hebben er om precies te zijn 1 klein kloddertje, met een klein spoortje bloed uit gekregen. Volgens mijn fysio kon het goed zijn dat het iets uit de luchtpijp is, doordat we zo hard aan het comprimeren (duwen, drukken etc) zijn. Volgens haar zat er ook geen slijm in de grote luchtwegen, maar in de kleine alleen. Mijn vraag daarop was, hoe het dan kwam dat ik wel benauwd ben. Haar verklaring/antwoord was: je longen kunnen ook dik/rood en ontstoken zijn, waardoor ze opgezet zijn. Je bent dan niet benauwd door slijm, maar door de infectie aan je longen...

Later kwam de longarts nog langs met 2 co-assistenten. Hun hoorden ook heel weinig. Na mijn uitleg van wat de fysio zei, zei hij dat het heel goed mogelijk was, en dat dat een verklaring is dat ze niets horen. De kleine luchtwegen zijn namelijk met de stetoscoop niet of nauwelijks te horen.

Vanmiddag ben ik tussen de middag (lopend, lees schuifelend en wankelend) naar de speelkamer gegaan om te eten. Ook terug heb ik zelf gelopen. Opnieuw dus een klein puntje vooruit... Daarna was ik wel erg moe, benauwd en duizelig, maar na een tijdje trok dat weer wat weg. Vanmiddag heb ik dat nog een keer gedaan (stukje lopen) en net nog een keer. We gaan dus langzaam wel wat vooruit, en daar ben ik erg blij mee.

Toen Elise vanmiddag even langs kwam, om gezellig een babbelpraatje te houden, trof ze het net dat de clini clowns langs kwamen. Ze hadden een heel verhaal over piercings. Ik had mijn moeder mijn camera in handen gegeven, om een filmpje te maken, maar ze had dus continue et knopje ingedrukt gehouden hahaha... Ik heb nu 1 filmpje over 10 minuten van de clini clowns hahaha... Jullie krijgen dat uiteraard ook een keer te zien, al zullen jullie ze in etappes moeten bekijken... (misschien dat ik ze aan elkaar kan plakken in een programma'tje)

Van Elise hoorde ik dat ze gelukkig lekker mee naar huis mocht, en ook een behoorlijk tijdje weg mocht blijven... Ik ben daarom enorm blij voor haar...:)

En wat is lekkerder, dan in het ziekenhuis liggen en dan lekkere kibbeling krijgen van je moeder?:) Ik had uit mn mond laten vallen dat ik trek had in kibbeling. Mijn moeder was gelijk langs de visboer gereden en had een beetje kibbeling gekocht... Helaas moesten we het aan de andere kant van het ziekenhuis op gaan warmen, maar het smaakte er niet minder om hahahaha...

Verder heb ik nog steeds zuurstof, en hoop dit even te mogen houden zodat ik eerst op kan bouwen met lopen etc, voordat ik probeer te stoppen met de zuurstof. Als ik namelijk stop, en toch nog niet zonder blijk te kunnen, ben ik benauwd, en heb je kans dat ik weer op bed lig, en niets doe/kan door de benauwdheid. En daar heb ik geen zin in;)

Gisteravond kwamen heel onverwachts nog 2 tantes op bezoek. Dat was erg gezellig, maar helaas was ik daarna erg moe. Daaraan is wel te merken dat ik nog geen peer waard ben, maar ongetwijfeld komt ook dat weer goed... En ja, als je dan toch bezoek hebt, kun je er maar beter van genieten toch? Die moeheid neem ik dan maar op de koop toe;)

Ik geloof dat ik nu wel weer bijgekletst ben. Morgen ben ik er (als het goed is) weer met een nieuw bericht;)

GRoetjes

Geen opmerkingen: