woensdag 20 januari 2010

Een tablettenkuurtje...

Gisteren waren de plannen er om naar Opa te gaan, in het ziekenhuis. Helaas kon dat niet, omdat ik me niet zo goed voelde. Mijn moeder is wel gegaan, en later op de dag heb ik opa nog gebeld. Het was fijn om hem zo toch even te spreken, ook al kon ik hem dan niet zien.

Vandaag moest ik naar het ziekenhuis voor controle. Allereerst moesten we op de longfunctieafdeling longfunctie gaan blazen. Deze was ten opzichte van vorige keer iets verbeterd. Niet veel, maar ik ben al lang blij dat ik stabiel gebleven ben. Na de longfunctie, moesten we door naar de longpoli, waar er bloed werd geprikt, en waar ik mijn sputumkweek (die ik vanmorgen thuis al had gedaan) in kon leveren. Daarna werden we alvast in de spreekkamer gezet, om op de dokter te wachten.

Toen de arts er was, hebben we met hem een gesprek gehad over hoe het nu gaat. Hij vond het vervelend voor me dat de vermoeidheid zo aanhield, en dat ik zo weinig kan. Hij hoopt dat dit met de revalidatie gaat verbeteren.

Verder heeft hij naar de uitslagen gekeken. De laatste longfoto (van november) was niet helemaal helder, en er was een ontsteking op te zien. Omdat hij op die plek bij het luisteren ook wat hoorde, wilde hij een nieuwe longfoto maken, om te kijken of er nog steeds een ontsteking zat.

De longfunctie was hij tevreden over, en ook het bloed was goed, op de bekende afwijkingen na. De uitslagen van het bloed van nu, komen binnenkort, en bij afwijkingen krijg ik daar wat van te horen. In de laatste kweek zaten een stafilokok en Pseudamonas. Van de kweek die ik vandaag heb ingeleverd krijg ik later de uitslag.

Verder vroeg hij nog naar mijn eetlust, en of ik af gevallen was. Gelukkig is mijn eetlust op dit moment goed, en val ik niet af. Als ik een keer een maaltijd heb, dat ik wat minder trek heb, vang ik dit op met bijvoeding. Gelukkig komt dit zelden of nooit voor. Ook vroeg hij of ik goed sliep, en dit is ook het geval. Ik slaap zo’n 10-11 uur op een nacht.

Omdat ik al 4-5 weken flink aan het hoesten ben, heeft hij toch een tablettenkuurtje voorgeschreven, om te kijken of ik er baat bij heb. We hopen dat het hoesten hierdoor verminderd/stopt. Verder schrijft hij een recept voor Codeïne tabletjes, voor als ik nachten heb dat ik erg aan het hoesten ben, en daardoor niet kan slapen. Dit vroeg ik hem, omdat ik hier bij mede CF-ers van had gehoord.

Hij benadrukte dat hij het fijn vond dat ik zo positief bleef onder deze omstandigheden, en zei nogmaals dat hij hoopte dat ik snel wat opknapte. In verband met de revalidatie heb ik een vervolgafspraak in Juni. De revalidatie zit er dan op.

Toen we klaar waren op de longpoli, moest ik nog even langs de röntgen om de longfoto te maken. Ik heb mijn moeder in de wachtkamer op de longpoli achter gelaten, om op de CF-verpleegkundige te wachten, omdat we nog medicijnen mee moesten nemen. Toen ik terug kwam, had ze hem ondertussen gesproken, en was hij onderweg met de medicijnen. Nog even koffie gehaald voor onderweg, en daarna lekker naar huis!

Het is nu even afwachten hoe ik op de tablettenkuur reageer. Meestal doet het weinig, maar vol goede moed hopen we toch weer op wat verbetering;-) Morgen een heel rustig dagje. Hopelijk rust ik dan weer wat uit, want vandaag was het allemaal weer een beetje TE druk. Ik ben nu dan ook uitgeput.

Groetjes

Geen opmerkingen: