woensdag 10 februari 2010

Daar zijn we weer

En jawel, we zijn er weer, om een blogje te plaatsen;-)

Maandagavond had ik opeens last van mijn schouder.. Maar ja, denk ik daarbij na, dus ik ga naar bed. Na een nachtje slapen zal het wel over zijn.. Niet dus.. Die nacht heel beroerd geslapen, want elke beweging die ik maakte deed mijn arm zeer. Bepaalde houdingen kon ik niet liggen, want ook dan deed het pijn, en de houdingen die ik wel kon hebben, lagen niet lekker.. Toen ik eenmaal de juiste, lekkere houding had gevonden, was ik over mijn slaap heen..

Maar ja, gisteren overdag was de pijn dus nog erger, en heb ik op een gegeven moment zelfs een zwaardere pijnstiller gepakt, omdat ik anders niets kon. Gisteravond was de pijn gelukkig al een stuk minder, en vannacht heb ik dus ook goed geslapen.

Nu hebben we echter het volgende probleem.. Want ja, al een tijdje ben ik wat meer aan het hoesten, maar sinds vanmorgen is het weer flink raak. Ik ben nu zo'n 1,5 uur uit bed, en bijna continue aan het hoesten.. GE-WEL-DIG gewoon.. Niet dus..

We blijven hopen dat het gewoon vanzelf weer over gaat, en dat als ik veel hoest, ook het slijm weg gehoest word, zodat ik minder benauwd word/ben/blijf.. Menigeen denkt al van, o nee he, daar gaat ze weer, het ziekenhuis in net voor haar revalidatie. Maar ik probeer positief te blijven, want: VORIGE KEER BEGON HET OOK ZO, EN IK BEN NOG STEEDS THUIS!!! Dat dit zo niet door kan blijven gaan, snap ik ook.. Maar nu het ziekenhuis in, nee daar heb ik ECHT even GEEN zin in.

Vanmiddag moet ik naar het EMC om mijn PAC door te laten spuiten. Dat is weer 4 weken geleden, dus is weer tijd. Beetje energieverspilling om speciaal daarvoor naar Rotterdam te gaan, maar ja, het kan niet anders..

Verder vandaag mn gemak maar houden, en morgen heb ik alleen een rijles. Vrijdag ook een rijles en dan is het alweer weekend en is de week weer voorbij;-) Volgende week word een erg drukke week, dus daar ga ik nog maar niet aan denken.

Afgelopen week was de (officieel) eerste stageweek. Ik kan deze stage niet lopen, maar al mijn andere klasgenoten wel. Is dan wel even balen hoor, iedereen heeft stageverhalen, en ik niet;-) Maar ik heb ook zoiets van: Over ruim een week ga ik revalideren, en dat heeft ook veel waarde. En wat betreft stageverhalen: Kom maar op, ik wil weten wat anderen meemaken op hun stage, daar geniet ik net zo hard van, als dat ik zelf stage zou lopen!!!

Groetjes

2 opmerkingen:

Astrid zei

Hallo Marianne,

Je PAC kan gewoon thuis doorgespoten worden.
Als je ziekenhuis een aanvraag doet voor verlengde ziekenhuiszorg (zo heet dat geloof ik) dan komt een gespecialiseerde verpleegkundige het gewoon thuis doen. Dit wordt door de zorgverzekering betaald.
Groeten van Astrid

Anoniem zei

ja bij deze jongen komen ze hem vanavond thuis doorspuiten en ik kom ook vanuit het erasmus mc ik hoop dat het toch beter met je gaat ik heb de afgelope weeken ook flink meer last van de longetjes maar ga nu wel wat beter gr jeroen