maandag 28 juni 2010

Nachtelijke rit, en onverwachts logeren

Zaterdagavond kreeg ik om een uur of 9 een longbloeding. Na wat over en weer bellen met de spoed eisende hulp van het Erasmus MC, wilden ze toch dat ik kwam. En ik moest mijn koffertje maar gelijk meebrengen, want het zou wel opname worden. Snel dus even wat spullen in een koffertje gedaan, en tegen half 11 waren we op de SEH. Daar werd een longfoto gemaakt, een sputumkweek ingeleverd, en bloed geprikt. Daarnaast werden de controles gedaan: bloeddruk, temperatuur, longen beluisteren en saturatie. Dit alles met wat wachttijd ertussen.

Tegen half 1 waren we boven. Ik kon niet gelijk op de afdeling waar ik normaal opgenomen word, opgenomen worden. Hun lagen namelijk vol, dus werd ik op de interne geplaatst, waar ik een kamer zou gaan delen met een jongeman. Boven werd er temperatuur gemeten, bloeddruk gemeten, en saturatie gemeten. Dit was allemaal acceptabel.

Om half 2 stapte ik mijn bed in. Mijn moeder ging pas tegen 1 uur naar huis. Half 3 was ze thuis, en om half 6 moest ze alweer op, omdat ze moest gaan werken. Mams, ik hou van u!! Heb respect voor u.. Ik werd aan de antibiotica aangesloten, (tiënam, en de collistine) en daarna kon ik gaan slapen. Althans, dat dacht ik.. Er was ondertussen zoveel op me afgekomen, dat ik in bed eerst even bij moest komen. Toen ik eindelijk begon te dommelen, kwamen ze mijn infuus verwisselen, en een nieuwe zak aan hangen. Al met al heb ik de 1e nacht maar een paar uur geslapen.

Gisteren was een rommelig dagje. Eerst gewoon een rustig begin. Wassen, aankleden, eten, medicatie etc. Ook werd er nog bloed geprikt (5x prikken voor 1 buisje bloed). Om 11 uur kwamen ze van de longafdeling mijn PAC aanprikken. Op de Seh hadden ze dat niet gedaan, en ook op de interne konden ze het niet. Tja, dus ik liep nog steeds met een pijnlijk infuus;-)
Toen de Pac aangeprikt was, was het etenstijd, en dus bleef het oude infuus nog even zitten.

Om 1 uur kwamen ze naar me toe. Of ik wist dat er een CT-scan gepland stond.. Euh nee.. Nou, dat was dus het geval, en ik ging naar beneden naar de röntgen. Nog steeds met het infuus in mijn arm. We besloten hem nog even te laten zitten, want stel dat het met contrast was, dan kon die misschien nog wel gebruikt worden. Blij dat we het gedaan hebben, want inderdaad kreeg ik contrast, en het infuus mocht gebruikt worden, al vonden ze het naaldje een beetje dun.

Toen ik de CT-scan had, voelde ik het opnieuw pruttelen. Waarschijnlijk dus opnieuw een bloeding gehad, maar ik mocht niet hoesten, dus heb ik alleen wat gekucht. Na de CT-scan ging het infuus er gelijk uit. ’s Middags was ik van plan te gaan slapen, maar omdat de CT-scan er tussendoor was gekomen, heb ik alleen wat liggen dommelen.

’s middags kwam er nog een arts vertellen over de CT-scan. Deze zag er hetzelfde uit als in augustus. Die scan was net voor de embolisatie. Vandaag zouden ze gaan overleggen met mijn eigen arts, wat hij wilde, qua behandeling van de longbloedingen. Dit wachten we dus nog even af.

Om een uur of 3 kwam mijn moeder, en toen zijn we naar beneden, naar het terras gegaan. ’s Avonds hebben we nog wat zitten praten. Vannacht heb ik een goede nacht gemaakt. Geen infuus wat in mijn arm zat (waardoor je toch minder kan draaien), en vroeg gaan slapen. Ik denk dat ik bij elkaar wel 10 uur geslapen heb.

Vanmorgen heb ik wat mensen gemaild en gesmst, en op de hoogte gebracht van mijn opname. Vooral school vormt een belangrijke rol, want die moet immers wat afspraken afzeggen. Om half 11 zou ik namelijk certificaten gaan tekenen, en aansluitend afscheid nemen van mijn klas. Ook de fysio afspraken werden afgezegd.

Vanmorgen is er nog weinig gebeurd. Op de planning voor vandaag staat: het bespreken van mijn situatie met mijn eigen arts, misschien een longfunctie, artsenvisite van de afdeling. En natuurlijk komt mijn moeder op bezoek;-) Ook heb ik gevraagd of de CF-verpleegkundige langs kan komen, zodat we wat dingen kunnen bespreken. Onder andere over mijn afspraak in den Haag, die ik woensdag heb.

Ik geloof dat dit het wel even was. Ik houd jullie op de hoogte over de ontwikkelingen. Vermoedelijk word ik in de loop van de week overgeplaatst naar de longafdeling waar ik normaal lig. In verband hiermee zet ik nog geen adres op mijn site. Mensen die mijn thuisadres hebben, kunnen dit uiteraard wel gebruiken. Mijn moeder zal dan voor postbode spelen;-)

Groetjes

1 opmerking:

Maarten zei

Heel veel sterkte daar!, Dacht ik nog er komt een heel verhaal wat een aardige jongen het is op de kamer waar je ligt, ... niets. Geen romantiek vandaag. Weet ook niet of ik er op zo'n moment oog voor zou hebben.

Succes en beterschap.