vrijdag 5 maart 2010

Einde week 2... WEEKEND!!!

Allereerst mijn excuses, gisteren was ik mijn dagprogramma van vandaag vergeten op mijn site te zetten. Daarom eerst mijn programma wat ik vandaag had:

08.00 ontbijt

09.00 duurtraining

11.00 Actief bewegen

12.00 lunchpauze

12.30 Weekbespreking

15.30 Krachttraining

17.00 Diner

Om 7 uur liep mijn wekker af, na een heerlijk nachtje gemaakt te hebben. Wel een keer wakker geweest, maar daarna kon ik gelijk weer doorslapen. Om 8 uur was het tijd om te ontbijten, en daarna gingen we al vrij snel richting de duurtraining. Daar heb ik weer 26 minuten (net als maandag en woensdag) gefietst, en dan om de 2 minuten de zwaarte aanpassen (op 12 en 30 watt).

Tijdens het fietsen werd ik er door de fysio een paar keer op gewezen dat ik mijn schouders moest ontspannen. Dat is hier dus ook al opgemerkt. Mijn houding is dusdanig dat mijn schouders heel vaak opgetrokken zijn. Dit heb ik “aangeleerd” in een periode dat ik het vaak benauwd had, en dat is er een beetje ingebleven. Nu heb ik het wel af en toe benauwd, maar die houding veranderd daar natuurlijk niets aan. Het enige nadelige is dat ik vaak pijn heb bij nek en schouders.

Na de duurtraining gingen we weer terug naar boven, en hadden we even de tijd om wat koffie te drinken, en om bij te komen van de training. Om 11 uur moesten we beneden zijn, en daar gingen we met actief bewegen buiten lopen. Ook nu deden we hetzelfde als woensdag. Dus 2 hele rondes lopen, in een uur tijd. Zoveel mogelijk rust nemen, etc.

Na het actief bewegen werd ik weer naar boven gebracht met de rolstoel. Boven was het al weer tijd om te eten, en daarna hadden we weekbespreking. We kregen een nieuw programma voor volgende week, en er was ruimte voor vragen en opmerkingen. Zo heb ik gevraagd of de zwaarte van mijn programma nu nog aangepast word. De dokter had het hier maandag over, en ik had er daarna niets meer van gehoord. Onze Case- manager (die het week gesprek deed) zei dat de arts het hier inderdaad met de fysio over had gehad.

Er is nu afgesproken dat ik volgende week het fietsen op hetzelfde niveau blijf doen als deze week, en de krachttraining gaat in plaats van 3x6 naar 3x8. Verder blijf ik met de rolstoel naar actief bewegen en de kracht en duurtraining gaan. De rest van het programma blijf ik lopend doen.

Nog 1 onderdeel (krachttraining) en dan is ook de 2e week van de revalidatie voorbij. Het is een loodzwaar programma, vergt al mijn energie, en kost al mijn doorzettingsvermogen. Ondanks af en toe een dipje, ben ik vastbesloten dit traject te volbrengen. De ene keer zal het beter gaan, de andere keer zal het minder gaan, maar ik wil het beste eruit halen.

De tablettenkuur zorgt er voor dat ik wat minder hoest, maar ik heb ook het idee dat er meer slijm blijft zitten. Ik hoest nu niet alles op wat er zit, en daar blijf ik dus even heel alert op. En om even op wat reacties te reageren: Ik sluit ook niet uit dat het nu wel wat doet, maar ik heb deze ervaring vaker gehad, dat het slijm tijdens een tablettenkuur wat minder goed los komt, en zodra ik daar mee stopt hoest ik het wat makkelijker weg. Dit hoeft niet direct verslechtering te betekenen. Hier heb ik het ook nagevraagd, maar men heeft er nog nooit van gehoord. Wellicht een bijwerking die weer eens kenmerkend is voor mij?? (altijd aparte dingen hihi)

Net heb ik mijn tas al ingepakt voor het weekend (op wat kleine dingen na). Wat ik in het weekend ga doen, weet ik nog niet. In ieder geval ga ik proberen goed uit te rusten voor de volgende week, en misschien nog wel wat leuke ontspannende dingen doen. Zaterdag begin ik trouwens ook weer met de AZLI vernevelen. 3x per dag ga ik dan weer antibiotica vernevelen. Geeft hier in het revalidatiecentrum wat extra hectiek, omdat je zelf in de gaten moet houden hoe het uit komt met je programma.

In het weekend zal ik mijn site niet bijwerken, en aangezien er geen foto’s zijn genomen deze week, zal er ook geen nieuwe update met foto’s op mijn site komen. Daarom zal ik hier nu vast een overzicht geven voor het programma van maandag:

08.00 ontbijt

08.45 Actief bewegen (buiten lopen)
11.15 Duurtraining

12.00 Lunchpauze

14.00 Krachttraining

15.00 Visite op afdeling (eventueel)

15.45 Gesprek bij de psycholoog

17.00 Diner

Groetjes

Geen opmerkingen: