donderdag 18 november 2010

Uitslag Synacthen onderzoek, en verder...

Gisteravond heb ik het hoge bezoekersaantal van 90.000 op mijn site (via websitemaker) gehaald. Nog 10.000 en dan heb ik alweer 100.000 bezoekers.. Dus ik zou zeggen, op naar de 100.000;-)

Vannacht heb ik een lange nacht gemaakt van ongeveer 10 uur slapen. Natuurlijk werd ik tussendoor af en toe wel wakker van de infuuspompen, maar dit went steeds meer. Ik doe dan een grijp naar de bel, en zet de pomp stil, en draai me om, en slaap verder… Nog even en ik hoor de pomp niet eens meer, maar dat zal nog wel een poosje duren.. haha..

Vanmorgen is er niet zoveel bijzonders gebeurd. Alleen de zaalarts kwam langs, en wist te melden dat het onderzoek van gisteren weinig bijzonders uitgewezen had. Alle waardes stegen zoals ze hoorden te doen, en dus is er geen reden om aan te nemen dat er iets mis is met mijn bijnier. Ze gaan nu een nieuw onderzoek plannen, een fietstest, compleet met meters, draadjes, bloedgas (prik in de pols, om het zuurstof gehalte etc te meten). Zoals nu bekend, gaat dit volgende week donderdag pas plaatsvinden. Maar als de zaalarts dit te lang vind duren, moet hij zelf gaan bellen, dus dat is nog even afwachten..

Wat trouwens ook leuk is, is als de zaalarts een vraag en antwoord spel begint, met zijn co-assistent, waar jij bij bent.. Kan je heel wat van leren. Zo heb ik vandaag gehoord dat bijna alle medicijn namen wel ergens van afgeleid zijn. Zelf had ik hier nog nooit bij nagedacht. Maar bijvoorbeeld de Calci Chew betekend Kalk kauwen. En het is een kauwtablet voor extra kalk. Heel logisch, maar ik had er nog nooit bij nagedacht… Dit geldt overigens vast niet voor alle medicijnen, maar bij veel wel.

Om 12 uur kwam de fysio langs, en heb ik op de hometrainer gezeten. Hieruit blijkt dat ik wel behoorlijk wat heb ingeleverd, maar dat was te verwachten, omdat afgelopen weken fysio ook niet optimaal lukte. Hopelijk kunnen we dat echter langzaam weer opbouwen.

Na het fietsen was ik erg moe, toch heb ik eerst even gegeten, en daarna ben ik op bed gaan liggen. Na een tijdje kwamen mijn opa en oma op bezoek. Ik ben lekker op bed blijven liggen, en na een uurtje of zo gingen ze weer richting huis. Verder is er vanmiddag niet zo veel gebeurd. Vanavond komt er geen bezoek, dus kan ik lekker rustig aan doen. Waarschijnlijk ga ik lekker vroeg mijn bed in, en slapen.

Aan het eind van de middag kwam de CF-verpleegkundige J. nog even langs. Met haar heb ik een fijn gesprek gehad, over van alles en nog wat. We hadden elkaar nog niet zo vaak gezien, maar nu hebben we elkaar weer wat beter leren kennen. Ook de dietiste kwam nog even langs, maar omdat er niets gewijzigd was, was ze ook zo weer vertrokken.

Ik denk dat dit het voor vandaag wel weer was. Tot morgen, en fijne avond allemaal. Groetjes

2 opmerkingen:

Belly1958 zei

Je klinkt vrij rustig onder alles. Vind ik wel goed van je....
Of is het schijn?
sterkte!
Elly

Gup zei

@ elly.. ik probeer inderdaad zo rustig mogelijk te blijven. Natuurlijk is het af en toe moeilijk, en zou je zo graag willen dat ik de uitslag nu al had, en dat ze er wat aan konden doen, maar ja, daar komt de oplossing niet eerder mee. Dus wachten we maar zo rustig mogelijk af.. Dat sloopt jezelf ook het minste;)