dinsdag 3 november 2009

Uitslagen Groot Onderzoek etc

Gisteren had ik echt geen zin in bloggen, dus besloot ik het vandaag maar te doen. Allereerst maar eens vertellen hoe het met me gaat... De moeheid hoort indertussen bij het inventaris, en het lijkt bijna gewoon te worden, dat ik na iedere inspanning een grote rustpauze moet nemen, en dus niet te veel moet plannen op een dag. Sinds een paar dagen ben ik aan het hoesten gegaan. Niet zomaar hoesten, nee flink blaffen, en de longen uit mijn lijf hoesten. Soms ben ik ook wat kortademiger, en daarnaast heb ik flink vaak infectiepijn, en ook verkrampingspijn bij mijn schouders, wat soms resulteert in flinke hoofdpijn.

Die verkrampingspijn komt omdat ik mijn schouders te hoog op trek om prettiger te ademen. Daardoor krijg ik verkrampingspijn, en die trekt door naar mijn nek en hoofd. Heel vervelend. 's Avonds op bed heb ik pijn als ik recht (lees plat op mijn rug) lig. De laatste dagen vanwege het hoesten mijn hoofdeind wat omhoog gedaan, en flink veel water drinken om die kriebels soms wat te onderdrukken zodat ik mijn keel niet helemaal kapot hoest.

Al met al gaat het dus helemaal niet zo lekker, met een mogelijke infectie, en dan die verkramping erbij... Naast die moeheid is dat een echt feestje... Mijn lichaam leid zijn eigen leven, en ik moet gehoorzamen;)

Gelukkig is de heesheid ondertussen een eind weg, en heb ik alleen een nog wat zwak stemmetje, maar ik kan weer gewoon praten.. Wat was ik daar blij mee!!! Want ja, vanmorgen moest ik naar school voor een presentatie. Zonder stem gaat dat wat lastig..;) De hele presentatie gezeten, en afwisselend met een klasgenoot stukjes gedaan, zodat het zo min mogelijk energie kostte.. Een grote zak drop in mijn tas, en een fles water op tafel... haha... Je moet toch op een of andere manier zien niet de hele tijd te hoesten;)

Zoals ik al zei, vanmorgen gezellig naar school geweest!! Was leuk, maar helaas daarna ook wel weer afgedraaid, maar dat heb ik er wel voor over!! Gelijk mijn Textiel werkstuk even laten becijferen, en een 8,0 gescoord..!! Heerlijk gaat het zo toch?:)

Vanmiddag had ik om 14.00 een telefonische afspraak met mijn longarts, maar die belde tegen 14.45 pas. Nadat hij gehoord had hoe het met mij was, gaf hij mij wat uitslagen van het groot onderzoek die er al waren...

Longfunctie zit (qua liters) bijna op mijn oude niveau en daar zijn we erg blij mee. Verder waren het bloed, de sputem, en de echo ook niet afwijkend bij adere keren. (houd in dat het bloed gelijk gebleven was, de sputem zat het gebruikelijke in, en de echo was niet gewijzigd bij de laatste keer).

Omdat ik toch zo moe blijf, gaan we onderzoeken op oorzaken buiten CF om. Mijn arts gaat met de bacterioloog/viroloog overleggen, en hij belt mij morgen nog even terug. Misschien kan ik het donderdag gelijk hier meeprikken, als ik toch voor de diabetesverpleegkundige moet prikken. Ik hoef dan niet te wachten tot 9 december (en heb de uitslagen eerder).

Mijn arts kaartte aan dat hij niet meer wist waar de vermoeidheid vandaan kon komen, omdat er al heel veel uitgesloten was. Wat betreft de infectie en infectiepijn wil hij het nog even aanzien, omdat ik op zo weinig antibiotica reageer, en dus willen we de antibiotica beperken. Zeker als mijn longfunctie goed is. Voor de pijn mag ik een paracetamol nemen, zodat ik wat beter door kan ademen.

Mijn fysio bood gisteren aan dat hij mijn schouders eventueel zou kunnen masseren, zodat het wat losser komt te zitten, en niet zo verkrampt is. Ik denk dat ik daar maar gebruik van maak, en dus donderdagmiddag gelijk vraag of hij mijn schouders ook wil behandelen!

Ik geloof dat ik zo wel weer alles verteld heb. Ik ga nog even wat voor school doen, en dan mijn rust nemen, want merk goed dat ik niet helemaal fit ben.

Groetjes!!

Geen opmerkingen: