zaterdag 8 december 2012

Cardioloog, infuuspomp etc..


Afgelopen week heb ik nog contact gehad met het ziekenhuis over mijn hoge hartslag. De consulente had bij het ontslag uit het ziekenhuis gezegd dat ze nog aan mijn arts zou vragen waar het vandaan kwam. Omdat ik nog niets had gehoord, heb ik zelf een mailtje gestuurd, en mijn longarts weet eigenlijk niet waar het vandaan komt, en heeft liever dat de cardioloog even meekijkt. In plaats van woensdag op controle te gaan, mag ik nu dinsdag. Ik heb dan ’s morgens afspraken op de longpoli, en halverwege de middag bij de cardioloog. Misschien blijkt het wel niets bijzonders te zijn, maar ze kunnen beter maar even alles uitsluiten, dan dat ze iets over het hoofd zien.

Zoals ik al zei, blijft de hartslag dus erg hoog. Ook de vermoeidheid zit niet erg vooruitgang in. Ik lig overdag voornamelijk op de bank, en probeer af en toe iets te doen. Als ik kook, verspreid ik het over de hele middag, zodat ik niet alles tegelijk hoef te doen, tegen etenstijd. Het zijn even geen nieuwe recepten meer, omdat ik daar stomweg de energie niet voor heb. Erg vervelend allemaal, want er is zoveel wat ik zou willen doen, maar mijn lichaam wil daarin niet erg mee. Wat betreft de infectie vind ik het een beetje lastig te beoordelen. Ik hoest wel iets minder, en mijn eetlust is iets groter (dus eigenlijk weer normaal, want hij was onder de maat;-)) maar ik ben nog steeds kortademig en niet fit. Gewoon maar afwachten dus, of de kuur verder nog wat gaat doen. Dinsdag moet ik ook weer blazen dus wie weet zien we daarin of ik al wat vooruit gegaan ben.

Afgelopen dagen heb ik wat gezeur gehad met de cassettes van mijn infuuspomp. Telkens zit er minder in dan de 100ml, of dan ging hij in ieder geval op alarm. Ik heb daar vandeweek de apotheek al over gebeld, maar na een controle bij hun, bleek dat er wel gewoon 100ml in moest zitten. Vanmorgen was hij weer 3 kwartier eerder leeg, en dus heb ik de leverancier van de pomp maar gebeld. De technici die ik aan de telefoon kreeg, beweerde dat het aan een verkeerde instelling lag. Na de pomp van het slot gehaald te hebben, hebben we deze instelling gewijzigd. Nu maar hopen dat het probleem verholpen is. De technici zei ook nog dat ik alleen kon controleren of de cassette leeg was, door middel van een spuitje erop te zetten. Toen ik dit met de cassette van vanmorgen deed, kwam er inderdaad niets uit. Wat dat betreft zou je dus weer zeggen dat er geen 100ml in de cassettes zat. Op dit moment wacht ik maar gewoon even af, en anders zijn er 2 mogelijkheden: Of de apotheek heeft er toch minder in gedaan dan de 100ml, of de pomp geeft een verkeerde telling van ml weer. Hoe dan ook, het probleem moet wel opgelost worden, want ondertussen ben ik (zelfs nadat ik de stand lager had gezet) al 1,5 uur ingelopen op de tijd waarop ik normaal mijn cassettes moet verwisselen. Dit is niet goed, omdat ik dan teveel medicatie binnen krijg per 24 uur. Mocht het probleem zich dus voor blijven doen, gaat dit verhaal nog wel een staartje krijgen.. Word dus vervolgd…

Groetjes Marianne

Geen opmerkingen: