zaterdag 17 september 2011

Daar ben ik weer...

Het is alweer even geleden dat ik wat heb laten horen. Natuurlijk zijn er wel wat dingen te vertellen, maar telkens had ik of geen tijd, of geen zin om mijn blog bij te werken. Laat ik beginnen bij de laatste keer dat ik een blogje plaatste. Deze ging over mijn bezoekje in het ziekenhuis. Toen ik het stukje later terug las, zag ik dat ik nog wat was vergeten te vertellen.

Ik wil namelijk al heel lang de prednison afbouwen. Ik gebruik dat nu al jaren, en het staat erom bekend dat het op de lange termijn niet zulke leuke bijwerkingen heeft, zoals botontkalking en allerlei andere rarigheid. Toen ik met de prednison startte kon ik niet zonder, en toen ze het ooit eens stopten, ging het helemaal niet goed. Mijn arts stond er echter ook wel achter dat ik het probeerde af te bouwen, en dus werd er een plan opgesteld. Eerder waren er andere medicijnen die ik op of afbouwde. Aangezien je met meerdere handelingen niet ziet wat het effect is, geeft mijn arts de voorkeur aan 1 ding tegelijk. En nu was de prednison dus aan de beurt. Ik gebruik al jaren de dosering van 5mg per dag. Nu mag ik om de dag 5mg, en de andere dag 2,5mg gebruiken. Over 2 maanden moest ik terug komen, en dan kijken we hoe dat gaat. Gaat dat goed, gaan we waarschijnlijk weer een stapje terug. Het zal even duren, maar hopelijk kom ik dan toch van die prednison af!

Vorige week zaterdag stond het Dolfinarium ingepland. Al een tijdje terug kreeg ik een brief dat er een middag in het Dolfinarium zou zijn. Deze was bedoeld voor iedereen die het afgelopen jaar een wens in vervulling had laten komen, via Stichting Doe Een Wens. Er was echter ook de mogelijkheid om kaartjes te krijgen, zodat je later zelf een keer naar het dolfinarium kon, met het hele gezin. Omdat de middag net voor de bruiloft van mijn broer was, besloten we mijn energie te sparen, en kregen we dus vrijkaartjes opgestuurd. Afgelopen zaterdag was het zover. Het was heerlijk weer, en er werden leuke shows gegeven. Wat me opviel was dat het zo goed geregeld was voor de mindervalide mensen (rolstoelen, en mensen die slecht ter been waren). Bij shows waren er speciale plekken, zodat je samen met de rest van het gezin toch alles kon zien. Lang niet overal is dat zo goed geregeld, maar hier dus wel! Al met al hadden we een geslaagde dag.

Donderdag ben ik een tijdje naar mijn vriendin geweest. Nadat we wat gedronken hadden, hebben we wat leuke foto’s gemaakt. Omdat zelf rijden te intensief zou worden in combinatie met het bezoekje, werd ik door mijn moeder gebracht, en na het eten weer thuis afgezet door de ouders van mijn vriendin. Het was lang geleden dat ik naar een vriendin ben geweest. In verband met mijn energie was het steeds beter dat vriendinnen naar mij toe kwamen. Nu kon ik eindelijk eens een keer naar mijn vriendin. De rolstoel ging dan wel mee (het park waar we foto’s maakten was een stukje lopen), maar we hebben een geweldige middag gehad! En daar doe je het voor toch?

Verder word mijn week gevuld met het werken aan mijn cursus, hobby’s, af en toe wat kleine klusjes in huis, en zo vaak mogelijk wat proberen te bewegen. Dit bestaat vooral uit wandelingetjes naar de bibliotheek, brievenbus etc. Sinds gisteren ben ik ook over op 1x per dag pijnmedicatie, en daarnaast 4x per dag paracetamol. Eens kijken of dit gaat. Mijn verkoudheid is op zijn retour, maar helaas hoest ik me drie keer in de rondte. Vannacht heb ik weer 3 uur wakker gelegen om te hoesten. Telkens als ik ging liggen begon ik weer. Ik hoop dat dit niet te lang aanhoud, want het is best wel slopend. Ik heb het idee dat het te maken heeft met de verkoudheid, maar helemaal zeker weten doe je het nooit. Maar even aankijken hoe het zich ontwikkeld.

Ik geloof dat ik jullie zo wel weer een eind heb bijgepraat. Tot de volgende keer;-)

Groetjes

Geen opmerkingen: