donderdag 14 januari 2010

Intakedag 4

Gisteravond lag ik opnieuw al heel vroeg in bed. Ook vannacht heb ik goed geslapen. Alleen om 4 uur werd ik even wakker van een hoestbui. Daarna heb ik geslapen tot de wekker om 7 uur ging. Ik ben me toen aan gaan kleden, heb mijn medicijnen ingenomen, mijn sprays verneveld, en daarna ben ik naar de huiskamer gegaan waar ik heb gegeten.

Om 9 uur had ik een afspraak bij de ergotherapie. Hier heb ik een gesprek gehad over alle beperkingen die ik heb, en wat ik in een eventuele revalidatie weer wilde leren. Tijdens een revalidatie krijg je dan tips en adviezen hoe je het beste die dingen kan doen, zonder teveel energie te verspillen. Toen dat gesprek klaar was, ging ik naar de wachtkamer van de longfunctie.

Ik zou eigenlijk een half uur pauze hebben, maar die verviel, en ik kon gelijk door met mijn programma. Ik heb nog wel even snel een bakkie koffie naar binnen gegooid. Gelijk na de bodybox en de diffusiecapaciteitsmetDCO had ik de wandeltest. Hier heb ik opnieuw hetzelfde gelopen. Een teken dat ik niet heb gesmokkeld;-) Daarna had ik een half uur pauze, voordat het tijd voor de lunch was. In dat half uur kwam de assessmentverpleegkundige echter vragen of we het gesprek vanmorgen nu zouden kunnen doen, omdat ze morgen intakegesprekken had, en dat die nogal eens uitliepen. Het gesprek met de assessmentverpleegkundige was een opnamegesprek. Hierin moest ik een test maken. ik moest van 19 vragen aangeven welk nummer op een bepaald kaartje me van toepassing vind. Het ging onder andere over bewustwording, stemming, vermoeidheid en energie, benauwdheid enzovoorts. Daarna was het tijd voor de lunch waarin ik lekker een omeletei op brood op heb.

Om half 1 moest ik bij de 2e fietstest deze week zijn. Ook deze was vandaag verschoven. Eigenlijk had ik die om half 4 pas. Maar ik vond het wel lekker dat het nu eerder was. Want hoe later het is, hoe meer moe ik ben. Ook bij deze test kreeg ik eerst weer 2 pufjes ventolin. Toen die ingewerkt waren, ging ik weer naar de fietsruimte. Daar werd ik aangesloten op alle apparatuur, (bloeddrukmeter, saturatiemeter (zuurstof in het bloed), ECG (hartfilmpje), en een masker wat de adem registreert. Bij dit onderzoek was geen arts aanwezig, en dus hoefden we ook niet te wachten. Deze test begon met 3 minuten rust, waarin er wat tests gedaan werden. Saturatie, bloeddruk, ECG en adem werden gemeten. Daarna begon je met 3 minuten infietsen, zonder weerstand. Iedere 2 minuten moest ik helemaal in ademen, en weer gewoon gaan ademen. Na de 3 minuten infietsen, kwam de weerstand erop. Dit was 75% van het maximum wat je in vorige fietstest haalde. Bij mij werd de weerstand dus op 38 watt gezet, omdat ik gisteren 50 watt had gehaald (ik had gisteren verteld dat het 40 watt was, maar dat had de arts fout doorgegeven). Toen ik niet meer kon, moest ik mijn hand omhoogsteken, en moest ik nog 3 minuten uitfietsen. Toen nog 3 minuten aan alle apparatuur uitrusten, en daarna was ik klaar. Bij dit onderzoek hoefde gelukkig geen lelleprik (hihi) gedaan te worden, en dus is mijn oor, wat ondertussen pijnlijk en beurs is, niet weer gepijnigd te worden.

Na dit onderzoek moest ik nog even wachten in de wachtkamer, en daarna had ik een gesprek met de psycholoog. Dit ging eigenlijk weer over hetzelfde als altijd. Welke beperkingen heb je, hoe ga je er mee om, wat vind je moeilijk, hoe is je situatie, wat is je verleden etc etc.

Hierna was ik klaar voor vandaag. Alle intensieve onderzoeken heb ik nu gehad. En ik moet toegeven dat het een heerlijk gevoel is. Morgen nog 2 gesprekken, en dan mag ik naar HUIS!! ‘k Ben wel benieuwd wat er uit het advies gesprek komt morgenmiddag, maar eigenlijk weet ik dat al voor een deel. ‘k Heb deze week mijn ogen en oren open gehouden, en daarom heb ik heel wat opgevangen;-)

Meestal zijn jullie van me gewend dat ik heel wat foto’s maak. Deze week heb ik dat echter niet gedaan. De week was heel intensief en ik had geen zin om steeds van alles mee te sjouwen. Daarom besloot ik dit keer geen foto’s te maken (bij sommige onderzoeken was het niet eens mogelijk). Als ik eenmaal hier aan het revalideren ben, zullen er vast nog wel wat foto’s volgen, maar nu even niet;-)

Zometeen ga ik lekker even wat drinken in de huiskamer, en daarna is het al weer bijna etenstijd. Vanavond komt mijn moeder op bezoek, en ga ik vroeg naar bed.

Groetjes

Geen opmerkingen: