woensdag 12 januari 2011

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Gisteren ben ik voor het eerst weer naar de fysio toe geweest. Tot gisteren heb ik steeds thuis op de hometrainer opgebouwd, maar nu vond ik het wel weer eens tijd worden om weer bij de fysio te gaan trainen. Omdat ik niet wist of ik zelf terug kon rijden na het trainen, heb ik mijn moeder meegenomen. Maar eigenwijs als ik was, wilde ik na de fysio gewoon zelf rijden. Vrijdag moet ik dat immers ook kunnen? Dan ga ik namelijk weer naar de fysio, maar kan mijn moeder niet mee, om op de terugweg te rijden. Het rijden na de fysio ging goed, maar later merkte ik dat ik toch teveel heb gedaan in 1x. Ik heb de hele middag op bed gelegen, en ben vroeg gaan slapen ’s avonds. Vrijdag dus iets minder, en daarna weer steeds een beetje opbouwen.

Dankzij de spieroefeningen die ik heb gedaan, heb ik vandaag enorme spierpijn van 1 van de apparaten. Bij deze oefening moest je gewicht wegduwen met je armen (naar voren, en weer terug laten zakken). Ik zit me suf te piekeren, hoe die spieren ook al weer heten, dus als je het weet, roep maar.. Ik voel in ieder geval, de spieren aan de voorkant van de schouder, aan beide kanten… Maar hoe die spieren heten?

Vandaag had ik eigenlijk alleen een afspraak voor mijn PAC doorspuiten in het ziekenhuis. Omdat ik me echter al langer niet fit voel, had ik zelf gevraagd om een extra longfunctie erbij, en eventueel die antibioticadrank die ik eerder al eens gehad heb. De arts wilde me echter eerst zien. Dus ook een artsenbezoekje werd er aan vastgeplakt. Helaas kon de longfunctie niet later dan half 12, en de arts niet eerder dan half 2, dus hebben we lekker in het winkeltje een broodje gegeten. Mijn longfunctie was van 74% naar 68% gegaan. (van 2.33L naar 2.13L). Toen de arts mijn longen beluisterde, hoorde hij ook hier meer knispering dan normaal. Dit in combinatie met al mijn klachten (hoesten, benauwd, afvallen, minder eetlust, torenhoge suikers, pijn bij de longen, etc) kwam hij tot dezelfde conclusie, als die ik al getrokken had. Een infectie!

Gelukkig wilde hij me niet gelijk weer opnemen, en heeft hij de antibioticadrank voorgeschreven, die ik zelf al in gedachten had. Over 2 weken heb ik een afspraak staan, die gemaakt is na mijn opname. Die blijft er gewoon staan, zodat we de infectie en de antibioticakuur kunnen evalueren. Hopelijk kan ik dan zeggen dat ik er lekker van opgeknapt ben, en is er geen infuuskuur nodig. Als ik echter achteruit ga, of niet echt ervan opknap, zullen we dan verder kijken. We gaan dus weer 2 weekjes afwachten of de kuur gaat helpen. (dat heb ik weer.. ben ik helemaal afgekickt van de vorige antibiotica-drank verslaving, schrijven ze het weer voor.. hihi.. flauhauw..)

Bij de CF-consulente heb ik gelijk gevraagd naar mogelijkheden die er waren om mijn PAC door te spuiten, bij mij in de buurt, of thuis. Ze gaat hier achteraan, en ik hoor daar nog meer van. Als de PAC doorspuiten tegelijk valt met een controleafspraak, kan ik het gelijk doen, maar is dat niet het geval, komt er waarschijnlijk een andere oplossing.

Na nog een tijdje gewacht te hebben bij de apotheek, op de 1e fles antibioticadrank, konden we vertrekken uit het ziekenhuis. Mijn moeder is de auto gaan halen, en ik heb bij de ingang gewacht. Omdat we nog wat boodschappen nodig hadden, zijn we gestopt bij het winkelcentrum in Rotterdam, Alexandrium. Na zo’n lange dag, ben ik nu natuurlijk erg moe.. Morgen dus maar een rustig dagje inlassen. Huispak aan, bankhangen, en verder bijkomen van alles. Vrijdag moet ik natuurlijk wel weer uitgerust zijn, om weer naar de fysio te kunnen!

Groetjes

Geen opmerkingen: