donderdag 28 oktober 2010

Griepprik

Afgelopen week heb ik de hele week op de bank gelegen, en heb ik geleefd op de paracetamol. Zoals ik dinsdag al zei, heb ik zowel Catechisatie (maandag) als dinsdag de fysio af moeten zeggen. Gisteren heb ik op mijn gemak mijn tas ingepakt voor de vakantie.

Vandaag heb ik eerst de griepspuit gehaald, en daarna ben ik naar de fysio gereden. Mijn moeder is met me meegereden, en is in tussentijd boodschappen gaan doen. Omdat ik na de fysio helemaal op was, heeft mijn moeder terug gereden…

Morgen gaan we een weekje op vakantie. Ik ben welliswaar niet helemaal fit, maar hoop er toch een leuke week van te maken. De paracetamol gaat mee, en daarmee zal het wel lukken.

Zoals jullie zullen begrijpen, komen er dus komende week geen blogjes. Deze hoop ik te hervatten na mijn vakantie.

Groetjes

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Meisje, Al ben je nog zo ziek kun je kracht uit je geest putten, juist als je ziek bent! Jij denkt dat je positief bent, maar getuige je blog zit je letterlijk vast in ziekte. Je hebt het over niets anders. Jij bent niet cf! CF staat los van je innerlijke beleving. Ik snap dat jij niet anders kunt, maar je kunt het leren om je geest de vrije loop te laten. Die verhaaltjes van jou zitten vol met zelfmedelijden. Neem de verantwoordelijkheid over je leven zelf. Dat kan ook als je heel ziek bent. Houd op met zelfbeklag, zoek het licht in jezelf. Op jouw verhaal zit echt niemand te wachten.

Sanne zei

Meid als eerste heel veel plezier op je vakantie! geniet ervan, je verdient het! Tis allemaal niet niks wat je meemaakt! :)

En even over die reactie hier boven; Gewoon weg belachelijk! Ik heb ook CF, ik weet wat het is. En CF hoort nou eenmaal bij je, je draagt het altijd mee, het gaat nooit meer weg!
Dus denk voortaan even na voor je iets typt. Ik kan hier heel boos om worden! Want jij weet niet hoe zij zich voelt!

Anoniem zei

Degene die het nu nodig vindt om jou hier en op andere plekken lastig te vallen met anonieme (wat laf!!) berichtjes haalt mi twee dingen door elkaar: vermeende eerlijkheid en zoiets als oprechtheid. Blijkbaar meent deze persoon dat je onder het mom van eerlijkheid maar alles op het web kan en mag kwakken, zonder erbij stil te staan wat je iemand hiermee aan doet. Denk je nu écht dat je Marianne hiermee ook maar een stap mee verder op weg helpt?? Als je zo overtuigd bent van je eigen gelijk, mail Marianne dan prive, en mét je naam eronder. Pas dán kan je op basis van wederzijds respect met elkaar in gesprek treden en wie weet kan je dan nog iets nuttigs bijdragen ook.

Hoe iemand met het ziek zijn en het accepteren daarvan omgaat, is afhankelijk van heel veel dingen. Sommige daarvan kan je beinvloeden, ander niet. Het is een proces, wat de één met meer flair doorloopt dan een ander. Is dat dan reden om mensen die bijkbaar nog niet jouw halleluja-licht hebben gezien op deze manier negatief te gaan benaderen? Nogmaals, ik vind het laag en laf, een ander woord heb ik er niet voor. En ik kan me er ook oprecht boos over maken. Op zulke berichten zit écht niemand te wachten.

Marianne, schrijf jij lekker wat je wilt, wat je dwarszit en op de manier die jóu voegt. Als dat jou op welke manier dan ook helpt, is het goed. Niet meer en niet minder. En als meneer of mevrouw anoniem zich aan jouw schrijf- of leefstijl ergert, gaat hij of zij toch lekker andere blogs lezen? Het web is groot genoeg dacht ik.

Geniet voor zover dat lukt van je vakantie meid, met net zoveel paracetamol als jij nodig denkt te hebben ;)

lieve groet, Marlies