vrijdag 24 december 2010

Een complete verrassing...

Hoewel alle dingen, op de vermoeidheid na, wijzen naar vooruitgang, kreeg ik gisteravond om 23u opeens, totaal onverwacht, een longbloeding. Vanaf juni had ik deze niet meer gehad. Nadat we contact hebben gehad met het ziekenhuis, mochten we het aankijken. Wel moesten we vandaag de poli even bellen, om te vragen hoe verder. Inmiddels hebben we dat al gedaan, en hun antwoord was als volgt:

Ik mag 2 dagen de Pulmozyme niet vernevelen, omdat dit de kans op een bloeding verhoogt. De AZLI mag ik wel gewoon doorvernevelen. Daarnaast krijg ik 5 dagen medicijnen, die de bloedingen remmen (sorry, de naam is even niet blijven hangen). Als ik benauwder word, moet ik contact opnemen en krijg ik waarschijnlijk een antibiotica kuur. Even ter verduidelijking.. Er blijven altijd restjes bloed achter in de longen. De inwoners van mijn longen (lees bacteriƫn en schimmels) vinden deze warme vochtige bron, een heerlijk huis, en vermenigvuldigen zo makkelijk. Dit kan heel snel uitgroeien tot een infectie. Daarom moeten we even goed in de gaten houden of dit niet gebeurd, want ik zit natuurlijk niet te wachten op achteruitgang.

Gelukkig voel ik me nog steeds wel goed. Niet benauwd, ik hoest wel wat, maar dat doe ik al een tijdje. Het enige wat is en blijft is de vermoeidheid. Vandaag ga ik dus gewoon weer mn gangetje, werk ik mn planning af, en geniet van de gezelligheid, nu mn moeder een dagje vrij is.

Groetjes en allemaal Gezellige Kerstdagen toegewenst!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

He bah, da's niet bepaald een leuke verrassing :-( Ik heb het ook zo af en toe, en vaak ook zo onverwacht, dat je denkt, huh, maar ik voelde me best lekker en heb ook niet druk gedaan ofzo.
Rustig aan en hopelijk blijft het voorlopig weer weg.
Liefs van Sandy (Ydnas)

Anoniem zei

Wat een slecht begin van de kerst ! Hopelijk was het eenmalig en maar snel beginnen met ab met verandering van sputum en benauwdheid. Snel aanpakken die beestjes. Toch een gezegende kerst gewenst ! Groet van Martina

Gup zei

@ Martina, Ik krijg nog geen ab, ik heb alleen een medicijn tegen bloedingen voor 5 dagen.. Pas als blijkt dat ik meer benauwd word, krijg ik ab...