dinsdag 21 september 2010

Een druk ochtendje

Vanmorgen had ik een erg druk ochtendje. Al om 9 uur moest mijn moeder bij de tandarts zijn. Afgelopen keren dat ik zelf een afspraak had, lag ik iedere keer in het ziekenhuis, of was ik aan het revalideren in Breda. Nu mijn moeder een afspraak had EN ik was thuis, besloten we te bellen of ik mee mocht komen voor een controle. Dit was geen probleem. Dus vanmorgen om 10 over half 9 in de auto gestapt, en naar de tandarts. Al snel was ik aan de beurt. Eerst mijn telefoon even afgegeven aan mijn moeder (we verwachtten namelijk een telefoontje van de allergoloog om half 10), en vervolgens de stoel in.

Nu ben ik nooit zo blij als ik naar de tandarts moet, want ik heb het niet zo op al zijn gereedschap. Vooral de boor en zijn soortgenoten ben ik niet weg van. Na 2 foto’s gemaakt te hebben, werd mijn gebit grondig gecontroleerd. Op wat tandsteen na, was alles prima in orde. Ook op de foto was (volgens de tandarts HELAAS, maar ik had er uiteraard geen bezwaar tegen) niets te zien. Dus nog even een onderhoudsbeurtje, tandsteen verwijderen, en klaar was ik.

Vervolgens mocht ik mijn moeder roepen, en die had net de Allergoloog aan de telefoon. Toch maar weer goed dat ik mijn telefoon had afgegeven. Toen het gesprek afgelopen was, en ik mijn telefoon weer in mijn tas had, ben ik doorgegaan naar de fysiotherapeut, die daar schuin tegenover zit. Mijn moeder mocht toen, naar onze grote vriend, de tandarts. Na me te hebben uitgesloofd bij de fysio, hoorde ik van mijn moeder wat de Allergoloog had verteld.

De Allergoloog had wederom benadrukt dat ik toch wel een zeer apart geval was, en dat het normaal nooit voor kwam, dat iemand allergisch was voor de Tazobactam. (lees mijn blog van vorige week, voor meer informatie) Nu waren er 2 opties. OF nog een keer de test herhalen, om te kijken of ik wel ECHT allergisch ben voor de Tazocin (hij had contact gehad met de apotheek, of de tazobactam apart getest kon worden(zonder de combi met penicilline en antibiotica), maar daar was nog geen antwoord op gekomen. Hij dacht zelf dat het niet kon), OF bedenken, wat we met die allergie tegen de Tazobactam gaan doen. Bij die laatste, heb je ook weer 2 mogelijkheden. 1. ik mag geen Tazobactam meer toegediend krijgen. 2. We gaan met hele kleine hoeveelheden beginnen, en blokkeren (iedere kuur moet dat opnieuw) de allergische reactie. Dit werkt echter maar voor 1 infuuskuur, en bij iedere volgende kuur, moet dit opnieuw gebeuren.. De Allergoloog vond het allemaal nogal moeilijk. Want ja.. Als CF-er zijnde, krijg je heel wat antibiotica. En je hebt ook niet zoveel keus uit antibiotica. Dus besloot hij met zijn supervisor te gaan overleggen, en belt hij volgende week dinsdag opnieuw terug.. Het verhaal word dus nog een keer vervolgd…

Ondertussen blaf ik lekker door, en trek ik een dik berenvel aan, om mezelf een beetje warm te houden. Helemaal fit ben ik duidelijk niet. Maar lekker even rustig aan doen. Vooral het hoesten baart me zorgen. Het lijkt eerder erger te worden, dan dat het stabiliseert. Maar het komt vast allemaal goed..

Groetjes

2 opmerkingen:

Astrid zei

Hoi Marianne,

Je bent nu toch onder behandeling in het Haga? Daar hebben ze enorm veel ervaring met de Tazocin problemen en daar is het opvoeren van Tazocin absoluut bekend en veel gedaan. Als je wordt opgenomen is de standaard vraag: opvoeren of meteen de volle gift? Wat kan je verdragen?
Ieder geval in het Haga ben je geen zeer apart geval.

Groeten van Astrid

Gup zei

Hoi astrid,

Ja, ik hoorde dat al van de arts in het Haga idd. Maar ja. Ik moest van hem wel de allergietest door laten gaan in Rotterdam. Omdat ze het (voorlopig) tijdelijk over nemen;) Pas als alles onderzocht is, beslis ik of ik in den Haag wil blijven, of dat ik terug ga naar Rotterdam;) Maar voorlopig ben ik inderdaad in het haga. Maar het is wel goed dat ze alles even uitzoeken;)

Groetjes Marianne