vrijdag 2 juli 2010

In de isolatie

Normaal doet de verpleging een curve volgens hun manier. Maar omdat ik bij de artsenvisite al bezig was met een curve, en omdat ik zelf meer meet dan hun dat doen, mocht ik van de zaalarts zelf een curve doen.. Deze curve is op zich heel mooi, maar ik heb al wel 2x een hypo gehad. (vanmorgen 2,7 vanmiddag 2,1). Dit komt vermoedelijk omdat de internist is begonnen met instellen, toen ik al een infectie had. Mijn suikers waren toen dus hoger. Nu de antibiotica tegen de infectie vecht, gaan mijn suikers weer wat lager worden, en dan zit je keer op keer te laag. Hopelijk spreek ik mijn internist binnenkort zodat ik niet steeds meer in een hypo kom.

Regelmatig hoor je dat medicijnen je smaak kunnen veranderen. Dat je smaak echter totaal kan veranderen, kon ik me nooit zo voor stellen. Tot van de week.. Bij de laatste antibioticawissel, had ik ’s avonds opeens trek in thee. Nu heb ik nooit geen thee gelusten, maar de laatste weken dronk ik af en toe thee. Van de week had ik opeens alleen maar trek in thee, en toen ik het had besteld, vond ik het nog lekker ook. Vanaf dinsdag of woensdag ben ik dus aan de thee.. En niet 1x per dag.. nee gerust een keer of 5 per dag.. haha.. Hoe bizar…!!

Vanmiddag kwamen ze opeens de zaal oplopen waar ik lag. De verpleegster vertelde me dat ik ging verhuizen naar een box.. omdat ik een Pseudamonas heb, die resistent is. Daarom moest ik gelijk naar een box. Op de box kreeg ik even later te horen dat het ging om een multiresistente Pseudamonas aeruginosa van 2 stammen. Verder werd mij verteld dat ik als ik van mijn kamer af ging, een mondkapje op moet, en mijn handen met alcohol moet ontsmetten, en dat de verpleging ingepakt (dat houd in, mondkapje, handschoenen en schort) mijn kamer op moet komen. Ik moet hier blijven tot ik 3 dagen zonder antibiotica ben EN 2 negatieve kweken heb. Mijn vakantie gaat toch niet in het water vallen he????

Helemaal snap ik het niet, want volgens mij gaat een multiresistente bacterie nooit meer weg, dus hoe kan je dan blijven tot je 2 negatieve kweken hebt? Maar goed.. Hopelijk komt er dit weekend nog een longarts voorbij, en kan ik de vragen die ik hierover heb, stellen. De 1e keer van mijn kamer gaan, met mondkapje, voelde best vervelend. Net of je heel erg besmettelijk bent, en iedereen afstand van je moet houden.

Wat een ontwikkelingen weer.. Ik ga er nog maar niet te veel over denken, tot ik de longarts heb gesproken.. Omdat mijn kamer wel heel erg warm is, ga ik misschien zometeen nog even van mijn kamer af, met het geliefde mondkapje.. (AHUM)..

Groetjes

EMC centrumlocatie
T.n.v. Marianne Vlot
Afdeling SV-long 2, Kamer 213
’s Gravendijkwal 230
3015 GE Rotterdam

3 opmerkingen:

Gwen zei

Normaal moeten CF patienten altijd een mondkapje op als ze van hun kamer afgaan hoor volgens mij. Iniedergeval ik ook en degene met pseudomonas ook.. Maar wel vervelend allemaal weer, dat had ik ook en dan nog 100x erger toen ze dachten dat ik open TBC had. Dan had je helemaal de poppen aan het dansen gehad.

Anoniem zei

ik ben benieuwd of dit de zaalarts heeft bepaalt dat je alleen op een kamer moet of echt de cf artsen heb wel eens vaker gehoord dat van de zaalarts bij iemand de deur dicht moest en dat de cf arts het niet nodig vond sterkte gr jeroen van dongen

Claudia Huijzen zei

Hey Marianne,
als ik op SV-long ben dan hoef ik meestal geen mondkapje op, het is ook sterk afhankelijk van welke verpleegkundige en zaalartsen er zijn. Ik heb een bulkholderia en pseudamonas, ook resistent en in kweken eigenlijk altijd aanwezig maar soms minder actief dan andere keren. Vaak lig ik dan ook op een isolatiekamer, maar als ik op een gewone kamer lig dan staat meestal gewoon de deur open. Het is maar zolang je niet te dichtbij andere CF'ers komt, in de deuropening komt er wel eens iemand kletsen maar dat is geen probleem. Artsen zeggen dat er in ieder geval anderhalve meter tussen moet zitten, en je natuurlijk niet bij elkaar in de buurt moet gaan staan hoesten... logisch. Gewoon heel voorzichtig zijn, het is wel heel vervelend om zo'n resistente pseudemonas te hebben. Sterkte en hopelijk gauw thuis!