dinsdag 18 september 2012

Morgen opname in het ziekenhuis...


Zoals afgesproken zou ik vandaag contact opnemen met het ziekenhuis over hoe het ging met prednisongebruik. Helaas ben ik niet opgeknapt van de prednison, en ben ik zelfs verder achteruit gegaan. Ik lig hele nachten te hoesten, ben erg moe, kortademig en kan weinig. Vandaag had ik fysiotherapie en ook daar viel op dat het niet vooruit gegaan was. De therapie kostte me meer moeite en mijn hartslag was hoger. Dit alles maakte dat ik eigenlijk al wel wist waar het op uit ging draaien. Na contact met het ziekenhuis bleek mijn gevoel juist te zijn. Mijn arts wilde een antibiotica kuur via infuus starten. Helaas ben ik voor de antibiotica die ik ga krijgen allergisch, en daarom moet ik beginnen in het ziekenhuis, waar ik een opbouwschema krijg. In een aantal spuiten geven ze steeds een beetje meer van de antibiotica, totdat ik op de juiste dosering zit. Als dit goed gaat, mag ik weer naar huis. De bedoeling is dat ik morgen ochtend vroeg word opgenomen, en als alles goed gaat, kan ik voor het weekend thuis zijn met infuus. Hoewel een infuuskuur nooit leuk is, ben ik blij dat de knoop doorgehakt is. Na vorige infuuskuur ben ik gewoon niet lekker opgeknapt, en ik ben ondertussen alweer meer dan 8 weken bezig met dan weer antibiotica of prednison, dan weer dit proberen en dan weer dat proberen. Hopelijk helpt deze antibiotica me dusdanig dat ik niet meer achteruit, maar weer lekker vooruit kan gaan. Ik zal proberen in de periode van mijn infuuskuur weer wat meer blogs te schrijven, maar word niet direct ongerust als er een keer een dag of een paar dagen geen blog verschijnt. Als er echt iets belangrijks te melden valt, maar het lukt me zelf niet, werkt iemand anders mijn site bij voor me.

Groetjes Marianne

3 opmerkingen:

Sammy zei

Heeeel veel succes meid!

xx

Maarten zei

Succes, En neem wat te doen mee tegen de verveling. (Of bel iedereen op om op visite te komen, dan gaat het ook lekker snel)

Anoniem zei

Hoi Marianne, ik heb vanmorgen een kaart voor je afgegeven bij de zuster. Kun je hem als eerste op je prikbord hangen. Ik hoop dat je opname van korte duur is en je snel naar huis mag met een draagbaar infuus. Veel sterkte meid. Groetjes van Martina