donderdag 8 september 2011

Een positieve ziekenhuiscontrole

Vanmiddag mocht ik voor controle naar het ziekenhuis. Mijn longfunctie was wat verbeterd (al is ‘tie tussentijds waarschijnlijk wat beter geweest, en nu wat minder omdat ik nogal verkouden ben), en de arts was zeer tevreden. Het bloed ophoesten vond hij niet verontrustend, pas als het meer dan een half kopje was, moet ik bellen.

Hij was blij dat ik qua conditie en kunnen ook vorderingen maak. Hij benadrukte ook, erg blij te zijn dat ik vergeleken bij vorig jaar, toen ik voor het eerst bij hem kwam, zoveel vooruit gegaan was. Kwam ik toen in de rolstoel, nu loop ik. Gebruikte ik toen de traplift, nu loop ik de trap op. Ook loop ik weer wat verder, en pak ik af en toe de elektrische fiets. Ik ben nog niet op het punt waar ik zijn moet, maar vergeleken bij vorig jaar ben ik echt heel goed vooruit gegaan. De rolstoel gebruik ik alleen nog op de echt lange afstanden.

Wel heb ik een paar pillen gekregen voor een schimmelinfectie, waar ik vorige week al voor bij de huisarts geweest was. De huisarts gaf hiervoor zalf, maar mijn eigen arts gaf er de voorkeur aan om met wat pillen de kern ook aan te pakken, en het via het bloed te doen. Hopelijk ben ik hier dan ook snel van af!

De pijnmedicatie ben ik nog niet van af, maar ik mag rustig doorgaan hoe ik nu bezig ben met afbouwen. Telkens als het mogelijk is, minder ik wat met de pijnmedicatie, en de paracetamol gebruik ik voorlopig er nog naast. Morgen ga ik weer naar de fysiotherapeut. De laatste tijd is mijn houding (schouders en rug) nogal verkeerd waardoor ik er veel last van heb. Hiervoor ben ik een tijdje getaped, en daardoor ging het beter. Morgen mag ik terug, om te kijken of het nodig is nog een keer te tapen. Waarschijnlijk ben ik door de pijn nog meer een onnatuurlijke houding aan gaan nemen, dan ik normaal al had. Hopelijk wen ik door het tapen weer aan een rechtere houding, en krijg ik minder last van mijn schouders/rug.

Positief nieuws dus dit keer! Een tevreden arts… Wat wil je nog meer?

Groetjes

1 opmerking:

Jorine zei

Mooie berichten Marianne! Fijn om te lezen! Hopelijk ga je steeds nog verder stapjes vooruit!
Liefs
Jorine