maandag 5 oktober 2009

Diploma-uitreiking van mijn moeder

Zaterdagavond was ik enorm moe, en ben ik redelijk bijtijds naar bed gegaan. Zondag had ik helaas een echte dipdag, en merkte ik duidelijk dat ik zaterdag veel te ver over mijn grenzen was gegaan. De hele dag voor school werken, en dan nog een uur naar de winkels ook, was te veel... Zondag de hele dag een beetje mijn nieuwe hobby uitgeoefend... Bankhangen... Nou ja, hobby... Een verplichte hobby.

Vannacht heb ik een goede nacht gemaakt, maar helaas werd ik om kwart voor 9 wakker van onze deurbel. Deze gaat af, als de buren de auto met de afstandbediening open doen. En tja, de buren drukken niet 1x maar wel 6x op het knopje... Dan ben je dus ook 6x ofdewel klaarwakker... Ik ben er toen uit gegaan, maar aan het eind van de morgen was ik heel moe en had ik ontzettende hoofdpijn. Nu ik weer iets fitter ben, ga ik steeds meer aan school zitten werken... Dat ik dit niet moet doen, als ik ruw uit mijn slaap gehaald ben, is me nu ook weer duidelijk. Gelukkig knapte de hoofdpijn in de loop van de middag wat op, maar mijn moeheid werd alleen maar meer.

Helaas kon ik door mijn enorme vermoeidheid vanmiddag niet mee naar de diploma-uitreiking van mijn moeder. Afgelopen jaar heeft ze naast haar baan, haar bezoeken aan mij in het ziekenhuis, het huishouden etc, ook nog een opleiding gedaan om Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV) te worden, en ze is met glans geslaagd. Ik vond het jammer dat ik niet mee kon, maar achteraf gezien is het goed dat ik niet mee gegaan ben. Het was iets uitgelopen, en ze is 2,5 uur van huis weggeweest. Ik zou dat niet getrokken hebben... Wel heb ik samen met mijn broer een bosje bloemen gehaald voor mijn moeder. Toen ze echter thuiskwam, had ze armen vol bloemen, en leek ze het bloemenmeisje van Giessenburg wel... Maar het is haar gegund... Vanaf deze plaats wil ik haar hartelijk feliciteren met het behalen van haar diploma, en ik wil even kwijt dat ik heel trots op haar ben. Lang niet iedereen zou in haar omstandigheden een opleiding gaan volgen en met succes afronden.... Respect mams, Ik hou van je...!!!

Morgen moet ik voor controle naar het ziekenhuis... wat zal ik daar te horen krijgen? Hoe zal mijn longfunctie zijn? en word het revalideren of opname, of mag ik lekker mee naar huis????? Welke weg het word is niet duidelijk, wel wil ik zeggen dat de weg die ik bepaal niet altijd de beste is... Soms zijn andere wegen nodig, voor verbetering van een situatie;) Maar uiteindelijk gaan we toch voor die verbetering...

Sinds vandaag ben ik over de 46000 bezoekers heen... Nog geen 2 jaar heb ik mijn site, en ik heb al 46000 bezoekers... Fantastisch... Fijn te merken dat ik het niet voor niets doe... Dat ik niet voor niets al die verhalen schrijf, en mijn site bijwerk;)

Tot slot nog even de uitleg van een paar woorden. Van een klasgenoot begreep ik dat ik in mijn bericht van zaterdag nogal wat moeilijke woorden of afkortingen gebruikte, die ze niet begreep. Wellicht zijn er meerdere mensen die hier tegenaan lopen, dus verklaar ik ze even...
Allereerst: wat moet je bloedsuiker normaal zijn... Een waarde van tussen de 4 en 8 is perfect... Zelf ben ik tevreden als hij onder de 10 blijft...

Daarnaast was er de vraag wat er aan hoeveelheid insuline normaal is. Dat verschild per persoon. Bij mij was het voordat ik de prednison gebruikte ongeveer 40-70 EH per dag (dagtotaal). Afhankelijk van hoeveel ik at. Nu is het variƫrend van 100-120 EH.

Daarnaast de basaal: een basale stand is de stand die je de hele dag krijgt toegediend. per uur dient mijn pomp een aantal eenheden toe, en dat noem je de basaal.

Een zevenpuntscurve is 7x per dag je bloedsuiker meten. net voor iedere maaltijd, 1,5 uur naar iedere maaltijd, en voordat ik naar bed ga... Aan de hand daarvan kunnen ze zien of ik nog goed ingesteld ben, of dat er iets moet wijzigen aan mijn insuline gebruik.

Ik geloof dat dat het wel was... ZIjn er nu nog meer woorden die ik gebruik, en die je niet snapt??? Zet even een berichtje in mijn gastenboek, of geef het op een andere manier aan me door... Ik zal dan proberen om zo snel mogelijk een antwoord in mijn dagboek te zetten...

Groetjes

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nu mag je me toch eens vertellen hoe het kan dat jullie deurbel gaat wanneer de buren met de afstandsbediening hun auto ontgrendelen!! Ik ben echt heel benieuwd:)

Groetjes Marcia

Cash en Els zei

Ha Marianne,

Sterkte morgen in het zkh. Ik duim voor een goede lf.
Enne die deurbel, daar snap ik ook niets van!!!

Hartelijke groet, Els

Anoniem zei

Veel succes vandaag!
Aan de manier waarop jij schrijft kun je tussen de regels door lezen dat je een intelligente meid bent. Knap van je moeder idd. Dat doorzetten en je scherpe verstand heeft ze duidelijk aan je doorgegeven.
Groet, Hedwiche