maandag 10 januari 2011

Fysio, ziekenhuis etc

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat van me heb laten horen. Ondertussen is mijn antibiotica kuur bijna afgelopen, en heb ik het idee dat de kuur niet erg geholpen heeft. Ik zit erg vol, ben benauwder dan voor de infectie, heb infectiepijn bij mijn longen, en suikers die zelfs na het verhogen van mijn basaal, nog aan de hoge kant zijn. Vandaag ga ik dus een mailtje sturen, of ik woensdag gelijk even longfunctie kan blazen, omdat ik dan toch in het ziekenhuis ben om mijn PAC door te spuiten. Hopelijk heeft de arts nog een ander idee, voor hij over gaat op een infuuskuur. Daar heb ik namelijk weinig zin in;-)

Afgelopen vrijdag heb ik de huisarts gebeld, of het mogelijk was dat mijn PAC voortaan door hun word doorgespoten. Omdat ze dit echter maar heel zelden doen, hebben ze liever dat de thuiszorg dat gaat doen. Maar daarvoor moet ik dus eerst een brief van het ziekenhuis hebben, en daar gaan we dus maar achteraan. Telkens voor mijn PAC doorspuiten naar den Haag, lijkt me ook niet echt een optie. Zolang het gelijk loopt met de controleafspraak is het niet erg, maar nu loop ik 2 weken ongelijk. Woensdag naar den Haag voor mijn PAC, en de 25e voor controle.. Vervolgens mag je dan 2 weken later weer voor je PAC. De thuiszorg zou zowel in energie, tijd als benzine heel veel schelen. Nu ben ik eigenlijk benieuwd of er goede ervaringen zijn met de thuiszorg?

Verder heb ik afgelopen vrijdag ook mijn fysiotherapeut gebeld. Afgelopen weken heb ik zelf weer redelijk wat opgebouwd thuis. Ook heb ik weer wat vaker auto gereden, dus besloot ik dat het maar weer eens tijd werd, om weer naar de fysio toe te gaan. Daar kan ik namelijk ook weer spierkracht gaan trainen. Morgen om 12 uur heb ik een afspraak. Omdat ik niet weet of ik na fysio nog zelf kan autorijden qua vermoeidheid, neem ik de 1e keer mijn moeder mee, zodat die terug kan rijden als het niet lukt. Ik ga natuurlijk niet de weg op, als ik eigenlijk te moe ben om goed op te letten;-)

Vanmorgen heb ik mijn auto voor de APK keuring weg gebracht. We hadden afgesproken dat ik een leenauto mee zou krijgen. Nu staat er dus een luxe Kia Venga voor de deur. Ik ben blij met mijn eigen autootje, dolblij, maar zo’n grote luxe bak is toch wel even wat anders om in te rijden.. Vanavond mag ik mijn eigen auto weer ophalen, maar ik denk dat ik dit laat doen, door mijn moeder of broer. Als ik namelijk niet te moe ben, wil ik vanavond weer proberen naar catechisatie te gaan. Ik ben al een stuk of 10 keer niet geweest, en zou dolgraag weer gaan. En tja, als je nooit probeert of het lukt, zal je het niet weten ook hé?

Ik geloof dat ik jullie nu wel weer een eind heb bijgekletst… Groetjes, en een fijne dag allemaal!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Op het forum is jou door een paar leden aangeraden om je pac door de thuiszorg te laten doorspuiten. Dus die zullen daar ongetwijfeld ervaring mee hebben, lees het maar even terug. Niet lullig bedoeld, maar uh, wat moet je met een leenauto voor de deur als je te moe bent om te rijden ? Er gaat trouwens niks boven je eigen auto, althans, dat vind ik ;-) groetjes, Martina

Gup zei

@ Martina, ik heb het op het forum gelezen... Daardoor ben ik ook aan het bellen gegaan... Wil alleen weten of er mensen zijn die ervaring ermee hebben.

En de reden van een leenauto, is dat we dan niet met 2 personen mijn auto weer op hoeven te halen. Anders moet ik vanavond mee naar de garage, om mijn eigen auto terug te rijden. Nu kan degene die mijn auto gaat halen, in de leenauto stappen, en de leenauto daar achter laten, en mijn eigen auto mee terug nemen;)

Anoniem zei

Ow, je moet wel in een dorp wonen om dit voor elkaar te krijgen denk ik. Bij ons kun je wel een leenauto krijgen, tegen betaling. Dus ik dacht, als jij dat ook moet, lijkt het mij verspilling van geld ! Snap je ? Ik zoek altijd een dag uit, waarop ik niet weg hoef. Ik zet hem savonds neer, rijd met mn man mee naar huis en de volgende middag halen we hem dan weer op. Enkele keer ga ik lopen (plm half uur) maar ach, met een nieuwe auto hoeft het maar 1 x pjr (en als het goed is, met een iets oudere ook ;-)) Hopelijk kun je er snel weer in crossen ! Martina

Astrid zei

Hoi Marianne,

Ik ben ook in het Haga onder behandeling en heb een PAC en woon in Abcoude. Mijn PAC wordt doorgespoten door het Specialistisch Team Midden Nederland. De Verpleegkundige komen aan huis op het moment dat jou dat uitkomt.
Het doorspuiten van de PAC is dagelijks werk voor deze mensen en ze zijn er zeer bedreven in.
Ik vind het ideaal.
De cf-verpleegkundige van het Haga hebben het geregeld.

Groet,
Astrid

Gup zei

Hoi Astrid,

Dankjewel voor de info.. Ik ga het er woensdag over hebben. Is toch wel een stuk prettiger dan elke keer stuk rijden;) Nu kan het nog wel, want kan dan gelijk even longfunctie blazen, maar anders ga je elke keer voor even heel lang rijden ;)

Fijn dat je er goede ervaringen mee hebt! Ik hoop dat ik dat over een tijdje ook kan zeggen:)

Liefs Marianne

lielie zei

Mijn lieve dinges spoot altijd me pac door, als je iemand in de buurt hebt, krijg je 2 lesjes en dan kun je het! Ideaal!

succes.
Annelie

Gup zei

@ Lielie, Kreeg je die lesjes van het ZH? Is inderdaad ook nog een optie.. Weer wat om te overwegen:) Dankje voor het advies, en ik zal het er morgen in het ziekenhuis eens uitgebreid over gaan hebben:)

Rogier zei

Hoi,
alles erop en eraan is niet prettig nee. Gelukkig zorgen ze er wel voor bij de fysio dat het goed gaat komen.