donderdag 13 december 2012

Dag 2

Toch nog maar even een blogje. Ik was het niet van plan vandaag, maar aangezien ik nu even niets te doen heb, en er wel het een en ander te vertellen is, toch maar even wat plaatsen. Vanmorgen heeft de verpleging me geholpen om te douchen. Gelukkig maar, want toen ik klaar was, was ik helemaal versleten. Vlak na het douchen kwam de zaalarts. Deze had de uitslagen van het bloed. De schildklier is goed, en de andere waarden waren gelijk aan eerdere bloedafname. De longfoto moest ze nog bespreken met de radioloog. Ze neemt dan ook gelijk mijn vraag over mijn PAC mee. Toen mijn PAC geplaatst werd, ging het slangetje halverwege mijn nek een bloedvat in. In de loop van de jaren is dat echter zeker 2cm gezakt. Nu is het op zich niet erg als het aan de kant waar het kastje zit zakt, maar als het mijn bloedvat in zakt, komt het slangetje misschien wel te dicht bij mijn hart uit. Vandaar dat ze daar gelijk naar kijken, nu er toch een longfoto is gemaakt. Verder zou ze de diëtiste langs sturen (niet dat dit van mij hoeft;-)) en de fysiotherapie vanaf maandag starten. Dit omdat ik zo moe ben dat nu de dagelijkse dingen nog erg veel moeite kosten. Ik vraag me af of dit maandag beter is, maar in ieder geval mag ik me deze week richten op de dagelijkse bezigheden, en proberen zelf zoveel mogelijk te doen. De fysiotherapie kwam wel vanmiddag al een fiets op mijn kamer zetten, voor het geval ik opeens zou overstromen van de energie dit weekend. Je weet immers maar nooit?!
Vandaag was het donderdag, en dat betekent (net als op de maandag) een curve van je suikers maken. Nu deed ik afgelopen weken al niet anders, maar op die dagen wil de verpleging de waarden in hun apparaat, zodat ze gelijk bij hun in de computer staan. Ondanks de prednison, en de basaal die ik weer flink omhoog heb moeten gooien, zijn mijn suikers tot nu toe best netjes! Gelukkig maar!
De eerste kaartjes hangen alweer aan de muur, hier in het ziekenhuis. De buurvrouw had al een kaartje meegegeven toen ze mijn spullen inpakte, en met mijn opa en oma meegaf, die mijn spullen kwamen brengen dinsdag. Gisteren nam mijn moeder een kaartje mee van mijn opa en oma, en vandaag kreeg ik het eerste kaartje via het ziekenhuis! Erg leuk! Hoewel de muur nog lang niet vol is, en er nog genoeg kaartjes bij kunnen, staat het toch gezellig!
Vanmorgen kreeg ik een mailtje dat één van mijn ingezonden foto’s was gebruikt voor een kalender van de terdege. Als prijs mag ik een bedrag aan boeken besteden. Ik had al n iet meer verwacht dat ik wat gewonnen zou hebben, aangezien ik al een heel tijdje geleden wat had ingezonden. De sluitingsdatum was ook al een hele tijd voorbij. De verrassing was vanmorgen dus best groot, en heel erg leuk! Komende tijd hoef ik me niet te vervelen, ik kan eerst boeken uitzoeken, en als die binnen zijn kan ik lekker lezen! Ik doe niet liever!
En dan natuurlijk iets waar iedereen benieuwd naar is.. Hoe gaat het met de allergie? Gisteren ben ik gestart met het opbouwschema, en iedere 6 uur is er een “zwaardere” spuit aan gegaan. Sinds vanmiddag een uur of 16.15 hangt de volledige dosering eraan. In de loop van de nacht heb ik wel jeukplekken en uitslag gekregen. Weer op de bekende plekken: mijn polsen, tussen mijn rechtse wijsvinger en middelvinger (vraag me niet waarom alleen daar), en op de warme plekken zoals je zitvlak enzo. Ik wissel dus regelmatig van houdingen, om mijn huid zo koel mogelijk te houden. Op deze manier heb ik zo min mogelijk last. Vanaf vanmiddag ben ik wel iets meer benauwd, en wat meer draaierig. Zoals het nu gaat is het goed vol te houden, hoewel het natuurlijk fijn zou zijn als de jeuk helemaal weg was, en de benauwdheid ook verminderde. Maar goed.. Komende paar uur is het afwachten hoe ik op de volledige dosering reageer. Vanavond komt mijn vriendin gezellig naar me toe, dus heb ik ook fijn wat afleiding. Want het is nu eenmaal waar.. Als je denkt dat je jeuk hebt, dan voel je opeens overal jeuk ook!
Misschien morgen nog een nieuw bericht, en anders in of na het weekend. Geen bericht = goed bericht, mocht er echt wat te melden zijn, dan houd mijn moeder de site voor me bij.
Groetjes Marianne

Geen opmerkingen: