vrijdag 29 april 2011

Pas op de plaats...

Gisterochtend werd ik wakker, en merkte ik dat ik niet helemaal fit was. Erg moe, wisselend koud en warm hebben, de hoofdpijn waar ik woensdag mee naar bed was gegaan was er nog steeds, en wat benauwder dan de dag ervoor. Maar goed, je gaat niet van het ergste uit. Een dipdagje.. Na al die drukke dagen, helemaal niet raar, dus kroop ik lekker op de bank, en slikte wat paracetamol.

Tegen de avond voelde ik me wat beter, en besloot toch naar de afscheidsavond bij de dominee te gaan. Hoewel ik niet vaak naar belijdenislessen ben geweest, heb je toch een band opgebouwd, en vond ik het fijn om het wel met hun af te sluiten. Mijn moeder ging mee als taxichauffeur, en het werd een gezellig avondje. Ik ben wel wat eerder naar huis gegaan, omdat ik mezelf ook niet helemaal uit wilde putten.

Thuis ben ik na nog een praatje met mijn moeder naar bed gegaan, en tja.. Toen om 23u draaide ik me op mijn rechtse zij, en herkende ik het vrijwel meteen.. Pruttelpruttel, hoesten.. Jawel een longbloeding. Het bleef wat langer pruttelen dan de vorige keren, maar daarna stopte het weer uit zichzelf. Dus nog even wat gelezen, en toen weer proberen te slapen. Zoals meestal na een longbloeding, slaap ik dan niet heel vast, en ben regelmatig even wakker. Toch een beetje alert of het wel echt gestopt is denk. Tegen de morgen viel ik in een vaste slaap, en werd rond 9u pas wakker.

Na overleg met het ziekenhuis, besloot ik de fysio af te bellen. Ook kreeg ik te horen dat ik 3 dagen de pulmozyme moest laten staan. Over een eventuele tablettenkuur antibiotica werd overlegd. Omdat ik toch geen fysio meer zou hebben vandaag, heb ik lekker op het gemakje gedouched, en daarna met ma gegeten. Toen ma vanmiddag net naar haar werk was, begon het opnieuw te pruttelen toen ik bukte. Dit keer was het een bloedinkje net als anders. Toch maar even aan het ziekenhuis gemeld, want nu het nog geen weekend is, kan je mensen nog wat makkelijker bereiken.

Aan het eind van de middag kreeg ik een mailtje, dat er een recept voor de antibiotia naar de apotheek is gefaxt. 2x per dag 1000mg C.iproxin. Toch maar even het zekere voor het onzekere nemen, met die bruiloft in het vooruitzicht.. Niemand wil natuurlijk tijdens een bruiloft in het ziekenhuis liggen. Dat word de komende weken niet de zon in (dan krijg ik een huiduitslag door de antibiotica) en geen melk drinken (dan werkt de antibiotica minder). Maar als ik dan thuis kan blijven, ga ik akkoord!

Morgen ga ik samen met mijn moeder naar het huisje van Teus en Gerrine, waar ze volop aan het klussen zijn. Daar neem ik lekker de laptop van mijn schoonzusje in beslag, en doe misschien een klein klusje of zorg voor de koffie. Laat ik me vooral even rustig houden, want een gewaarschuwd mens… telt voor 2! Juist!

Ik wens jullie allemaal een gezellige Koninginnedag, en een fijn weekend toe!

Groetjes

Geen opmerkingen: