vrijdag 13 februari 2009

Geen woorden voor...

Gedurende deze opname, neem ik 's avonds behoorlijk vaak soep. Nu heb ik al 2 dagen een briefje bij mn soep gevonden. De 1e keer was het kippensoep, en kreeg ik hetvolgende briefje erbij: het Kippensoepcomité wenst u smakelijk eten (met daarbij een plaatje van een kip en een spraakwolkje: alleen jammer dat mijn broertje in de soep zit). Gisteren had ik tomatensoep, en toen kreeg ik het volgende gedicht: (plaatje van trosje tomaten): hier was ik nog gelukkig, samen met mijn broers en zussen lag ik de hele dag warm in de zon, nu voel ik mij slechts nukkig, en lig ik verdrietig in je kom. Straks ga ik je maag in, daar is het gelukkig lekker warm, maar weet je.. ik heb niet zo'n zin, om te eindigen in je darm... Het tomatensoepcomité wenst u een smakelijke maaltijd...

gelukkig heb ik geen last van geen trek meer hebben na vieze verhaaltjes, dus dat scheelt dan weer. Enne Marloes... heb je al wat verzonnen voor groentesoep???

Vandaag was het weer tijd om mijn PAC-naald te wisselen, en tussen door heb ik lekker zonder draadjes even gedouched. Douchen met draadjes lukt ook, maar zonder gaat het toch een stukje sneller en makkelijker;) Daarna is hij weer aangeprikt. Helaas moest ik wel even wachten met douchen tot de artsenvisite langs was geweest (voor het pulmo-overleg). Tegen hun heb ik ook mijn klachten aan gegeven, en die hebben ze meegenomen in het overleg...

Van de verpleging hoorde ik vanmiddag dat ik zowiezo tot vrijdag nog doorga met de infuuskuur. Dit omdat je na een bronchoscopie vaak wat zakt in je longfunctie, en dat sommige mensen zelfs zuurstof nodig hebben daarna. Ik houd wel dezelfde antibiotica als die ik nu heb.

Aan het einde van de middag kwam de annesthesist (slaapdokter) nog even langs. Hij kwam uitleggen hoe het gaat gebeuren (hoe ik in slaap word gemaakt, en hoe ik bij kom.. etc, dat wist ik al wel, maar word steeds weer verteld). Ook kwam hij naar hart en longen luisteren, en kwam vragen of er nog bijzonderheden waren. Hij vertelde dat ik als 2e aan de beurt ben, en dat ik dan een uur of 9/ half 10 aan de beurt ben.

ook de longarts kwam nog even langs om uit te leggen wat ze gingen doen, en wat de verwachtingen waren over hoe ik na de "operatie" (zoals ze het noemden) was. Sommige mensen hebben zuurstof nodig erna, maar ze verwachtte dat het bij mij niet nodig zou zijn. Nu ga ik nog maar nergens van uit, want ik ben nu eenmaal een apart geval;)

Als laatste wil ik aan Willemijn denken. Willemijn heeft CF en ik heb haar in het ziekenhuis leren kennen. Vanaf dien hebben we regelmatig sms contact, zien we elkaar in het ziekenhuis en houden de blog van elkaar bij (staat bij links). Ze was al een tijd aan het tobben, en nu blijkt dat ze acute leukemie heeft. Morgen begint ze met de behandelingen. Willemijn, ik wil je via mijn site laten weten dat ik aan je denk. Kom op meid!! Ik kan geen woorden vinden... maar weet dit: Ik denk aan je, en bid voor je. Ik hou van je.. We houden contact..

Groetjes..

Geen opmerkingen: