vrijdag 4 december 2009

Hangjongere...

Gisteravond was ik zo moe dat ik over mijn slaap heen was. Ik heb dus een heel tijdje nog lekker zitten rommelen en ging pas tegen half 12 slapen. Vanmorgen werd ik om half 10 wakker, en nog geen 10 minuten later stond de zaalarts in mijn kamer. Die was vanmorgen erg vroeg. Opnieuw benadrukte hij het dat ik nu al beter was dan eind vorige opname. Hij vond het goed dat ik zo aan het mobiliseren was. Vandaag mocht ik 4x meten in plaats van 7x. Daarnaast is er maandag geen plek voor longfunctie, en krijg ik dus waarschijnlijk dinsdag longfunctie. Dat word dus hoogstwaarschijnlijk niet maandag naar huis.

Toen de zaalarts weg was, heb ik gegeten, medicatie genomen, en ben ik zelfstandig gaan douchen. Omdat er een krukje in mijn douche staat, kan ik zittend douchen en dat maakt het net mogelijk om zelfstandig te douchen. Toen ik net klaar was met douchen, kwam de fysio, en daar heb ik een heel tijdje mee zitten praten. Ik heb haar toen de vraag voorgelegd wat er zou gebeuren als ik zo op zou knappen, dat ik weer veel kan. Ze zei toen dat het dan waarschijnlijk toch door gaat, omdat ik er voor de rest van mn leven dan wat aan heb. Het is niet iets wat eenmalig werkt, maar als ik eenmaal weet waar ik op moet letten, is het handig voor mijn hele leven. Ik had zelf nog niet aan deze vraag gedacht, maar kreeg deze vraag pas, dus vandaar dat ik het even nagevraagd heb.

Vandaag heb ik maar 2 rondjes gelopen, omdat ik zo ontzettend moe ben. Ik heb een echte dipdag nadat ik gisteren zoveel heb gedaan. Hopelijk gaat het snel beter, en kan ik morgen weer een stuk meer doen. Vanmiddag kreeg ik gezellig bezoek van 2 vriendinnen. We hebben lekker zitten praten, heerlijk gelachen, en het was voorbij voordat ik er erg in had. Tijdens het bezoek kwamen er nog wat zwarte pieten binnen hollen, en kreeg ik een klokje, met temperatuur en alles erop.. Kon zelfs muziek maken enzo… Na een handje pepernoten gingen ze er weer vandoor.

Toen Sandra weg ging, ben ik een stukje meegelopen naar voren. Na een stukje ben ik in de rolstoel gaan zitten, en zo verder mee gegaan naar voren. Dit omdat ik een kroketje uit het restaurant wilde. Het hele eind lopen lukte nog niet;)

Vanmiddag heb ik dan toch de tweede Mexicaanse griepprik gehad. Gisteren stond die gepland, en gisteravond stond in de map dat ik hem gehad had. Maar dit was niet het geval. Bleek dat het ampulletje niet goed was, en er dus nieuw besteld was. Uiteindelijk kreeg ik hem vanmiddag, en dus ben ik van alle vaccinaties af. Zowel de gewone als de 2 Mexicaanse griepprikken heb ik nu gehad.

Ondertussen heb ik het al zover geschopt, dat ze me hier nu ook hangjongere noemen. Samen met nog wat CF-ers, netjes anderhalve meter uit elkaar, “hangen” we regelmatig bij elkaar. In het Sophia was ik ook altijd hangjeugd.. en dat heb ik hier nu dus ook al bereikt. Vanavond wacht me een rustig avondje.

Groetjes

Geen opmerkingen: