vrijdag 21 augustus 2009

Uitslag scan, hoe verder?

Eindelijk heb ik dan vandaag toch nieuws gehad over de scan. Dit nieuws kwam van mijn longarts. Mijn longarts vertelde me dat er op de scan inderdaad niets te zien was. Dit betekend echter niet dat er niets is. De bloedingen die ik sinds maart heb gehad, en de hoeveelheden daarvan, baart mijn longarts zorgen. Een longbloeding is gevaarlijk, en hij wil dus heel goed duidelijk hebben waar het door komt. daarom gaan ze toch door met onderzoeken. Hoe? en wat? en wanneer?

In de loop van volgende week willen ze door middel van een lijn die ze in mijn lies door een bloedvat naar boven voeren, contrastvloeistof in de aders in mijn longen spuiten. Zo kunnen ze nog beter kijken of er zwakke plekken zitten, die misschien niet op de scan te zien waren. Als er zwakke plekken zijn, maken ze die ader gelijk dicht door middel van een kogeltje. Het kan dus een onderzoek blijven, maar het kan ook gelijk behandeling zijn. Dit onderzoek is niet onder narcose, maar gebeurt gewoon op de röntgen.

Na het onderzoek, moet ik 24 uur blijven. Maar omdat mijn kuur nog niet af is, blijf ik daarna waarschijnlijk langer. Die 24 uur zijn om onder controle te blijven. Het is namelijk mogelijk dat ze een verkeerd vat sluiten, en dat mijn longen niet genoeg bloed meer toegevoerd krijgen. Uiteraard sluiten ze de grote vaten niet af, en de kleine vaten wel als dat nodig is.
Wanneer weten we nog niet precies. Maar wellicht horen we dat binnenkort.

Verder zat er in de laatste sputem een stenotrofomonas. Deze heb ik al eerder gehad, en is vrij ongevoelig. Hij is moeilijk te behandelen, en vandaar dat ikd us ook de combinatie heb van collistine via het infuus, en mynocycline via tabletten. In de hoop dat ze toch een beetje grip kunnen krijgen op de bacterie.

Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat ik weer net als iedereen gelijk kan beginnen op school. Helaas... een nieuwe mentor in het vooruitzicht, een nieuw schooljaar, nieuwe vakken... Ze zullen even op me moeten wachten, totdat ik weer fit genoeg ben om mee te draaien in het schoolrooster... Tot die tijd, hoop ik dat ik op mijn klasgenoten kan steunen... waar ik overigens niet aan twijfel... Jammer, maar waar... Eerst maar eens zien dan we opknappen, dan kijken we verder;) Ik heb er alle vertrouwen in dat ik uiteindelijk weer bij ben bij de klas... Net zoals ik elke keer geweest ben... Met wat hulp, en wat doorzettingsvermogen, moet het lukken...

Groetjes

2 opmerkingen:

Arno zei

Hoi,

Ik heb een beetje ervaringen met embolisaties( meer dan 15 keer ik ben de tel kwijt). Alleen het aanprikken is vervelend en het plat liggen na de embolisatie is ook vervelend maar het onderzoek zelf is heel interessant en absoluut niet pijnlijk. Ik ben zelfs een keer even in slaap gevallen.

Toch sterkte,

Arno van Heeringen

Tamara M. zei

Hey, wat is eigenlijk een sterofomonas ofzo? :P

Hopelijk valt de embolisatie mee... Want doen ze eig als ze een verkeerd bloedvat afsluiten en er komt te weinig bloed naar je vaten? Kunnen ze dat herstellen?
xxx Tamara