dinsdag 24 mei 2011

Vandaag

Vannacht heb ik heerlijk geslapen en vanmorgen was ik ongeveer half 9 wakker. Gelukkig is de misselijkheid minder, waardoor ik een beschuitje kon eten. Zolang ik medicijnen inneem, is de jeuk te houden. Verder ben ik nog wat meer benauwd, en nog niet helemaal fit. Maar ik voel me wel beter dan gisteren. Vanmorgen heb ik mezelf bij het fonteintje kunnen wassen, iets waar ik gisteren nog hulp bij nodig had. Daarna was ik wel erg moe, en na nog even op de stoel gezeten te hebben, ben ik dus weer op bed gekropen.

Vanmorgen is ook de diëtiste langs geweest. Zij hield een praatje over de voeding, en hoe ik het beste op kon bouwen ivm de misselijkheid. Ze had het liefst dat ik niet meer afviel, en dat ik de extra beweging met meer eten opving. Als het niet lukt moet ik contact met haar opnemen. Terwijl de diëtiste er zat, kwam de zaalarts binnen. Die had weinig te melden. Vandaag zou het eigenlijk grote visite zijn, maar omdat de arts ziek was, word dit een andere dag. Mijn eigen arts is op vakantie (zal je net zien).

Tijdens het rustuur kwam de fysio nog even langs. De fysio die ik vorige keer had, was vandaag vrij, maar omdat ik nog niet helemaal fit ben, komt mijn eigen fysio morgen. Die gaat me helpen om weer verder te mobiliseren. Als ik me weer wat beter voel, en het gevaar voor longbloeding geweken is (wss morgen weer beginnen met vernevelen, dat is weer een extra factor wat een bloeding zou kunnen beïnvloeden) wil ik graag over op thuisbehandeling. Thuis beweeg je meer, en je hebt je eigen ritme. Daarnaast is het ook voor mijn familie makkelijker, omdat ik dan niet zo ver weg ben. En tja.. het blijft: oost,west, thuis best!;) Maar goed, dan moet ik wel eerst een stuk opgeknapt zijn, en zoals ik al zei, zolang er een kans op bloeding is, ga ik niet naar huis..

Verder is de Cyclokapron (dat is dus de naam voor het middel tegen bloeding) gestopt, en kon dus het extra infuus eruit. Ik krijg nu ook de Collistine over de PAC, deze liep eerst over de venflon (het infuus in de arm).

Ik ben blij dat het infuus eruit is. Mijn arm werd al vanaf zondagavond dik, en was gevoelig. Nu het infuus eruit is, heb ik ook meer bewegingsvrijheid (dat draadje was niet zo lang, die van mijn PAC is langer). Ik kan nu ook aan tafel zitten, als mijn pompen aan het stopcontact verbonden zijn. Met het infuus kon dat niet.

Tijdens het rustuur heb ik lekker een poos liggen slapen. De keukenzuster wilde mij niet wakker maken (wat ze eigenlijk wel verplicht is volgens de regeltjes) en heeft me gewoon een uur langer laten slapen)! Waar ik haar erg dankbaar voor ben. Zowel ’s nachts als tijdens het rustuur komt er regelmatig iemand binnen, en als je dan net slaapt, en ze laten je even slapen, ben ik toch wel erg blij!

Verder kwam de CF-verpleegkundige nog even binnen wandelen, en heb ik daar een praatje mee gehad. Ze verwacht dat ik binnenkort wel naar huis mag met thuisbehandeling. We wachten even af hoe ik reageer als ik weer begin met vernevelen, en daarna kijken ze of ik naar huis kan. Er is echter nog niets zeker. Want alles moest nog kortgesloten worden met de arts.

Aan het eind van de middag kwam mijn moeder, en na het eten zijn we heel even (kwartiertje) naar beneden geweest. Ik heb een stukje gelopen, en de rest ben ik met de rolstoel gegaan. Daarna hebben we nog even gezellig op mijn kamer gezeten, en nu is mijn moeder net naar huis. Ik ga nog even achter msn en daarna lekker op tijd slapen.

Groetjes

4 opmerkingen:

Alie zei

Hoi Marianne,

Ik hoop voor je dat je heel snel naar huis mag en kunt natuurlijk. Het is nergens zo goed toeven als thuis is mijn bescheiden mening. En helemaal als het ziekenhuis en de behandeling daar niets extra's toevoegt, aan wat je thuis ook kunt doen.

Succes met kuren!!!!


Groetjes Alie

MissPiggy zei

T is wat hoor, met die bloedingen!
Mennnn niet tof!

Ha, doc's zijn altijd op vakantie als wij komen hahaha.
Inderdaad lekker naar huis (als je je goed genoeg voelt)!
Wat loopt er nog meer over de pomp? Zou schelen als je alleen Colistine hebt, ivm wisselen enzo...

xxx take care!

Gup zei

@ Alie, Dankjewel:) Eerst deed ik altijd alle opnames volledig in het ziekenhuis, maar heb besloten het nu toch maar eens thuis te proberen. In het ziekenhuis verlies je vaak zoveel conditie, omdat alles voor je gedaan word (maaltijden voor je neus neer gezet, weinig van je kamer af ivm segregatiebeleid etc..

@ Miss Piggy, Ik heb Tazocin, en daarnaast Collistine.. Eerst had ik ook die Cyclokapron, maar die is nu gestopt.

Vandaag hoorde ik dat de Collistine niet thuis gegeven mag worden van het ziekenhuis hier. Dus dat word misschien Tobramicine. Maar daar hoor ik binnenkort (morgen?) nog meer over..

Vlammetjuh zei

Hallo,

Ik ben vandaag begonnen met je blogg lezen.. Heb zelf ook cf.. Ik hoop dat je snel naar huis mag!

suc6