woensdag 19 oktober 2011

Onrust

Ondertussen ben ik alweer een week bezig met de antibioticakuur. Helaas lijken de tabletten nog niet erg hun werk te doen. Ik hoest nog steeds flink, moet zelfs veel meer moeite doen om het slijm los te krijgen, en ik ben beperkter in mijn energie. Hierdoor kan ik minder dingen doen, en breng ik mijn dag op het moment weer grotendeels op de bank door. Niet echt ontwikkelingen waar ik blij mee ben, maar ja.. Hopelijk veranderd dit nog.

Het is ook niet erg in mijn voordeel, dat ik bijwerkingen heb van het afbouwen van de prednison. Eerst dacht ik dat het door het warme weer kwam, dan slaap ik wel vaker slecht. Maar ondertussen is het flink koud buiten, en ik slaap nog steeds erg beroerd. Toen ik terug ging kijken, bleek dat ik dit heb sinds ik met de prednison wat omlaag ben gegaan. Vooral ’s nachts ben ik hierdoor erg onrustig, maar ook overdag heb ik wel eens zulke buien. Ik heb dan een apart gevoel in mijn benen (soort jeuken) waardoor ik moet bewegen en niet stil kan zitten of liggen. Lang in 1 houding liggen of zitten kan ik dan dus ook niet, en slapen word zo erg lastig. Ook afgelopen nacht ben ik pas weer om 3u in slaap gevallen, en heb ik een magere 6 uur geslapen. Ergens ook wel logisch dat je dan moe bent toch?

Ik heb al enkele tips gekregen van wat mensen, maar misschien dat iemand die mijn site leest, nog andere, heldere idee├źn heeft, wat ik tegen die onrust kan doen. Want hoe leuk een boek ook kan zijn, als je het telkens ’s nachts moet lezen, is het zo leuk niet meer. Het is ronduit frustrerend als je heel moe bent, maar niet in slaap kunt komen, of alleen korte rukjes maakt. Dus kom maar op met die tips;-)

Afgelopen woensdag heb ik weer een longbloedinkje gehad. Omdat ik nog maar net een dag bezig was met de kuur heb ik het even aangekeken, gelukkig is de bloeding nog niet terug gekomen. Ik maak de kuur nog af, om hem alle kans te geven om aan te slaan. Vlak na het stoppen van deze kuur, mag ik weer met antibiotica gaan vernevelen (dan is mijn stopmaand weer voorbij). Misschien dat dit nog positief effect heeft. Maar anders zie ik het er wel van komen, dat een opname onvermijdelijk is.. En dat is iets, waar ik liever nog even niet aan denk.

Afgelopen tijd heb ik een nieuwe taak erbij gekregen. Ik ben tot juffrouw gebombardeerd. Nu mijn moeder met haar opleiding bezig is, moeten er regelmatig opdrachten die ze moest oefenen nagekeken worden. Dit heb ik op me genomen, en vind ik nog best leuk om te doen ook! Je kan er lekker bij zitten, en het kost niet te veel energie! Precies wat ik op dit moment nodig heb. Verder probeer ik wel wat dingen te ondernemen steeds hoor! Want als je steeds op de bank zit, ga je alleen maar harder achteruit. Maar dat ik minder (veel minder) kan dan 2 weken terug, dat is mij wel duidelijk. Ik heb meer, en langere rustpauzes nodig..

Afgelopen maandag is mijn broer weer terug gekomen uit Engeland. Hij was daarheen uitgezonden voor zijn werk, en is daar 5 weken geweest. Maandag kwam hij gelijk even langs, gezellig! Voor mijn schoonzusje ook wel fijn dat hij er weer is!

Ik geloof dat ik zo alles wel weer verteld heb. Vanmiddag komen ze mijn PAC doorspuiten, en ga ik nog heel even een boek bij de bieb halen, die ik had gereserveerd. Kan ik weer lezen, hopelijk dit keer overdag..!!

Groetjes Marianne

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Gup, dat "jeukende"gevoel komt me heel bekend voor. Probeer eens of dat over gaat als je wat zouts eet. De prednison zorgt er namelijk voor dat je lichaam zout vast houdt,maar die ben je aan 't afbouwen. En door de antibiotica-kuur verlies je ook weer zout,dus dat kriebelgevoel kan 'n symptoom zijn van zoutgebrek. Misschien slaap je ook beter als je voor het slapen gaan wat extra zout inneemt.
Groetjes,Sandra

Gup zei

Ha Sandra,

Dankjewel voor je tip. Heb vannacht valeriaan (2 tabletjes) genomen voor de onrust, maar sliep opnieuw 3 uur niet. Als ik komende nacht weer wakker lig, zal ik eens zout eten. (of misschien cup a soup ofzo). Echt waardeloos dit, maar ja.. Ik wil ook een keer van de prednsion af;)

Groetjes Marianne(gup)

Anoniem zei

Je zou misschien ook melatoninetabletjes kunnen proberen. Dat is een natuurlijk slaaphormoon.
Misschien iets later naar bed dan gebruikelijk ? Dan ben je echt moe en slaperig en lukt het misschien beter. Ik ben een slechte slaper, dus ik ken het probleem (helaas) Ik slik ook wel eens hom. druppeltjes, maar die bevatten alcohol, ik weet niet of dat voor jou goed is. Sterkte, ook wat betreft de jeuk. Martina

Anoniem zei

P.S. Ik moet er zelfs s'nachts wel 'ns uit om 'n glas water met 'n klein lepeltje zout erin opgelost te drinken. Met dat onrustige,kriebelige gevoel kan je inderdaad niet slapen! En 't ergste is het tijdens ABkuurtjes. Vraag bij je volgende afspraak het natriumgehalte in je bloed nog eens te bepalen?
Groetjes,Sandra