vrijdag 18 februari 2011

Inspiratie gezocht!

Het eerste blogje pas deze week.. Maar eerder had ik gewoon weinig te vertellen. Alleen de standaard dingetjes zoals: Fysio, wat fotokaarten ontwerpen, dagjes thuis etc. Woensdag scheen het zonnetje heerlijk en het kwam zo uit dat ma niet hoefde te werken die dag. Daarom hebben we ’s middags heerlijk een rondje park gedaan. En dankzij dat heerlijke zonnetje, was het zelfs stil zittend niet koud. Daarna zijn we naar de bibliotheek gegaan, die schuin tegenover ons huis is, en heb ik weer wat mooie boeken gescoord. Donderdag was ook een dagje dat ik fysio had, en daarna heb ik weinig meer gedaan.

Vandaag is een vriendin van me jarig. Omdat ze aan het begin van de middag geen bezoek kreeg, besloot ik om gezellig even een taartje te gaan eten. Ik werd gehaald door haar vader, en later ook weer thuisgebracht, dus al mijn energie kon naar het bezoekje. Na een heel gezellig uurtje, ben ik weer thuis gebracht. Toch wel erg moe, ben ik lekker met een boek en mijn laptop op de bank gekropen. Even lezen, af en toe wat op internet kijken, en verder lekker niksen.

Komende week is mijn fysiotherapeut op wintersportvakantie. Ik ga dus zelf thuis trainen, en aangezien mijn moeder 2 dagen vrij is, ga ik misschien ook met haar nog wat ondernemen. Nou ja, voor zover ik wat KAN ondernemen natuurlijk.. Want er zijn grenzen;-) Verder staat er nog een kast opruimen op de planning, en wie weet ga ik wel weer verder met het fotokaarten ontwerpen. Misschien wel leuk om daar wat meer over te vertellen? Want ik geloof dat ik daar nog niet zo heel veel over heb verteld.

Een tijdje terug (alweer een jaar denk) begon ik wat plaatjes en foto’s te bewerken, op de computer. Gewone kaarten maken deden we al een tijdje, maar toen kwam het idee fotokaarten om de hoek kijken. Ik ging eens wat plaatjes zoeken, en van het een kwam het ander. Ondertussen heb ik wat sites benaderd, en van hun toestemming gekregen om de plaatjes te gebruiken. Ik maak van die plaatjes een ontwerp, en laat die afdrukken. We snijden ze dan iets bij, en plakken ze op kaartpapier. Als ze af zijn verkopen we ze in de kennissenkring voor een goed doel. Het leuke is, dat ik nu af en toe vragen krijg, om een speciaal ontwerp. Bijvoorbeeld als kerstkaart, of voor een verjaardag of iets dergelijks.

Qua gezondheid gaat het redelijk. De vermoeidheid was afgelopen week dubbel zo erg, vermoedelijk omdat ik vorige week een veel te drukke week heb gehad. Ik heb deze week dan ook lekker rustig aan gedaan, en niet te veel ondernomen. Hopelijk kan ik dan komende week weer ietsje meer doen.. Want ja, hele dagen op de bank, dat ben je ook een keer zat. Verder ben ik de laatste week erg veel gaan hoesten. Was het eerst een zeehonden hoestje (niet productief maar een raar droog hoestje), nu hoest ik de longen uit mijn lijf, en ook flink productief.

Als laatste nog dit: Afgelopen week kreeg ik een mailtje van de beheerder van mijn site, dat websitemaker er binnenkort mee gaat stoppen. Ik ga dus over een tijdje een nieuwe site starten, maar hiervoor wil ik een andere naam bedenken. Nu leek het me leuk, als de lezers van mijn site mee verzinnen. En wie weet… gebruik ik jou/uw verzinsel wel als sitenaam! Wees dus zo vrij om me te mailen, of een ideetje in het gastenboek te zetten. Ik ben benieuwd wat voor leuke verzinsels hieruit voortkomen! (voor de mensen die via mijn blog lezen, dit gaat over mijn website: www.ikisziek.websitemaker.nl/marianne ) Uiteraard zijn jullie wel vrij om mee te denken naar een nieuwe naam voor een site. Als de andere site een RSS-feed functie heeft, stop ik waarschijnlijk met deze blog, en ga over op 1 site. Wel zo handig.

Groetjes en allemaal een fijn weekend!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Marianne,
Ik zat meteen te brainstormen voor een naam voor je site en het eerste wat in mijn opkomt was , give me energy , want dat gun ik je zo zodat je weer je opleiding kan doen en allerlei leuke dingen die jou nu nog teveel energie kosten.
Ik leef best met je mee ook al schrijf ik niet altijd een reactie.
Ik zou best wat energie aan je willen geven want ik stuiter werkelijk de hele dag rond en dat met een fev1 van 42% en dat is zo raar aan cf he.
Ik heb gister een saturatie meter gekocht en ik zit op 98 en 99 in rust en met de trap op en af rennen op 96 .
Dat viel mij alles mee ik dacht altijd veel lager te zitten.
Ik hoop voor jou dat je je in de toekomst weer wat fitter gaat voelen en dat ze nou eindelijk eens kunnen ondekken waarom je zo moe bent.
sterkte en ga zeker ook je nieuwe site lezen
groetjes van mede cfer manon

Gup zei

@ Manon, Wat een goed idee zeg! Ik ga hem zeker meenemen in mijn eigen inspiratie. Wie weet..;)

Apart he, dat ik een longfunctie heb die hoger is, en veel minder kan dan jij.. Aan de andere kant ben ik heel blij dat jij stuitert van de energie! Mijn saturatie blijft ook altijd goed, wat ik ook doe. Ik heb dan zelf wel geen metertje, maar bij de fysio meten ze hem af en toe;)

Leuk dat je mijn nieuwe site ook weer gaat volgen! Het duurt nog wel even denk hoor! Ik moet eerst een naam verzinnen, en ook via welke site ik een site aan ga maken;) Maar tegen de tijd dat mijn nieuwe site online komt, zal ik een link op mijn site en blog van nu zetten;)

Liefs Marianne