zaterdag 14 april 2012

Lang, lang geleden...

Tot mijn schaamte zag ik dat ik deze maand nog geen een update heb gegeven van hoe het met me gaat. Het gekke is, dat ik eigenlijk ook niet zoveel weet te vertellen. Met mijn gezondheid is het redelijk stabiel, hoewel ik wel hoest als een malle, en ook vaak verkrampte spieren in mijn nek en rug heb. Qua conditie opbouwen wisselt het een beetje per dag wat ik kan doen. Vaak loop ik een rondje (een klein blokje om), of stap ik een klein stukje op de fiets. Vaker echter gebeurt het dat ik in of om huis bezig ben, en op die manier conditie op bouw. Omdat ik van zo ver (lees van bijna niets kunnen) af kom, is er op heel veel vlakken de mogelijkheid om op te bouwen, of aan je conditie te werken.

Afgelopen week heb ik geprobeerd om voor het eerst de weekboodschappen alleen te doen. Het ging redelijk, maar daarna was ik helemaal versleten, en kon die dag niets meer doen. Misschien dat het nog net iets teveel van het goede was. Wat ik een moeilijk punt blijf vinden, is het voldoende rust nemen op een dag. Vaak zie ik zoveel wat ik nog wil of moet doen, dat ik door blijf gaan, en dan kom je jezelf flink tegen. Vaak resulteert dit in het verdwijnen van mijn stem, en zo moe zijn dat ik de bank amper meer af kom. Dit is wel een duidelijke graadmeter voor me, wanneer ik een time out moet gaan nemen.

Komende dinsdag moet ik weer voor controle naar het ziekenhuis. Ik ben benieuwd hoe mijn longfunctie zich na de bloedingen in maart heeft geweerd, en hoop dat de arts (en ikzelf) met een tevreden gevoel weer uit elkaar kunnen gaan. Na dinsdag dus weer een blogje, om jullie bij te praten over mijn ziekenhuisbezoek!

Groetjes Marianne

1 opmerking:

Alie zei

Fijn dat je, ondanks het vele hoesten, toch nog redelijk in je vel zit Marianne. Dat je in ieders geval wat om het huis kunt 'kruimelen' en dat je dus qua gezondheid niet veel bijzonders hebt te melden. Zijn toch wel weer kleine positieve dingen nietwaar??

Ik hoop dat ome dok dinsdag tevreden is en dat jullie goed 'uit elkaar gaan', hahaha.

Nog een fijne zondagavond gewenst.

Liefs van Alie