maandag 27 februari 2012

Teleurstelling

Vrijdag op zaterdag nacht heb ik heel lang geslapen. Ik heb zelfs ’s morgens niet gehoord dat de keukenzuster mijn ontbijt neerzette, iets waar ik normaal wel altijd wakker van word. Dankzij die goede nacht, voelde ik me overdag ook heel wat beter. Mijn stapuur kon verzet worden, omdat er vrijdag iemand naar huis is gegaan. Ik had nu dus van 3-4 en ben met ma gezellig even naar buiten geweest, waar ik zelf een heel stuk heb gelopen. Toen ik te moe werd ben ik een stukje in de rolstoel gegaan, en ook terug heb ik weer een stukje gelopen! Dit heb ik wel gedaan in plaats van de hometrainer, want anders zou het teveel worden.

Wat wel wat minder was, is dat ik heel veel jeuk heb. In het weekend is dit erger geworden. Zaterdagavond was ik zo moe, en gefrustreerd van al dat jeuken, dat ik er even niet meer doorheen zag. Ik heb daarom meer medicatie gekregen, tegen de jeuk. Nadeel van deze tabletjes is dat je er wat suf of moe van kan worden, maar ze helpen wel redelijk. Daarnaast heb ik mentholpoeder gekregen waarmee ik me nu in kan smeren. De koelzalf gebruik ik daarnaast, en met al die medicatie en middelen (allergiemedicatie, medicatie tegen de jeuk, mentholpoeder en koelzalf) is het redelijk te doen. Feit blijft dat ik niet lang in 1 houding kan zitten, en af en toe nog flink zit te krabben (ik weet het, je kan beter niet krabben, maar ja.. dat is makkelijker gezegd dan gedaan…)

Zaterdag op zondag heb ik redelijk geslapen, helaas wel een tijdje wakker gelegen van de jeuk. Ook zondag hebben we weer een stuk gelopen, en ’s avonds kwam mijn schoonzusje met haar zusje (mijn broer moest werken). Het was erg gezellig, en we hebben ook erg veel gelachen. ’s Avonds ben ik vroeg gaan slapen. Ook afgelopen nacht heb ik een uur wakker gelegen van de jeuk, maar verder goed geslapen. Vanmorgen was ik al vroeg wakker, omdat ze mijn bloedsuiker kwamen meten. Als ik eenmaal wakker ben slaap ik vaak niet meer, dus ben ik maar gaan ontbijten en douchen.

Verder is het vandaag weer de dag dat alles onderzocht word. Sputemkweek, bloedsuikercurve, bloedprikken, bloedgas meten, longfunctie etc. Sputum, bloed prikken en fysiotherapie had ik vanmorgen al. De longfunctie stond gepland om half 2. Tijdens het blazen bleek dat hij ongeveer gelijk was aan vorige week.. Een dikke tegenvaller dus, want we hadden gehoopt nu nog een stuk vooruit gegaan te zijn. Het is nu erg onzeker wat mijn arts wil. Ik zit na 3 weken kuur nog niet op mijn oude longfunctie, die ik had voordat ik achteruit ging. Laat hij me naar huis gaan, om thuis verder op te knappen, of zegt hij dat ik nog wat langer moet blijven???

Vanmiddag was P. op de afdeling voor dagopname. Dat was voor mij wel erg gezellig. Ik heb in de deuropening op een krukje gezeten, en zij zat aan het einde van de gang (ik lig bijna aan het einde). Samen hebben we weer even gezellig bij gekletst!

Rond 16u kwam mijn bezoek. We hebben samen gepraat, daarna gegeten, en toen had ik stapuur. Deze week (gelukkig! Eindelijk normaal stapuur) van 6-7! Heerlijke tijd! Samen hebben we beneden nog wat gedronken, en daarna afscheid genomen. Mijn bezoek ging naar huis, en ik terug naar boven. Daar heb ik nog even met ma gebeld, en verder ga ik vanavond nog wat msn-nen.

Morgen spannende ochtend..

Groetjes Marianne

1 opmerking:

Elly zei

Hoi Marianee,
Wat vervelend dat het weer zo lang duurt voordat je LF wat hoger wordt. Ik hoop dat de artsenvisite iets oplevert. Veel sterkte!
Ik lees wel steeds je avonturen in HAGA-land maar reageer niet altijd....


Elly