zaterdag 21 februari 2009

langzame vooruitgang

Een kort bericht, omdat ik even totaal geen zin heb om mn site bij te werken. Omdat ik jullie wel even op de hoogte wilde stellen, toch nog even kort een update.

Vannacht hebben ze de zuurstof afgebouwd van 1,5 naar 1 liter. Vanmiddag in het rustuur is dit naar 0,7 liter gegaan in rust. Tijdens het lopen heb ik nog wel 1,5 liter, en die heb ik dan ook echt nodig. Die 0,7 liter in rust gaat goed, maar dan doe ik niets, en moet gewoon blijven liggen. Doe ik dat niet, dan word ik benauwder en krijg hoofdpijn. Met die 1,5 liter tijdens inspanning gaat het goed, maar ook dat gaat niet met minder. Het vreemde is dat mijn saturaties goed blijven. Ze varieren van de 95-99 en soms zijn ze zelfs 100. Hoe kan het dat mijn gevoel zo tegenstrijdig is met mijn saturaties???

Vandaag om 10 uur kwam de fysio. Samen hebben we er weer wat uit gekregen en hebben we afgesproken dat ik het morgen zelf probeer, en dan maandag weer hulp krijg. Dit omdat ik dan morgen wat langer kan slapen als ik dat wil, en vandaag moest ik wakker gemaakt worden om 9 uur. Toch jammer, want ik heb nachten dan slaap ik heel slecht, en alleen in het weekend is er hier uitslapen bij...

Vandaag had ik weer kippensoep besteld, en Marloes was er ook. Dus kreeg ik weer een gedicht bij mn soep, en dat was als volgt: (eerst een plaatje van een dode kip met de pootjes omhoog) zie hier mijn lieve kleine broertje, vanmorgen liep hij nog blij op de stoep, vanmiddag werd hij helaas geslacht, want Marianne wilde Perse kippensoep..., dus als je nu een hap neemt, denk dan even aan dat lieve beest, dat zonder jouw eetlust, er nu nog was geweest...

Gelukkig kan ik wel tegen zulke geintjes, en eet er niet minder om (al is wat ik eet behoorlijk weinig laat maar zeggen...).

Even een kort overzicht van hoe het nu met me gaat: Ik ben enorm moe, en doordat de zuurstof word afgebouwd, lig ik veel op bed. Daarvoor liep ik wat makkelijker op de gang, maar nu echt alleen de 3x die ik perse moet van de fysio. De benauwdheid neemt toe, naar mate de zuurstof afgebouwd word, mijn saturaties blijven heel netjes. Hoesten doe ik nu wel een beetje productief, maar niet dat je kan zeggen van ik hoest heel veel op. Verder af en toe hoofdpijn, vooral als ik me inspan, en daarbij de zuurstof niet van de 0,7 naar de 1,5 zet. (naar de wc lopen bijv).

De blauwe plek die ik sinds maandag heb (onder narcose hebben ze geprobeerd infuus te prikken, wat mogelijk mislukt is:P) Begint zo'n beetje alle kleuren van de regenboog te vertonen. Hij was eerst blauw, maar nu komen ook de kleuren groen en paars er in voor... Beetje rood, beetje bruin... etc... Mooi gekleurde hand dus;)

Verder wil ik iedereen ontzettend bedanken voor de kaarten die ik tot nu toe heb gehad. Ontzettend leuk!!! het doet me goed om zoveel lieve berichten te krijgen, net zoals de positieve berichten via mijn gastenboek, sms of mail.

Ik geloof dat dat hem voor vandaag was, fijn weekend en tot maandag..!!!

Groetjes

Geen opmerkingen: