maandag 2 januari 2012

Het nieuwe jaar!

Zaterdagavond hoorde ik dat Arno die dag was overleden. Arno had CF en stond op de transplantatielijst voor nieuwe longen. Toen ik in mei in het ziekenhuis lag, leerde ik hem kennen. Regelmatig maakten we een praatje (ik moest op de gang naar het toilet, en hij lag daar tegenover op een kamer). Hoewel ik Arno niet heel goed kende, was hij altijd vrolijk en positief. In gedachten ben ik bij zijn familie en vrienden.

’s Avonds was het hier erg druk met vuurwerk afsteken. Tot diep in de nacht klonken er harde knallen, en een paar keer lag ik stijf van schrik in bed. Nu ben ik al niet zo van het vuurwerk, maar van die harde knallen al helemaal niet. De hele dag hadden we de ramen en roosters al dicht gedaan, maar helaas kwam er ’s avonds in de kamer toch wel wat naar binnen (we hebben geen overgordijnen). Gelukkig was mijn slaapkamer wel redelijk rookvrij. Mijn longen vonden het echter geen pretje dat ik een avondje in de rook gezeten had. Zowel zondag als vandaag hoest ik als een zeehondje, en komt er veel viezigheid naar boven. Ook ben ik duidelijk wat benauwder. Hopelijk waait dit buitje zonder opname over, en kunnen mijn longen hun trauma zelf verwerken;-)

Vanmorgen heb ik voor het eerst weer een stukje gefietst, want ik vind dat er toch wel drastisch wat aan mijn conditie moet worden gedaan. Ik kan nog niet het stuk wat ik voor mijn opname kon, maar ja.. Al opbouwende moeten we daar toch wel weer kunnen komen, vinden jullie niet? Verder vandaag rustig aan thuis blijven, en een beetje bijkomen van de vermoeiende dagen.

Vanaf deze plaats wil ik jullie allemaal het beste wensen voor het nieuwe jaar!

Groetjes Marianne

3 opmerkingen:

Ad zei

Marianne voor jou ook de beste wensen. Mooi uitzicht op het vuurwerk en ahum .. brandjes heb je daar wel op e 6e. (lag er in 2009).

Sterkte Ad

Marianne zei

@ Ad, Ik mocht gelukkig thuis zijn:) Ben net voor de kerst naar huis gekomen;) Dus alweer 1,5 week thuis!:)

Helaas hadden onze buren twee huizen verderop een vuurkorf in de tuin staan, waarvan de rook onze kant op kwam.

Jroen zei

Ook hier veel last vd rook, piep als een gek en verder ook veel troep ophoesten. De regenbuien hebben zijn best gedaan, hoop ook dat de problemen snel weg gaan.

Groeten