vrijdag 12 november 2010

Volle Dosis antibiotica, etc

Gisteravond rond een uur of half 8 ging de spuit met de volle dosis eraan. Al snel had ik veel meer last, meer pijn op mijn rug, meer benauwd, heel veel jeuk etc. Dus heb ik de zuster gebeld, en heb ik een extra tabletje gehad. Daar werd het even minder van maar tegen 22 uur had ik opnieuw veel jeuk. Toen heb ik Tavegil via het infuus gekregen. Ook dit is tegen de jeuk. Vannacht heb ik ook nog een keer Tavegil gehad via het infuus. Om een uur of 2 heb ik overgegeven. Ook dit past bij mijn allergieverhaal. Rillend ben ik weer in bed gekropen, waarna ik gelukkig wel lekker heb geslapen.

Na een toch wel erg onderbroken nachtje, werd ik vanmorgen rond 8 uur wakker. Lekker op mijn gemakje ontbeten. Hoewel ik weinig trek had, heb ik er toch 2 beschuitjes in zien te werken. Om 9 uur stond er opeens iemand met een rolstoel voor de deur. Ik moest een longfoto gaan maken. Dus vest aan over mijn pyama, mondkapje op (dat moet alleen als je naar onderzoeken gaat), en rijden maar… Binnen no time was ik weer terug, wat ging dat snel. Eerst naar beneden, nog geen minuut in de wachtkamer, foto maken, weer amper een minuut in de wachtkamer ,en weer terug op mijn kamer…
Daar aangekomen kwam er iemand van het laboratorium om bloed te prikken. Daarna heb ik gesprayd en pillen ingenomen waarna de verpleging me kwam helpen met douchen. Vervolgens heb ik heerlijk rustig op de tuinstoel gezeten, en mijn mails bekeken.

Vanmiddag heb ik eerst gegeten, daarna een tijdje op bed gelegen, en vervolgens kwam de diƫtiste langs. Na een kort gesprek, hadden we al snel alles besproken. Ik mag gewoon doorgaan met hoe ik nu aan het eten ben.

Bij de artsenvisite is besproken dat ik nu standaard de anti-allergie medicatie krijg. Eerst was het zonodig, maar omdat ik toch wel behoorlijk wat last heb, mag ik hem voorlopig (als het goed is) 3x per dag (Zantac, en Cetirizine.). Zo nodig mag ik daarnaast nog Tavegil.

Net kwam de CF-verpleegkundige nog even een belangstellend praatje maken. Hoe het met me ging, of ik last had van de antibiotica etc.. Verder vond ze dat ik mijn kamer leuk had opgevrolijkt (ik had slingers met roosjes gekregen van Doe Een Wens in Februari in het revalidatiecentrum, en die heb ik nu hier opgehangen). Verder een leuk rozendekentje op bed, en de kamer is al een stuk gezelliger

De fysio komt vandaag niet meer, die hoopt maandag langs te komen. Verder heb ik vandaag niet heel erg veel beleefd, en dus ook niet zo veel meer te vertellen.. Oja.. de eerste kaartjes komen binnenstromen! Leuk! Op naar een volgeplakte muur met vrolijke kaartjes..

Groetjes

1 opmerking:

Anoniem zei

Wordt jij niet enorm slaperig van zoveel Tavegil ? Ik ging van 2 tabletjes per dag al "out". Het zou lekker zijn, dan kun je heerlijk doorslapen ;-) In het Haga zijn de wachttijden voor CFers doorgaans vrij kort (naar wat wij gewend zijn) Groetjes Martina