woensdag 7 september 2011

Weer heel wat te vertellen...

Donderdag kwam de nieuwe leverancier van de gemeente, om mijn rolstoel om te ruilen. De nieuwe stoel heeft een diepere zitting, een lagere rugleuning, hij is lichter, en heeft verstelbare armleuningen. Bij het testen leek hij precies goed voor me, maar toen we er een stukje mee weg gingen, bleek dat de zitting té diep was. Ik hang in deze stoel half achterover, waardoor ik een ongezonde houding heb. Toen ze dinsdag dus belden hoe de ruil beviel, heb ik dat gelijk aangekaard, en zeiden ze dat er nog contact opgenomen zou worden. Dinsdag ben ik niet meer gebeld, maar dat komt vast nog wel!

Vorige week mocht mijn elektrische fiets ook voor een onderhoudsbeurt. In de tijd dat mijn fiets daar was, kreeg ik een leenfiets mee (ook elektrisch;)) zodat ik gewoon zelf de fiets kon brengen en halen. De afstand was namelijk net te ver (voor mij) om te lopen. Aan het eind van de dag heb ik de fietsen weer omgewisseld, en nu kan ik weer genieten van mijn eigen fiets.

Afgelopen week leek ik wat meer energie te hebben dan voorheen. Ik kon wat meer, en daar heb ik dan gelijk ook maar gebruik van gemaakt. Zowel fietsen als stukjes lopen werden wat vaker ingepland, en ik ben zelfs op de fiets naar de AH geweest, wat al lang geleden was. Helaas kreeg ik het weekend wel een terugslag in energie. Daardoor heb ik veel geslapen. Maandag ging het ook nog niet erg lekker. Vorige week had ik al 2x een kloddertje bloed opgehoest, en van maandag op dinsdag nacht was het weer raak. Het stopte gelukkig wel vanzelf, maar het was wel meer dan vorige week. Omdat ik donderdag toch naar het ziekenhuis moet voor controle, heb ik besloten het even aan te kijken. Mocht het terug komen neem ik contact op, en anders overleg ik donderdag.

Al een tijdje ben ik flink aan het hoesten. Ondertussen ben ik ook flink verkouden geworden, en mijn weerstand is dus ook niet alles meer. Met veel fruit eten en de nodige rust (maar ook weer beweging) hoop ik dat ik door de verkoudheid heen kom, zonder dat dit een infectie word. Nu ik verkouden ben, merk ik gelijk dat alles veel meer moeite kost, en omdat ook de vermoeidheid wat meer is, doen we het maar rustig aan. Een nadeel is wel, dat ik door het hoesten de afgelopen week al regelmatig een paar uur wakker geweest ben ’s nachts. Af en toe zit er een goede nacht tussen, maar echt uitrusten doe je ook niet.

Met mijn cursus ga ik wel steeds wat verder. Ondertussen heb ik 2 lessen ingestuurd, waarvan al 1 beoordeeld. Hiervoor had ik een 8. De 3e les ben ik mee bezig. Ik vind het leuk om te doen, al zijn er wel een aantal dingen die ik al wist. Maar aangezien we nog maar aan het begin van de cursus zitten, zal het vast allemaal nog wel ingewikkelder worden.

Morgen dus naar het ziekenhuis voor controle. Ik ben benieuwd of alles goed is, en wat de arts zegt van het herhaaldelijk wat bloed ophoesten. Hopelijk kan ik daarna gewoon lekker weer naar huis. Ik laat het wel even weten;-)

Groetjes

Geen opmerkingen: