donderdag 31 december 2009

Revalidatiecentrum: Het intakegesprek

Vanmorgen zijn we om 8 uur uit bed gegaan, omdat we er achter kwamen dat er een pak sneeuw van 2 cm lag. We wisten niet of het glad was, en daarom besloten we maar op tijd weg te gaan, zodat we niet hoefden te haasten. Dus om 9 uur zaten we in de auto, richting het revalidatiecentrum in Breda. Onderweg bleek de gladheid mee te vallen, dus waren we om een uur of half 10 in Breda.. Een half uur te vroeg, dus na ons gemeld te hebben, werden we naar de huiskamer verwezen, en werden we voorzien van een lekker bakje koffie;-)

Vrij snel daarna kwam de Longarts al, en zei dat we gelijk mee mochten komen. Dus de koffie opgepakt, en naar zijn kamer. Daar aangekomen begonnen we het gesprek, en werkten we een hele vragenlijst af. Hoe het met me ging, of ik op het moment veel slijm had, wat voor opleiding ik doe, welke medicijnen ik gebruik, wat ik na de revalidatie weer wil kunnen enzovoorts. Ook luisterde hij nog even naar mijn longen. Aan het einde zei hij nog: Wij kunnen niets zonder jou, en jij kunt het niet zonder ons.. We zullen elkaar moeten vertrouwen, en moeten overleggen met elkaar.. Hij doelde hiermee op het feit dat ik vaak mijn masker op zet, en me veel beter voor doe dan ik ben. Als ik continue niet zeg hoe ik me werkelijk voel, doen hun te veel.. Aan de andere kant, als ik steeds roep: IK KAN HET NIET.. dan is het ook lastig, omdat we dan geen vooruitgang boeken.. Kortom: Eerlijk zijn, maar ook niet te snel roepen dat het niet gaat.. We gaan ervoor!!!

Daarna hadden we een gesprek met de longverpleegkundige. Ook daar kregen we een bakje koffie, en begon het gesprek met een hele vragenlijst.. Van alles moesten ze van me weten.. Of ik gerookt had, of ik alcohol gebruikte, wat ik wel en niet kon, of ik gelovig was, en zo nog veel meer. Daarna kwam het gesprek op de intakeweek. Ze vertelde dat het een week van maandag tot vrijdag is, waarin je alle disciplines te zien krijgt, waar je mee te maken zult krijgen tijdens de revalidatie. Ook zullen verschillende onderzoeken plaats vinden. Onder andere: longfunctie blazen, inspanningstesten, belastbaarheid testen, lichamelijke onderzoeken etc. Ook gesprekken met onder andere: Fysiotherapeut, ergotherapeut, verpleegkundige, dietiste, arts, psycholoog, maatschappelijk werk, etc.

De intakeweek duurt dus, zoals ik al zei, een hele week, van maandag tot en met vrijdag. Na die intakeweek kan het nog 2 maanden duren voordat de revalidatie start. Vandaar dat we hebben gekozen voor de week van 11 januari om de intakeweek te doen. We moeten dan nog wel wat dingen regelen, zoals een ziekenhuisafspraak verzetten, en wat rijlessen, maar anders word het april voordat ik kan beginnen, en dan heb je grote kans dat ik alweer tegen een infectie aanzit. Komende week kon niet, omdat dat te krap was, maar de week daarna kon wel, dus hopen we dat het voor dan geregeld kan worden. Maandag word het dus bel en regelwerk, maar het komt vast goed.. (gezien ik een lieve mams heb die me helpt waar ze kan..)

Verder kan mijn PAC daar niet doorgespoten worden, en zal ik dat dus 1x in de maand op maandagochtend of vrijdagmiddag moeten regelen. Zo mis ik zo min mogelijk van het programma. Draadloos internet is er niet aanwezig, dus ook daar willen we nog een oplossing voor proberen te vinden. Want wat moet je anders doen, als je een avond hebt waarop er niemand komt, en je weinig energie meer hebt. Ik krijg een eenpersoonskamer, en het is iedere avond van half 7 tot half 10 bezoek. Gezien het programma veel van me zal vergen, vraag ik me af of ik bezoek krijgen trek, dus waarschijnlijk zal het beperkt worden tot mijn moeder en/of broers/schoonzus/vriendinnen. Ieder weekend mag ik naar huis van vrijdagavond tot zondagavond. Zondagavond moet ik tussen 6 en 8 uur weer in het centrum zijn.

Verder heb ik nog een psychologische test mee gehad (YES, mijn hobby, maar niet heus) om thuis in te vullen. Die moet ik meenemen als ik voor de intakeweek ga. Toen er verder geen vragen meer waren, heeft ze nog een foto gemaakt voor in het dossier (vergemakkelijkt de overleggen als ik daar eenmaal ben) en daarna gingen we op weg naar huis..

Groetjes..

Geen opmerkingen: