vrijdag 30 september 2011

De tijd van het jaar...

Het is de tijd van het jaar weer.. De tijd van de spinnen. Je komt ze overal tegen. Grote en kleine, dikke en dunne.. In allerlei kleuren, en op alle plaatsen. Als je door de brandgang fietst, moet je webben ontwijken – beter gezegd, de spinnen daarin… Als je in de tuin gaat zitten, moet je eerst kijken of er geen gezelschap op je stoel zit, en als je onverwachts als eerste de voordeur uitstapt, moet je kijken of je niet toevallig een spinnetje hapt. Niets voor mij.. Het zullen vast nuttige beestjes zijn, maar ik houd niet zo van ze, en ben altijd blij als ik weer zonder spinhappen de brandgang door ben.

Afgelopen week ben ik gestopt met de pijnmedicatie. Ik gebruik nu alleen nog 4x per dag paracetamol. Hoewel ik wel iets meer pijn heb, is het uit te houden zolang ik mijn paracetamol maar op tijd neem. Ook mijn AZLI maand is weer voorbij, dus mag ik weer een maandje 2x per dag vernevelen ipv 5x per dag. Dat is altijd wel lekker.

Verder geniet ik volop van het zomerse weertje. ’s Morgens probeer ik de dingen in huis te doen, en ’s middags ga ik de tuin in. Omdat ik niet stil kan zitten zonder wat te doen, gaat er altijd wel iets mee. Een puzzelboekje, een leesboek, iets om te maken of wat dan ook. Afgelopen week heb ik het hondje afgemaakt waar ik het van de week al over had. Ik zal een foto in het fotoboek zetten! Vanmorgen heb ik haakwol gekocht, om eens te kijken of dat wat voor me is. Gehaakte dingetjes kan je namelijk ook leuk gebruiken bij het scrappen of om iets wat je genaaid hebt te versieren.

Zoals je merkt breiden de mogelijkheden zich uit. Steeds wat erbij, en heel veel afwisseling. Het fotoboek wat ik vorige week gemaakt heb voor een collega van mijn moeder, is deze week besteld, dus nu is het afwachten hoe het resultaat is.

Wat wel vervelend is, is dat ik de laatste week heel vervelend slaap. Ik val ’s avonds in slaap, en word rond een uur of 3 wakker. Daarna kan ik niet meer in slaap komen en lig ik maar te draaien en te draaien. Tegen de ochtend val ik dan weer in slaap, om een paar uur later weer wakker te worden. Vaak rust je hiervan niet voldoende uit, en begin ik de dag al moe. Hopelijk veranderd dit binnenkort. Eerst was het door het hoesten dat ik niet goed sliep. Mogelijk is het nu door het warmere weer. En als ik dan ’s nachts toch alleen maar lig te draaien, kan ik net zo goed een boek pakken en gaan lezen! Haha..

Groetjes en tot in oktober;-)

2 opmerkingen:

Ydnas zei

Brrr spinnen, ik ben er panisch voor! Ik weet dat het onzin is maar ik kan er gewoon niet tegen. Alhoewel kleinere exemplaren valt mee maar die echte grote, ik ren het liefst gillend weg ;)
Ik hoop dat je snel weer wat beter slaapt!
Liefs Sandy

Jorine zei

Brrr hier nog zo'n spinnen-angsthaas :)
Liefs
Jorine
Ps dank voor je lieve mailtje!!