donderdag 9 september 2010

Uitleg

Wellicht is het jullie opgevallen, dat mijn blogs zijn veranderd. Na de vakantie was er eerst een stilte, gevolgd door een andere manier van schrijven, en andere onderwerpen. Gisteren zette een blog van Miss Piggy en mailcontact met Miss Piggy, naar aanleiding van die blog, me aan het denken. (lees hier de blog van Miss Piggy: http://almijnlongen.blogspot.com/2010/09/wijze-woensdag-8.html ) Deze gedachten ga ik proberen te delen met jullie.

De reden van mijn veranderde blog, was omdat ik de negatieve reacties zat was. Regelmatig terugkerende reacties als: “Je stelt jezelf aan”, “Het zit tussen je oren” en “Je moet niet zo negatief doen”, zorgden er voor dat ik er tegenop ging zien om blogs te schrijven. Waarom zou ik de moeite nemen om een blog te schrijven, als ze negatieve reacties als gevolg hebben? Ik had het even helemaal gehad met mijn blog. Na de vakantie besloot ik dus op een andere manier te gaan bloggen. De negatieve reacties blijven uit, maar plezier aan mijn blog beleef ik evenmin. Daarom heb ik besloten wederom een verandering door te voeren in mijn blog.

Vanaf nu zal ik proberen regelmatig een blog te plaatsen over hoe het met me gaat. Doel hiervan is om mensen op de hoogte te houden. Ik weet van veel mensen dat ze mijn blog volgen, om te lezen hoe het met me gaat. Nu ik fulltime thuis zit, en weinig onder de mensen kom, spreek ik ook weinig mensen, en voel ik me best wel eens eenzaam. Deze digitale manier, zie ik dan ook als een leuke, welkome afleiding, en een contact met de buitenwereld.

Misschien zullen mijn blogs niet altijd leuk, gezellig en onbezorgd overkomen. Ik wil jullie echter vragen om ze door een positieve bril te lezen, en niet achter ieder woord, iets negatiefs te zien. Ik ben niet negatief, maar mijn leventje zit nu eenmaal niet altijd mee. En om jullie een reëel beeld te geven van mijn leventje, ga ik proberen ook eerlijk te bloggen.

Regelmatig krijg ik te horen dat ik er zo goed uit zie, en als ik naar een feestje ga, of eens ga winkelen, “zie ik er helemaal niet moe uit”. Maar beste lezers, ik kan jullie vertellen dat dit slechts schijn is. Achter mijn masker ben ik versleten, maar ik probeer te genieten van uitjes. Mensen die me niet op mijn woord geloven, mogen de dag na het feestje of het winkelen, een kijkje komen nemen, hoe het dan met me gaat.. Waarschijnlijk komen veel mensen dan op hun mening terug..

Maar goed, genoeg hierover.. Schrik niet als jullie niet iedere dag meer een blogje zullen lezen. Ik heb niet iedere dag nieuws te vertellen. Af en toe zal ik eens een blogje over andere onderwerpen plaatsen, maar niet alle blogjes zullen meer gaan over “kille onderwerpen” als: Dwarsfluit, vakantie, of wat er de laatste tijd ook is gepasseerd. Van verschillende kanten heb ik gehoord dat deze koude, meestal gevoelloze blogs snel uit de smaak vallen;-) Dus daarom hoop ik vanaf nu weer warmere, leukere, maar ook reële blogs te gaan plaatsen;-)

Groetjes Marianne

1 opmerking:

MissPiggy zei

Meid, ik zeg: Lekker doen waar je je goed bij voelt!

x!