dinsdag 26 januari 2010

Afrijden... Helaas gezakt

Vandaag om 14.00 moest ik afrijden.. Ik was heel erg zenuwachtig, en dat was mijn grootste fout.. Op zich toen ik in de auto zat, ging het wel goed.. De instructeur probeerde me op mijn gemak te stellen, en dat lukte ook wel redelijk.. Totdat ik op de snelweg reed. Het waren 2 banen, en voor me reed een vrachtauto, behoorlijk traag. Rechts was een invoegstrook met wat auto’s die de snelweg op kwamen. Links had ik nog een baan.. Dus ik maakte een plan, ik ga een baan naar links, zodat ik ruimte maakte voor de invoegstrook.. Op zich was daar niets mis mee, maar ik had moeten zien dat die linkerbaan een ritsstrook was. Dat zag ik echter pas op de baan zelf.. dus ik weer terug.. Ging allemaal goed, alleen moest ik ietsje bijremmen. En dat mag dan weer net niet volgens de officiĆ«le regels. Maar goed, we gingen door.. en zonder verdere problemen handelde ik de snelweg af.

Ook het rijden over het industrie terrein ging goed, en het parkeren bij de praxis (achteruit inparkeren). Kreeg wel de opmerking dat ik het op de moeilijkste manier deed. Maar ja, dat is nu eenmaal mijn eigenschap. En als je achteruit inparkeert kan je met wegrijden makkelijk zien of er wat aankomt, en anders moet je allemaal door andere auto’s heen kijken. Daarin gaf tie me gelijk, dus dat was tenminste een pluspuntje.

Vlak na dat parkeren, kwamen we aan bij een rotonde. Op die rotonde kreeg ik een ingreep omdat ik een fietser niet had gezien. Die zat in de dode hoek. Ik zit helemaal onder het stuur geschoven, en als je gewoon opzij kijkt, zie je dus niet alles. Dan kijk je tegen de stijl aan. Als ik eerder had gekeken had ik dat gezien, maar ik keek niet eerder, en dus had ik het niet gezien. Helaas.. een ingreep. Gelijk daarna sloeg mijn motor uit.. In de les heb ik dat nooit gehad, maar ja, door stress ging het waarschijnlijk allemaal even niet lekker..

De rest van de route had ik geen fouten, en kreeg ook geen ingrepen meer. Wel viel de motor opnieuw nog een keer uit. Nog een keer wachten voor de trein, en toen kwamen we al vrij snel weer aan bij het CBR.

Binnen in het kantoortje, begon hij gelijk dat ik wel snapte dat ik gezakt was. En ja, dat was me halverwege al duidelijk eigenlijk.. Daarna begon hij een heel verhaal over dat ik geen controle had over de auto en in het verkeer enzo, en dat ik dat moest oefenen. Ik moest meer op borden vertrouwen dan op mezelf, ik moest niet alles uit mn hoofd willen doen enzo.. Daarnaast moest ik 2 uur achter elkaar gaan lessen, en naar vreemde plaatsen gaan.. En dat terwijl ik net had zitten vertellen dat 1 uur lessen maar net gaat.. Maar goed.. Mijn rij-instructeur nam het gelukkig voor me op en vertelde dat dit dus niet kon, en nu moeten we dichterbij gaan lessen, maar wel vreemde plekken.

Na een hele preek van wat ik allemaal wel niet fout had gedaan (heel tactvol dat ze de dingen die goed gingen vergaten..) kreeg ik te horen dat het wel goed zou komen met me, maar dat ik gewoon wat meer moest oefenen. Daarna was het afscheid nemen, en weg gaan.

Mijn rij-instructeur heeft me thuis gebracht met de belofte te proberen een nieuwe datum te prikken, nog voordat ik ga revalideren. Hij zou me daarna bellen. Ondertussen heeft hij gebeld, en is het gelukt om nog een datum te prikken. Vanavond belt hij nog om een nieuwe les te plannen.. En nu hopen dat ik volgende keer wel slaag… Tot zover het afrijden verhaal.. ;-)

De pillenkuur had ik even uitgesteld, totdat ik afgereden zou hebben. Dit omdat je duizelig kan worden, en een tal van bijwerkingen kan krijgen, waardoor je als dat optreed beter niet kan gaan autorijden. Nu ga ik denk toch maar met die kuur starten, want om nu nog een tijd te gaan wachten… Hopelijk krijg ik er niet te veel bijwerkingen van, en kan ik gewoon doorgaan met lessen.

Het word wel een regelrechte pillenchaos hier in huis. Zo mag de antibiotica (tavanic) niet bij de ferro fummeraat, de losec en de calci chew.. Gezien ik de antibiotica 2x per dag moet, en de rest op 3 verschillende tijden over de dag heb, sla ik maar een ferro over en de calci chew kan ook wel even stoppen.. Heel handig is het niet, maar als ik de antibiotica tussendoor moet gaan nemen, vergeet ik het..

Opa is gisteren weer thuis gekomen uit het ziekenhuis. Het gaat redelijk met hem, maar hij is nog niet de oude. Hopelijk knapt hij nog wel wat verder op, en kan hij voorlopig thuis blijven, zonder een opname nodig te hebben..

Voor nu even genoeg verteld.. Ik ben helemaal uitgeput na een dagje zoals vandaag.. Vol goede moed gaan we er weer tegenaan, en hopelijk kan ik binnenkort zeggen dat ik het roze pasje ook op zak heb;-)

groetjes

2 opmerkingen:

Yehudith zei

Heh, jammer dat je gezakt bent! Maar dat soort dingen gebeuren helaas. Hopelijk lukt het de volgende keer gewoon, dat zou fijn zijn!!

Groetjes,
Judith

Tamara M. zei

Balen dat je gezakt bent, maar volgende keer slaag je hopelijk wel!! We duimen allemaal voor je!

xxx