zaterdag 21 november 2009

Allergische reactie ala Ik!!

Gisteravond kreeg ik een uur na het inlopen van de antibiotica (tazocin) een piek in de allergische reactie. Ik moest naar de wc, dus gewoon daarheen lopen, maar ik werd op de wc niet erg lekker, en ging aan het overgeven. Daarna had ik het enorm koud, en bleek ik 38,2 koorts te hebben. Later liep dat op naar de 39,0.

Toen mijn maag leeg was, heb ik in bed met ijskoud water een paracetamol ingenomen. Omdat ik zo ontzettend benauwd was, en mijn saturatie bij controle 93 was, kreeg ik 1,5 liter zuurstof ter comfort, maar ook omdat mn saturatie niet zo was als normaal. Vannacht bleef ik koorts houden, en vanmorgen had ik 38,9. Vanmorgen toch maar heel rustig wat gedaan... Zelfs een half boterhammetje op, en heel veel drinken...

Vanmiddag had ik voor het eerst geen koorts meer (36,9), toen was mijn bloeddruk echter laag (104 over 58) Eerst dachten ze dat het aan de meter lag, maar met een andere meter was hij net zo hoog. Nu moet ik dus rustig aan doen, niet te snel overeind komen, en als ik duizelig ben de zuster bellen om me te laten helpen...

Verder heb ik nog wel de hele dag paractetamol op om de 6 uur 1000mg. Dit omdat de pijn op mijn rug/ribbenkast/longen en schouders niet te dragen is. Ik hoest dan niet door, en dan gaat het vast zitten. Met paractetamol gaat het net iets beter, al blijft hoesten pijnlijk.

Hoe het nu is? Ik doe rustig aan met eten, drink veel, en lig eigenlijk de hele dag op bed. Doordat ik vannacht onrustig heb geslapen, ben ik ontzettend moe, mijn ogen zien er uit als balletjes, de zuurstof staat nog op het zelfde niveau, en de benauwdheid blijft gelijk. Net na een gift tazocin krijg ik weer jeuk, maar doordat ik nu Tavegil vooraf door het infuus krijg, is het wat minder heftig, omdat de Tavegil zijn werk al doet voordat de antibiotica (dus allergische reactie) inloopt.

Voor nu is het weer genoeg... ''k Ben erg moe, en ga dus weer wat rusten... Tot maandag en een Fijn weekend nog;)

Groetjes

2 opmerkingen:

Laura zei

Heel veel sterkte met alles!!

X Laura

Anoniem zei

Hoi,
Je bloeddruk is helemaal niet laag toch? Mijne is meestal 90 over 60, dus net zoiets als de jouwe. Maken ze nooit een probleem van. Tenzij die van jou normaal natuurlijk heel hoog is.. Maar zo te lezen had je ook heel weinig binnen gekregen, dus dan is t normaal dat ie omlaag gaat. Van eten gaat ie namelijk omhoog.
Nou succes!
Eva