woensdag 25 november 2009

Van alles en nogwat

Vanmorgen toen ik net wakker was, en nog half slapend mijn voet in mijn slof wilde steken, om naar de wc te gaan, stuitte ik met mijn grote teen op een pakje... Daar zaten pepernoten en schuimpjes in:) Ook een gedicht erbij... Sint en Piet waren vroeg dit jaar, maar het is wel een leuke verrassing.

Op mijn hand en rechter ringvinger heb ik al een paar dagen ontzettend rode plekken zitten. Omdat ik het niet helemaal vertrouwde, en niet wist wat het was, heb ik het aan de arts laten zien. Hij denkt dat het een reactie op de antibiotica is, en gewoon uitslag is. Zolang het niet erger word, kan ik het gewoon aankijken zonder er wat aan te doen.

Dankzij de Gezinsgids lezers en vrienden en kennissen, hangt mijn prikbord al 3kwart vol met kaarten. Nu waren daar ook wat kaarten bij van de 2 dagen voor mijn opname, die niet meer pasten aan de lijntjes op mijn kamer thuis. Het is dus niet allemaal van tijdens deze opname.

Vanmiddag kwam de zaalarts nog even langs. Aan hem heb ik de uitslagen van het bloed enzo gevraagd. Uit zijn hoofd gezegd was alles goed. De ontstekingswaarde in mijn bloed was iets verhoogd, en die word waarschijnlijk ook wat onderdrukt door de prednison.

Verder zijn de trombosespuitjes weer gestopt, omdat hij toch vond dat ik wel voldoende van mijn bed kwam, om trombose te voorkomen. De uitslagen van pfeiffer moeten we op wachten tot mijn longarts terug is. De uitslag ligt waarschijnlijk ergens op de stapel van mijn longarts, en kan ik dus volgende week aan hem vragen.

Maandag is de revalidatiearts uit het revalidatiecentrum in het ziekenhuis, zoals hij dat iedere maandag is. Omdat het heel goed mogelijk is dat ik in de toekomst toch moet gaan revalideren, en omdat ze het nu ook weer in hun achterhoofd houden, komt die arts maandag langs om kennis te maken. Zo word ik als ze besluiten om mij te laten revalideren, niet volledig in het diepe gegooid.

Verder willen ze dat ik 2x in de week longfunctie ga blazen, om me heel goed in de gaten te houden. Dit omdat ze dan gelijk bij een wijziging in negatieve zin, kunnen kijken wat ze kunnen doen om dat te verhelpen. Morgen moet ik dus opnieuw longfunctie blazen.

Vandaag heb ik voor het eerst weer brood op, en vanaf nu ben ik van plan om te proberen weer elke maaltijd brood te eten, ipv beschuiten.

Gisteravond laat kreeg ik te horen dat ik vandaag een 7puntscurve had. En dan niet op mijn manier, maar op de manier van hun.. namelijk om de 3 uur mijn suiker meten.. beginnende vannacht om 3 uur... Je snapt dat ik dat niet zo prettig vond, omdat mijn nacht toch al zo kort is. Gelukkig kon ik vanmorgen uitslapen, en heb dus lekker tot kwart voor 9 geslapen. Om half 1 had ik een suiker van 1,9.. Dat was dus veeel te laag, en dus heb ik midden in de nacht zitten eten. Daarna schoot hij door naar de 19, en een paar uur later wastie 15. Vanmorgen om 9 uur wastie weer 7,6 en daarna is tie alleen maar onder de 10 geweest.

Vanaf nu krijg ik iedere dag een ander smaakje drinkvoeding, om te proberen. Tot maandag in ieder geval. De reden dat ik dat nu moet, is dat je in het ziekenhuis makkelijk wat kan uit proberen, omdat ze alles hebben. Als ik weer thuis ben, is dat anders want dan is het veel meer geregel wil je wat verschillende dingen proberen.

Ik geloof dat dat alles wel weer was. Groetjes

1 opmerking:

Tamara M. zei

Wat goed dat ze zoveel verschillende dingen hebben daar! Hebben ze ook verschillende smaakjes dan? Hier in het UMCU hebben ze wel verschillende dingen maar in 1 of 2 smaakjes, als je die net niet lust kan ej het dus heel vies vinden! Ik weet dat ik van de nutridrink alleen vanille lust, de rest vd smaken lust ik niet!

Succes met kiezen;)

xxx Tamara