zaterdag 6 februari 2010

Insulinepomp, machtigingen, etc etc

Tijdens mijn afspraak op 15 februari in het ziekenhuis in Gorinchem, zou er een nieuwe insulinepomp besteld worden. Ik heb deze pomp nu 4 jaar en dan mag je een nieuwe pomp aanvragen. Rond de jaarwisseling ging mijn pomp echter raar doen. Normaal deed ik met een batterij een week of 6. Rond de jaarwisseling werd dit plotseling een week.. Afgelopen week echter werd het nog dramatischer.. Iedere 2 dagen was mijn batterij leeg. Op de meest uiteenlopende tijden. 11 uur ’s avonds, half 2 ’s middags, 10 uur ’s morgens.. etc.

Begin Januari heb ik al contact opgenomen met de diabetesverpleegkundigen, en hebben we vervroegd een nieuwe pomp aangevraagd. Helaas kwamen we er deze week achter dat het nog wel eind maart word voordat de pomp geleverd word. Toen we Medtronic belden, over het feit dat mijn batterij in zo’n ijltempo leeg is, beloofde ze een nieuwe batterijdop op te sturen. Ondertussen zit die er op (sinds donderdagavond laat, toen de batterij voor de zoveelste maal leeg was) en hopen we dat mn batterij het nu wat langer uithoud.

Het is niet alleen heel onpraktisch, maar ook nog eens heel duur als je om de 2 dagen een nieuwe batterij er in moet doen. Want tja, alleen voor batterijen ga je geen bestelling plaatsen bij de leverancier. Maar goed.. Hopelijk houd mijn pomp het nog even uit tot eind maart. Anders word het een vervangende pomp van Medtronic, totdat mijn nieuwe pomp geleverd kan worden.. (voor de kenners) Het word trouwens de nieuwe VEO pomp. Heel wat moderner, en naar wat ik kon beoordelen zitten er veel gemakken op die ik nu niet heb..

Begin dit jaar moesten we een nieuwe machtiging indienen bij de zorgverzekeraar, voor het vervoer met de taxi naar het ziekenhuis en terug. We hebben dit geregeld, en opgestuurd naar de zorgverzekeraar. Toen we er deze week nog steeds niets van gehoord hadden, zijn we maar eens gaan bellen, hoe het zat. Na een half uur aan de telefoon gezeten te hebben, kreeg mijn moeder te horen dat de aanvraag nooit binnen gekomen was, en dat we een nieuwe machtiging moesten indienen, voordat ze het in behandeling zouden nemen. Je geduld word dan wel danig op de proef gesteld. Opnieuw het hele proces in werking gezet, en nu maar weer afwachten. Op zich kan ik nu toch niet met de taxi, vanwege mijn gezondheid, en de lange wachttijd die je dan altijd hebt, maar het zou handig zijn, dat als ik een keer om het hand zit, wel de taxi achter de hand heb. En sowieso voor de rest van het jaar..

Mijn vriendin Sandra en haar metgezel Corine, zijn ondertussen gearriveerd in Aruba. Ze zijn te volgen via hun site (hun site staat bij mijn links). Ze hebben die eerste dag/dagen al weer heel wat beleefd. Lijkt me heerlijk om net als hun een aantal maanden in het buitenland te verblijven, maar ja.. ik denk dat het in mijn geval niet zo handig is, haha;-)

De laatste tijd ben ik steeds actief met kaarten maken. Omdat je toch wat te doen wilt hebben, begon ik op een gegeven moment met kaarten borduren. Ondertussen heb ik al een hele berg kaarten gemaakt. 3D kaarten, gedichtenkaarten, geborduurde kaarten etc. Leuk werkje om te doen, en je kan het lekker op een stoel doen.

De schoolopdrachten die ik in huis had, zijn ondertussen afgerond. Tijdens het werken aan mijn opdrachten gebeurde het regelmatig dat ik over mijn grenzen holde, omdat ik ‘nog even dit’ of ‘nog even dat’ af wilde maken. Maar wat is het een heerlijk voldaan gevoel als je kan zeggen ‘het is KLAAR!!’. Misschien raar gezegd, maar daar heb ik die grensoverschrijding wel voor over. Natuurlijk is het niet goed voor je, maar daarna nam ik ook mijn rust wel weer;-)

Sinds 2 dagen heb ik af en toe steken op mijn rug, bij mijn schouderblad. Een paar weken terug had ik dit ook, maar dat trok toen weg toen ik begon met de AZLI. Meestal wijst dit bij mij op een infectie, en is de pijn infectiepijn. Hopelijk is dat nu niet het geval, en is het gewoon een zaak van “verkeerde houding werk”.

‘k Geloof dat ik zo alles wel weer heb verteld. Fijn weekend en tot volgende week.

Groetjes

Geen opmerkingen: