donderdag 4 oktober 2012

Goede vooruitgang!


Vanmiddag mocht ik voor controle terug naar het ziekenhuis. Inmiddels ben ik 15 dagen bezig met infuus, en voel ik me al een stuk beter dan voor mijn kuur. Nog niet optimaal, maar wel beter. Ik ging dus ook wel met dat vertrouwen naar het ziekenhuis, dat mijn longfunctie gestegen moest zijn. En gestegen was ‘tie. Niet een beetje, zoals ik had verwacht, maar weer helemaal naar waar ik voorheen op zat. Zulke waarden maken je blij, en mijn arts was dan ook dik tevreden. We maken de kuur nog af tot woensdag/donderdag (even afhankelijk van wanneer het AVT-team mijn naald eruit komt halen) en dan kan ik daarna de prednison af gaan bouwen. Deze had ik tegen de allergie, maar aangezien ik 4 weken lang 20mg per dag heb gehad, kunnen we dat niet in 1x stoppen. Dit zou een te grote klap zijn voor mijn lichaam. Daarom heb ik een afbouwschema mee gehad, waarmee ik weer kan stoppen met de prednison. Het aftellen is nu dus echt begonnen. En nu maar hopen dat het gaat zoals mijn longarts zei: “Zullen we afspreken dat je over 6 weken de 2,5 liter haalt?”

Afgelopen week heb ik ook qua conditie opbouwen niet stil gezeten. Hoewel ik niet naar de fysiotherapie ga nu, heb ik samen met mijn fysiotherapeut een schema opgebouwd wat ik thuis zelf kan doen. Zo fiets ik op de hometrainer, ga ik een stukje lopen buiten, en ga ik minimaal 2x per week op de wii. Normaal bij de fysiotherapie doe ik de hometrainer, de loopband en het roeiapparaat. Hier thuis is de wii de vervanger van het roeiapparaat, en fiets ik iets meer. Zodra ik weer van het infuus af ben, hoop ik weer naar de fysiotherapeut toe te gaan, om daar aan mijn conditie te werken.

Verder ben ik lekker aan de hobby. Ik ben lekker met de naaimachine aan de gang, en ook het zpagetti haken blijft leuk. Verder heb ik afgelopen week de 1e les van mijn cursus ingestuurd. Kortom, stilzitten is er niet bij.. Natuurlijk wel alles op mijn eigen (rustige) tempo, en met voldoende rust tussendoor!

Tot de volgende keer! Groetjes Marianne

Geen opmerkingen: