donderdag 9 juli 2009

2e update ziekenhuisopname

Maandagmiddag kreeg ik te horen dat de Calci Chew die ik 1x per dag neem, niet meer genomen mocht worden. Toen ik vroeg waarom, wisten ze dat niet, en moesten ze het aan een arts vragen. Vandaag bij de visite was de arts pas weer aanwezig, die toen gezegd zou hebben dat het moest stoppen... Blijkt het een misverstand te zijn, want de arts heeft nergens voor getekend, en de verpleging heeft het wel opgeschreven... vanaf nu ga ik dus die tablet wel weer krijgen.

Daarnaast hebben ze een keer een verkeerde dosering opgelost in een spuit (gelukkig maar 1x, eerst dachten ze aan de hele opname) en kreeg ik 2,5 keer zoveel, dan dat ik zou moeten krijgen. Omdat mijn nieren dan beschadigd zouden kunnen zijn, is er de volgende morgen bloed geprikt. Gelukkig was er met mijn nieren niets aan de hand... Het is hier ook al voorgekomen dat ik zelf moet uitleggen hoe een pomp werkt, omdat verpleging het niet wist... haha.. best melig... Nooit deze pomp gebruikt, nooit geweten hoe het werkt, en nu kan ik de verpleging vertellen wat ze moeten doen...

Nog zo iets... Haha... komen ze aan mij vragen hoe ze de Collistine moeten klaarmaken:P dan vraag ik me af, wie is de verpleging, en wie is de patiƫnt?

Gisteren spande iets wel de kroon... Komt de arts naar me toe, zegt ze: Ja, je bent hier nu 5 dagen, en de bloeduitslagen zijn goed, je mag van mij naar huis... ik zo: huh?? hoezo dat? ik heb normaal opnames van 3 weken... Bleek ze dat helemaal niet te weten...:O

In Rotterdam is er nog steeds geen plaats... Gisteren is er gebeld, en waarschijnlijk is het donderdag en vrijdag ook nog niet... In het weekend is er meestal geen overplaatsing dus voorlopig zal ik hier nog wel in het beatrix blijven.

Morgen om 10u moet ik longfunctie gaan blazen. Dit op mijn eigen verzoek. Bij opname heb ik ook al niet geblazen, en normaal begin ik een kuur met een beginwaarde. Morgen dus blazen, en ik ben erg benieuwd naar hoe mijn longfunctie is. Hopelijk krijg ik die waarde wel te horen, want vorige keer hoorde ik niets, en moest ik de arts afwachten...

Sinds vanmorgen heb ik een paal met overwicht aan de voorkant... Eerst had ik 1 pomp, en de andere hing gewoon los, en werd met een soort wieltje (volgens ma druppelinsteller of zoiets) Nu heb ik 2 pompen, en word zowel het zout als de antibiotica met een pomp gedaan... Gezien de grootte van de voet van mijn paal, wankelt en wiebelt het dat het een lieve lust is... Daarnaast gaat de ene pomp bij ieder hobbeltje piepen, omdat hij dan de druppels niet meer kan tellen:P haha..

Als ik een week in het ziekenhuis ben, moet mijn PAC-naald vervangen worden (tenminste, zo gaat dat in rotterdam) Nu heb ik even uitgevogeld dat er zaterdagavond iemand werkt die het kan, en dus ga ik zaterdagavond naar de kinderafdeling (of komen zij naar mij) om mijn PACnaald hopelijk in 1x te laten verwisselen;)

Vandaag is de diabetesverpleegkundige langs gekomen, om even een praatje te maken over mijn suikers, maar daar is weinig uit gekomen;)

Op de zaal is het een gezellige boel, en over en weer word er heel wat geplaagd:P heerlijk:P Zo zei de zuster een keer dat ik, als er wat was, maar aan de bel moest trekken... (Nu is het een knopje dat je in moet drukken) Ik zeg dus heel serieus: Helpt het niet beter als ik op de bel druk? De zuster wist daarna niet wat ze moest zeggen;) hahah...

Ook hebben mijn zaalgenoten en ik al uitgevogeld dat je getest word op gekte, wil je op onze zaal komen;) en dat word dan niet gedaan als je het merkt, maar door middel van bloed onderzoek:P haha... Pas als je gek bent, mag je op onze kamer komen:P

Een vrouw die bij mij op de kamer ligt, mocht een koekje die ze bij de koffie kreeg niet... De zuster wilde het toen weg gooien, roept de man die bij mij op de kamer ligt zo: MAAR IK MAG HEM WEL!!! haha...

Hoe is het nu met me? Ik ben nog erg moe, en slaap veel. Zelfs in het rustuur probeer ik een dutje te doen, wat niet altijd lukt. Daarnaast hoest ik nog regelmatig, maar komt er weinig omhoog. Ook ben ik nog wat kortademig/benauwd... Morgen zoals ik al zei, moet ik longfunctie blazen, en daarna zien we wel weer.

Ik werk zoals jullie al merken, niet iedere dag mn site bij. Dit komt door vermoeidheid, en omdat ik soms gewoon geen zin heb... er is nu eenmaal niet zo veel te vertellen... Mijn ritme bestaat uit ontbijten, aankleden, koffie drinken, eten, rustuur, koffie drinken, bezoekuur, eten, bezoekuur, en dan nog een korte avond... Iedere dag hetzelfde;) Dus ja, dan is er weinig te vertellen;) Misschien dat ik morgen nog mijn site bij werk, maar het kan ook heel goed maandag worden...

Groetjes

4 opmerkingen:

Rianne zei

hey,

ik zit ook in het ziekenhuis in rotterdam maar dan op de volwassen afdeling, maar mijn PAC naald blijft altijd gewoon zitten 3 weken lang..k ga dan ook altijd na een week thuis verder met de kuur!

groetjes Rianne (meisje met cf)

Yehudith zei

Bij mij moet ie altijd na 2 weken verwisseld worden...

Lekkere eenduidige richtlijnen weer hier in NL ;)

Anoniem zei

Hoi Marianne,
Ik hoop dat je longfunctie test morgen ok gaat en je snel weer opknapt.
Ik vindt het ook heel grappig om te lezen wat voor gekke dingen je als patient allemaal mee kan maken in het ziekenhuis.
En het uitleggen van een pomp en allerlij ander cf dingen die voor ons zo gewoon zijn maar voor de verpleging niet, komt overal voor.
Dit zijn juist de leuke momenten om met andere cfers te delen ,
de meest gekke en lachwekkende momenten in het ziekenhuis blijven je jaren bij.
Dus blijf ze vooral in je blog schrijven dan kunnen we mee lachen onder het vernevelen.
groetjes van manon cfer 37 jr

Anoniem zei

Door jouw verhaal zie je duidelijk de grote verschillen in kwaliteit/kennis tussen een academisch en een regio ziekenhuis.
Wel heb je hier veel meer lol/afleiding door al die mensen op zaal.Toch hoop ik voor je dat je snel naar Rotterdam kunt en natuurlijk naar huis.
Een fijne vakantie en succes met je gezondheid.
Hedwiche