woensdag 13 oktober 2010

Genieten...

Zoals jullie wel weten, ben ik vanaf dit cursusjaar gestopt met mijn opleiding, de SPW. Nu moet je heel wat regelen om een opleiding te gaan doen, maar dat is bij iedereen wel bekend. Als je echter je studie stopt, zonder hem afgemaakt te hebben, ben je ook niet zomaar klaar met regelen. Zo moet je de studiefinanciering stop zetten, een formulier invullen om te proberen je studiefinanciering om te laten zetten in een gift, doorgeven aan het Wahjong dat je situatie gewijzigd is, uitschrijven op school, etc etc.

Dacht ik eindelijk alles rond te hebben, komt er deze week een brief van DUO (dienst uitvoering onderwijs). Ik heb 2 maanden teveel studiefinanciering gehad, of ik die even terug wil betalen. Voor 24 oktober, 150 euro overmaken, anders komt er rente over. Balen, balen.. Want die 150 euro heb ik wel moeten betalen aan schoolgeld. Maar goed. Als goed is ben ik na het overmaken van die 150 euro, van al het geregel af, en is alles rond.

Ondertussen ben ik alweer een paar maanden uitgeschreven op school. Alle spullen die nog op school lagen, zijn weer bij mij thuis, en alles wat nog geregeld moest worden, is geregeld. Mijn leventje bestaat uit nog maar weinig dingen (zie vorige blog), en ondanks dat moet ik alle zeilen bij zetten om dat vol te houden. De weken verstrijken in maanden, en de maanden in jaren. Ondertussen zit ik alweer 13 maanden thuis, waarvan ik de eerste maanden nog wel wat kon. Al 13 maanden ben ik bezig, om weer mijn oude niveau te bereiken, wat nog niet eens voor de helft is gelukt.

Toch ben ik op dit moment tevreden met wat ik kan. Wil ik dan niet meer, dan ik nu kan? Natuurlijk wel.. Die drang blijft er altijd. Die drang was er zelfs toen ik hele dagen naar school ging, daarna ging fitnessen (en echt heel veel deed tijdens het fitnessen) en tussendoor nog huiswerk maakte.. op 1 dag.. Zelfs toen wilde ik meer. Was het nog niet genoeg wat ik deed want ik wilde nog dit, en nog dat… In de maanden dat ik thuis zit, ben ik meer gaan genieten van de kleine dingen. En dat bedoel ik ermee, dat ik tevreden ben op het moment.

Waar geniet ik dan van? Van kleine dingen.. Zoals een bezoekje van iemand, een uurtje scrappen, even 5 minuten fietsen, het zonnetje dat schijnt.. Een rondje door de polder of door het park… (ik in de rolstoel, ma er achter), een uurtje catechisatie, naar de fysio. Natuurlijk zijn er momenten dat ik dat allemaal anders zie.. En dat ik zo graag net als mijn leeftijdgenoten een druk en bezet leven wil hebben.. Ik zou er alles voor overhebben om een “saaie” schooldag mee te kunnen maken… Maar toch.. Ben ik op dit moment tevreden.. Ondanks dat ik na leuke, kleine dingen, helemaal moe ben. Dat ik dan weer een paar uur (of een paar dagen, net hoe groot de activiteit is) moet bijkomen..

En precies dat genieten van die kleine dingen, is waar ik helemaal voor ga (natuurlijk tot in zekere mate, en verspreid over de week/maand). Voor dat genieten heb ik alles over. Voor dat genieten duik ik een middag in bed.. Voor dat genieten ga ik over mijn grenzen.. Want ik weet.. dat ik later, tijdens het rusten, kan genieten van die kleine momenten. Van die kleine dingen.. En dat juist die kleine dingen… mijn leven op het moment zo bijzonder maken..

De clou van het verhaal: Er is niet veel voor nodig om te genieten….

Groetjes

Geen opmerkingen: