woensdag 25 mei 2011

Nog 1 nachtje slapen, en dan.......!!!

Vanmorgen heb ik met hulp van de zuster lekker gedoucht. Afgelopen dagen was ik daar nog niet fit genoeg voor, maar nu wilde ik toch echt even lekker mijn haren wassen, en onder de douche opfrissen. Ik ben zelf naar de douches gelopen. Tijdens het douchen heb ik niet zoveel zelf gedaan, omdat het nog best intensief is, zo’n eerste keer na 3 dagen weinig doen. De terugweg heb ik dan ook niet gelopen, maar ben ik met de rolstoel gegaan, en daarna heb ik heerlijk even op bed gelegen.

De zaalarts kwam ook nog langs, en die wist te melden dat ik komende vrijdag met thuisbehandeling naar huis mag. Voor de mensen die niet weten wat dit inhoud: Het infuus (aangeprikt in de PAC) blijft dan zitten, en je gaat dan met een klein infuuspompje in een tasje, naar huis. Je krijgt dus dezelfde behandeling als in het ziekenhuis, alleen dan lekker thuis!

De reden dat ik nu besloot thuisbehandeling te doen, is omdat je in het ziekenhuis zoveel verliest. Onder andere conditie. Waar je thuis zelf je eten klaarmaakt (zeker als mijn moeder werken is) en de trap op loopt (of als het echt niet gaat de traplift, maar dat probeer ik te voorkomen, ik had het juist zo lekker opgebouwd) krijg je hier je eten voor je neus gezet, en hoef je alleen maar te zitten. (ja oke, er is mogelijkheid tot een hometrainer, en een stapuurtje van een uur). Maar de hometrainer gaat nog niet door mijn lies, en het stapuurtje komt in het gedrang doordat er 11 CF-ers liggen.. Daarnaast is het eten natuurlijk thuis lekkerder (al heb ik heus geen klagen) en is het voor mijn moeder prettiger omdat ze dan niet iedere dag meer naar den Haag hoeft, naast haar werk. (hoeft van mij ook niet, maar ze kan het niet laten). Moet ik nog meer voordelen van thuisbehandelingen noemen? Hihi..

Natuurlijk ben je thuis wel zelf verantwoordelijk, en moet je dus fit genoeg zijn om zelf je infuus aan te koppelen, zelf alles te doen, en zelf alert zijn. Daarbij vind ik het nu wel een beetje spannend om naar huis te gaan, omdat het beeld van zaterdag op zondagnacht nog helder voor ogen staat. Toch ben ik wel blij dat ik naar huis mag. Thuis is toch fijner.. Eigen ritme enzo.. Wie wil dat nu niet? En dat stukje opzien? Daar moeten we gewoon even doorheen, en dan hebben we daar ook geen last meer van.

Morgen begin ik met pulmozyme vernevelen. Afgelopen dagen mocht dit niet, maar nu starten we er morgen weer mee. Dit doen we bewust in het ziekenhuis, omdat het een extra factor is waardoor je een bloeding kan krijgen. Naar verwachting is alles wat problemen veroorzaakte dicht, maar je weet nooit;) Verder word er morgen bloed geprikt. Dit omdat de leverwaarden wat afweken van andere keren dat er bij me geprikt werd. Dit kan door antibiotica gebruik komen, maar het is wel iets om in de gaten te houden.

En tja.. Aangezien ik nogal nieuwsgierig aangelegd ben, heb ik een CD gevraagd met de foto’s van de embolisatie. Vanmorgen gevraagd, en om een uur of 15 al gekregen.. Wat een snelheid! Ik heb het Cd’tje eens opgestart, en hoewel ik er wel niet alles van snap, is me wel duidelijk dat het best grote vaten waren die dichtgemaakt zijn. Dit hadden ze overigens ook al gezegd.

Aan het eind van de middag kwam de CF-verpleegkundige langs, en die zei dat het naar huis gaan, vervroegd is naar morgen aan het eind van de middag! Morgenavond slaap ik dus weer in mijn eigen bed! Heerlijk gewoon.. Natuurlijk is dat wel mits het goed gaat met de pulmozyme, maar daar gaan we dan voor het gemak maar even van uit:)

Hoewel ik morgen naar huis ga, moet ik nog wel rustig aan doen. Sowieso omdat mijn lies nog niet helemaal geheeld is. Daarnaast heb ik ook de opdracht gekregen om het rustig aan te doen en mijn longen even de kans te geven zich te herstellen. Mochten er dus mensen zijn die op bezoek willen komen, dan graag na overleg, zodat ik het kan plannen, en niet alles tegelijk komt.

Over 2 weken heb ik een afspraak bij mijn eigen arts, die dan weer terug van vakantie is. Ik moet dan ook voor het eerst na die grote bloedingen weer longfunctie blazen. Maar tot die tijd heb ik nog even om op te knappen:)

Nou, ik geloof dat dit het voor vandaag wel weer was.

Groetjes

3 opmerkingen:

Marjan zei

Fijn dat je morgen weer naar huis mag!Snap dat het nog wel even spannend zal zijn. Ik duim voor je dat het thuis allemaal goed gaat!!

x Marjan

Anoniem zei

Deze keer hier maar even een berichtje. Ff wachten nog gup, tot mn kaart er is ;-) hij is dinsdag op de bus gegaan. Fijn dat je zo lekker snel opknapt ! Groetjes, Martina

Gup zei

@ Marjan, Dankjewel

@ Martina, Zo'n beetje alle klachten (overgeven, geen trek, misselijk, hoofdpijn en een deel benauwdheid) kwamen van de allergische reactie. Zoals gewoon is bij mij, trekt deze na een paar dagen weg, en word het minder.. (dan moet ik wel die medicijnen blijven slikken). Vandaar dat het ook lijkt alsof ik heel snel opgeknapt ben van de antibiotica;) In werkelijkheid zijn het alleen de reacties die afgenomen zijn (wat opzich al een feest is!)

Die kaart sturen ze wel na hoor;) Ik knap liever thuis op met infuus, dan in het ziekenhuis.. Als het ziekenhuis geen meerwaarde heeft, blijf ik niet langer hangen hier;) Hoewel ik nog niet fit ben (kan nog lang niet alles, en moet veel rust nemen) ben ik blij thuis verder te mogen.. Komende 3 dagen ben ik zowiezo nog niet alleen, dus komt het vast goed!:)