woensdag 3 maart 2010

Heb je alles gehad... krijg je ook dat nog...

Vannacht heb ik een goede nacht gemaakt, en werd ik om 7 uur wakker van mijn wekker. (half 7 even wat gehoest..) Tijdens mijn ochtendritueel zag ik dat er bloed bij mijn sputum zat… NEE HE, NIET WEER!!! Geen helder rood bloed, maar toch wel bij ieder sputumpje wat ik uitspuugde, een behoorlijk rood/rozig tintje..

Toen ik mijn slijmverdunner ging halen, heb ik dit door gegeven aan de verpleging, en die zei dat ik het aan moest kijken. Dat heb ik dan maar gedaan..

Om 8 uur heb ik ontbeten, om kwart voor 9 werd ik met rolstoel, jas en al naar beneden gebracht. Eerst hadden we duurtraining, waar ik hetzelfde programma heb gefietst als maandag (26 minuten totaal, om de 2 minuten wisselen van zwaarte… en dan op 11 en 30 watt). Na het trainen had ik een gesprek bij het maatschappelijk werk. Daar heb ik dus mijn koffie maar op;-) Kort samengevat ging het over het accepteren van ziek zijn, het praten over ziek zijn, sociale contacten en over een brief van het UWV.

Volgens mij heb ik het al wel eens verteld op mijn blog dat we opeens een brief van het UWV in de brievenbus hadden liggen, dat de gegevens voor een bureaustoel en een rolstoel binnen waren. Nu hadden mijn moeder en ik zelf niets aangevraagd, en we vroegen ons dus af wie dat wel had gedaan. Dat gaat de maatschappelijk werkster natrekken, en ook waarom. Het kan namelijk zo zijn dat ik over 12 weken geen rolstoel meer nodig heb.. En om duidelijkheid in de hele zaak te krijgen, gaat ze wat dingen natrekken..

Na het gesprek bij het maatschappelijk werk, was het jassentijd;-) We gingen met Actief bewegen naar buiten. Buiten kregen we de opdracht. Aan de hand van afgelopen 3x buiten lopen, hebben ze een opdracht gemaakt, wat je in een uur moet doen. Je mag zelf weten hoe lang je er over doet, hoe lang je rust etc. Ik moest, samen met nog een vrouwtje, 2 hele rondes lopen in de tuin. Hier hadden we 40 minuten voor. Het zonnetje scheen lekker, en dat was tijdens het rusten heerlijk. Nadat de opdracht voltooid was, werd ik met de rolstoel terug naar binnen gebracht, naar de lift. Boven heb ik het laatste stukje zelf gelopen.

Boven gekomen was het tijd om te gaan eten. Na het eten moest ik al weer naar beneden, want ik moest longfunctie gaan blazen. Ik moest lopen, dus ben ik, ieder bankje gebruikend, naar beneden gelopen, en onderweg heb ik mijn moeder nog even gebeld. Om 1 uur heb ik geblazen, en mijn longfunctie was gelukkig stabiel gebleven. Aangezien ik bloed op hoest, is het een feit dat ik een flinke infectie heb, maar gelukkig daalt mijn longfunctie nog niet.

Boven gekomen, heb ik mijn post gehaald, mijn longfunctieblaadje afgegeven, en ben ik naar mijn kamer gegaan. Mijn opa en oma wilden vanavond komen, en belden, maar helaas ben ik te moe om bezoek te ontvangen. Vanavond ga ik hoogstwaarschijnlijk weer heel vroeg naar bed, om morgen enigszins uitgerust te zijn.

Om kwart over 2 sloot ik mijn pc weer af, en ging in de huiskamer even wat drinken. Daarna belde ik of ze mij naar beneden wilden brengen, naar de fitnessruimte. Want ja, we hadden nog krachttraining. Net als maandag moesten we alle apparaten (met uitzondering van 1, maar een andere moeten we 2 oefeningen op doen) 3x 6 doen. Na de krachttraining was de dag weer voorbij. In de huiskamer hebben we nog wat gedronken met zn allen, en daarna hebben we om 5u gegeten.

Ondertussen zijn er al heel wat kaarten binnen gekomen. Mijn prikbord boven mijn bed word voller en voller. Iedereen die een kaart, mail of berichtje gestuurd heeft: Bedankt.. Het doet me erg goed dat er zoveel mensen zijn die aan me denken.. Ga vooral zo door.. Mijn kamer mag helemaal vol;-)

Mijn programma voor morgen is:

07.00 Opstaan
08.00 Ontbijten
09.00 Zwemmen in het oefenbad

11.00 GRIP

12.00 Lunchpauze

13.15 Actief bewegen

14.30 Begeleidingsgesprek

15.30 Lichaamsbewustwording

17.00 Diner.

Groetjes

Ps. De verpleging loopt net binnen, en de arts gaat morgen toch het EMC in R'dam bellen. Mijn longfunctie loopt steeds toch een heel klein beetje terug (al is het binnen de 5%) en hij weet niet wat hij er mee aan moet. Daarnaast gaat ook het bloed opgeven doorgegeven worden. Morgen horen we dus meer.. Hoop allemaal mee op een goede uitslag, zonder opname...

Geen opmerkingen: