donderdag 25 maart 2010

Weer thuis, Jarig etc..

Vanmorgen heb ik hetzelfde ritme aangehouden als normaal op donderdag, met die uitzondering, dat ik niet heb omgekleed voor het eten, maar terwijl de rest aan het zwemmen was. Ik heb besloten niet mee te zwemmen, want dan zou ik heel de dag te moe zijn. De taart was ondertussen bezorgd, en in de koelkast gezet.

Om kwart voor 10 was iedereen boven, en rond 10 uur zaten we aan de koffie met taart. Er waren ook 4 behandelaars die er bij kwamen zitten, al was het maar kort. Mijn moeder kwam ook binnen en opnieuw was het een gezoen en feliciteren van jewelste. De hele ochtend was het al zoenen, en handjes geven, maar wel leuk!

Gisteravond hadden mijn moeder en ik bedacht 8 rode rozen te kopen. Voor iedereen van de groep 1 rode roos. Waarom een rode? Omdat we de Rode groep zijn! (euh.. was). Zo hebben ze een herinnering aan deze dag. Die heb ik dus ook aan de groep gegeven, en ze hebben alle 8 de rozen in een vaas op tafel gezet, zodat ze continue er naar kunnen kijken.

Om iets voor 11 uur was ik nog even op mijn kamer mijn tas aan het inpakken, toen de hele groep afscheid kwam nemen. Hun moesten door met het programma.. Ik begon redelijk aan het handje schudden en zoentjes geven, maar toen er 1 begon te huilen, was binnen no-time de hele groep in tranen. Toen hebben we het maar snel afgehandeld, want anders word het steeds moeilijker. Nog wat gesprekken met behandelaars die afscheid kwamen nemen, even gedag zeggen bij de verpleging en medicijnen halen, en naar huis!

Omdat ik geen zin had in continue gaan zitten denken aan alles wat er gebeurd was, ben ik zelf achter het stuur gestapt. Ik merkte wel dat ik heel moe was, maar toch heb ik het er goed van afgebracht. Halverwege kwamen we er achter dat we de taart waren vergeten, voor vanavond. Dus zijn we gelijk langs de bakker gereden, en hebben we nieuwe taart gehaald. Ik ben toen wel op de bijrijders stoel gaan zitten, want nog verder rijden ging niet meer.. (grenzen? Wat zijn dat?)

Thuis hebben we gegeten, en ben ik in de zon gaan liggen. De buren kwamen nog even langs, met een bos bloemen die bij hun was bezorgd.. Ontzettend lief.. Wat kaarten gelezen, en nog langer in de zon gelegen. Toen de zon weg ging, en het meer bewolkt werd, ben ik naar binnen gegaan. Nu zit ik mijn site even bij te werken.

Aan het begin van de avond word mijn elektrische fiets bezorgd. Na een heel geregel, is het eindelijk zo ver dat de fiets geleverd word. 1250 euro werd er uiteindelijk vergoed door de gemeente, en mijn oude fiets is verkocht, dus dat bracht ook nog wat op;-)

Vanavond komt er een vriendin, en zijn Teus en Gerrine er. Ma is er uiteraard ook. We drinken dan gezellig koffie, en later vieren we het uitgebreider.

Op verjaardagen denk ik altijd terug aan het afgelopen jaar, wat er allemaal gebeurd is. Dit jaar is er wel heel veel gebeurd, en lang niet allemaal even makkelijk. Maar gelukkig zijn er ook leuke dingen gebeurd.

Deze dingen ga ik echter vandaag niet allemaal omhoog halen, omdat mijn gevoelens zonder dat al wisselend genoeg zijn. Bovendien heb ik het met oud en nieuw allemaal nog terug geblikt;-)

Vandaag is een dag met hele wisselende stemmingen. Enerzijds blij.. Ik ben jarig, mocht weer een jaar ouder worden, en kan thuis zijn. Anderzijds de teleurstelling, het verdriet, de onmacht.. Mijn revalidatie niet af gemaakt, niet opgeknapt zijn, maar eerder slechter eruit gekomen, en thuis, terwijl ik nog daar hoorde te zijn. De toekomst ligt nu onzeker voor me. Hoe ga ik verder? Knap ik nog op? Kortom een dag met heel dubbele gevoelens.

Toch probeer ik er vandaag maar het beste van te maken. Vanmiddag lekker in het zonnetje gelegen, en nu rusten op de bank. Komende dagen hoop ik wat meer uit te rusten, om binnenkort een trainingsprogramma met de fysio op te pakken.

Zoals de meeste mensen zullen begrijpen, ga ik nu weer verder onder het kopje Dagboek, maar dan niet meer onder het kopje Revalideren. Ik ga verder onder de maand Maart. Nu ik weer thuis ben, is er kans dat ik niet iedere dag meer ga bloggen. Kom dus regelmatig even een kijkje nemen, of er weer een nieuwe blog is geplaatst. Ik zal jullie regelmatig op de hoogte houden over hoe het met me gaat.

Groetjes

1 opmerking:

Gwen zei

Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag meis!

Jammer van het revalideren, maar het is ook niet goed om dingen te doen waar je niet van opknapt..

Groetjes Gwen