maandag 20 februari 2012

Drukke maandag

Vrijdag op zaterdag heb ik erg slecht geslapen. Ik heb ’s nachts 4 uur wakker gelegen. Gelukkig kon ik zaterdagochtend wat langer slapen, waardoor ik toch nog redelijk wat uren heb gemaakt, maar ik was zaterdag wel ontzettend moe door zo’n nachtje. Zaterdag op zondag nacht heb ik gelukkig een goede, lange nacht gemaakt. Afgelopen nacht was weer een mindere. Dat het door de prednison komt, is nu wel duidelijk. Iedere keer als ik minder slik, heb ik een onrustige nacht daarna, waarin ik slecht slaap. Gelukkig ben ik al vrij ver met afbouwen, en ben ik hopelijk binnenkort van die slapeloze nachten af.

Afgelopen zaterdag kwamen de laarsjes binnen die ik via internet had besteld. Uiteindelijk heb ik dit weekend een keuze kunnen maken, en heb ik dus ook schoenen voor de bruiloft! Ik ben zelf erg tevreden met het resultaat! Nu de schoenen nog inlopen, en dan zijn we er helemaal klaar voor. Het andere paar wat ik ook had besteld, stuurt ma deze week voor me terug.

Sinds een paar dagen heb ik geluid bij me. Mijn PAC piept/kraakt. Ik heb het idee dat de naald over de bodem van de PAC schraapt ofzo. Bij iedere beweging hoor je een soort krakend geluid. Heel apart. Toch eens navragen of dat kwaad kan of niet.

Zoals altijd, is maandag een drukke, volle dag. Om te beginnen heb je iedere maandag en donderdag een curve. Deze word gemeten met het apparaat van de afdeling. Natuurlijk meet ik iedere dag zelf mijn suikers, maar op die dagen, moet het op de tijden van het ziekenhuis, en moet het ook echt met hun apparaat gemeten worden, zodat het in de computer staat. Dat betekend dat je 4x per dag even moet bellen om hun je suiker te laten meten. Verder word er altijd bloed geprikt, dat gebeurt vaak al ’s morgens vroeg. Ook komen ze langs om een bloedgas te meten (vingerprik), waarvan ik nu een hele blauwe vinger heb. Verder heb je dan de sputemkweek die je in moet leveren, en ik heb op maandag altijd longfunctie blazen. Druk dagje dus!

Deze week heb ik stapuur van 11-12. Niet heel praktisch, want vaak heb ik in dat uur ook de fysio gepland staan. Daarnaast is je ochtend vaak al voorbij met allerlei dingen zoals douchen, fysio, artsenronde etc. Maar goed. We hebben nu eenmaal niet te kiezen als de afdeling vol ligt. En op het moment is er weinig ruimte om te schuiven qua stapuur. Vanmorgen ben ik dus even snel wat in het winkeltje gaan halen, en toen terug gegaan voor de fysio.

Verder ligt vandaag mijn badkamer overhoop. Vorige week stond de verwarming daar heel de tijd heel warm, en die is dus lager gezet, want je kon bijna verkleuren bij de temperaturen daar. Vanaf toen lekte die, en vandaag kwam daar de technische dienst bij. Deze besloot iets te vervangen, maar vervolgens waren ze meer dan een uur weg op lunchpauze. De verwarming was afgesloten en dus zat ik een tijd in de kou.

Om half 2 had ik longfunctieblazen gepland staan. Deze was gelukkig weer een eind gestegen. Hoewel ik me nog niet helemaal in orde voel, ben ik wel blij dat mijn longfunctie aan het opkrabbelen is. Of het door de antibiotica komt, of doordat ik weer vernevel, houd ik maar in het midden. Morgen word nu extra spannend. Ga ik naar huis, of ga ik door met de kuur? Natuurlijk ligt mijn voorkeur bij naar huis gaan, maar ik ben nog niet helemaal opgeknapt. Over een maand heb ik een bruiloft, en dan wil ik natuurlijk optimaal zijn, dus misschien is het wijs om nog even door te gaan. Maar ja. Die beslissing laat ik wel over aan de artsen morgen…

Vanmiddag heb ik gezellig met wat mensen achter msn gezeten. Rond etenstijd kwam mijn bezoek. Die is vanavond gezellig bij me gebleven. We hebben samen gegeten en daarna een tijd heerlijk zitten kletsen. Gezellig! Na het bezoek heb ik me lekker omgekleed, en ben ik op bed gaan hangen. Een nacht slecht slapen hakt er hard in, zeker na zo’n drukke dag ben ik dan helemaal versleten. Mijn spuit is pas rond 11u leeg, maar ik ga wel vast lekker relaxen. Slaap je niet, rust je toch.. ;-)

Groetjes

Geen opmerkingen: